Gå til innhold

Automatisering eller Elenergi?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg skal søke nå innen 3 mars, men er fremdeles usikker på hva jeg skal velge av Automatisering og Elenergi. Jeg tenker for det meste på Automatisering. Der jeg tenker å gå ut i offshore, men er også litt usikker siden jeg har hørt at det er vanskelig å få læreplass.

 

Elenergi synes jeg virker helt greit ut, men rådgiver sa på skolen at han ville tatt Automatisering fremfor Elenergi om jeg ville gå ut i offshore. Har ikke noe problem med å ikke jobbe offshore, men synes det virker litt mer spennende og at det er høyere lønn.

 

Nå som jeg har skrevet dette innlegget her, høres det mer ut som at jeg vil gå Automatisering. Jeg er litt usikker, men jeg vil bare høre deres råd!

 

Takk for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De har både Elektrikere og Automatikere offshore, men på flyterigger er det bare elektrikere.
Om du sjekker forskjellige riggsider så ser du at de bare rekrutterer elektrikere, men Statoil og Shell har både og.
Kan jo også bli skipselektriker, da er det ikke bare stikkontakter og brytere i bildet, men alt ifra en lys-diode som må byttes til sensorer og generatorer...

Lenke til kommentar

Garantert automasjon, det er absolutt mer ettertraktet og etter min mening en mye mer spennende jobb! Når jeg jobbet i gass bransjen tok de somregel inn en automatiker fremfor en elektriker da han kan gjøre omtrent alt som en elektriker kan og mye mer. Får også lettere jobbe med mer spennende ting som commissioning, looptest og igangsetting/handover som automatiker, klart det er elektrikere som er med på dette og men de er somregel dyktig innenfor automasjons feltet i tillegg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...