Gå til innhold

Optisk kabel fra PC, lyden skurrer


Anbefalte innlegg

Jeg har en stasjonær PC der jeg bruker optisk kabel mellom den og forsterkeren. Jeg har 2 forsterkere, en vanlig svær svart kloss som jeg har koblet til høytalerne mine, og en liten kjekk sak som er koblet til headset med mikrofon. Jeg har 2 forskjellige kabler, en til høytalerforsterkern og en til headsetforsterkern som jeg må bytte på av og til siden jeg bare har en optisk utgang fra pcen.

 

Problemet er at noen ganger så fucker lyden seg, dvs at den blir veldig skurrete. Løsningen jeg bruker er ikke vanskelig, men veldig irriterende, spesielt hvis jeg er inne i et spill og må gå inn og ut av spillet for at jeg skal kunne fikse lyden.

 

Løsningen er at jeg høyreklikker på audioikonet på verktøylinja, går inn på avspillingsenheter, og velger høytalere (vanlig jack-høytalere jeg også bruker til pcen) som standardenhet, for så å velge tilbake til S/PDIF eller Øretelefon, de 2 gir forsåvidt lyd til samme kanal (den optiske, har ikke merket forskjell om jeg bruker den ene eller andre). Lydproblemet er da fikset, ingen mer skurring, men for at byttingen av standardenheter skal være i effekt i et eventuelt spill jeg var inne i mens lyden fucka seg, må jeg starte spillet på nytt, noe som jeg kanskje ikke har mulighet til før jeg er ferdig med den kampen.

 

Jeg har også muligens en mistanke om at lyden fra mikrofonen på headsettet som går gjennom samme optiske kabel (antar jeg) også blir fucka på samme måte. Kompisene mine har snakket om at stemmen min kan være skurrete, og jeg har prøvd å fikse det på samme måte. Men dette er ikke sikkert at er det samme problemet, siden jeg har hatt et annet problem med at CSGO skrur opp mikrofonlyden til 100% hver gang jeg åpner spillet, og at det er den høye lyden som blir skurrete for dem isteden.

 

Er det noen som har et svar til meg på hva det kan være som er problemet her? Lydkortet er en integrert del av et Asus P5Q Deluxe hovedkort, har tenkt tanken at det kan være drivere, eller problemer med hovedkortet som er årsaken, men hva vet vel jeg.

 

Håper noen kan hjelpe meg med dette problemet, og takker på forhånd :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...