Khaffner Skrevet 20. mai 2015 Forfatter Del Skrevet 20. mai 2015 (endret) Må virkelig si jeg gleder meg til å se den riggen når den er ferdig. Er det ca 1 kvadratmeter areal? Skulle gjerne hatt plass til noe sånt selv. Endret 20. mai 2015 av Khaffner Lenke til kommentar
U1ven Skrevet 20. mai 2015 Del Skrevet 20. mai 2015 (endret) 1 m^2? Er du gæærn? Lol. Den er stor, men så stor er den ikke. 80cm bred og 60cm dyp. Utgjør vel ish 0,5m^2. Har malt kassa nå, 2-3 lag. Brukt mye tid på å lyse gjennom kassa med lommelykt for å finne ut hvor den er "tett" og ikke. Har allerede startet med å dyrke basilikumfrø i jord slik at jeg kan bare kutte de av derifra og flytte de over til kassa når de begynner og bli klar (spare litt tid). Eneste som egentlig mangler nå er en luftpumpe som kan dekke behovet til alle plantene. Noen som har noen formeninger om det? Brukte du forresten "kun" 700-1200 TDS når du dyrket basilikum? Mener å huske noe rundt tallet 2000? Link Endret 20. mai 2015 av U1ven Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 20. mai 2015 Forfatter Del Skrevet 20. mai 2015 Oppdaget nettopp Hydroshow.tv på youtube, et british tv-show om hydroponics. Mange timer med inspirasjon, underholdning og testing. Ser på første episoden nå, der skal de blant annet sammenligne jord, dripsystem og aeroponics, og se hva som gir best resultater Lenke til kommentar
U1ven Skrevet 20. mai 2015 Del Skrevet 20. mai 2015 Topplokket er finito. 34 potter som passet p-e-r-f-e-k-t til hullsaga på 41mm. Lykke! Ganske fornøyd, eneste justeringen er eventuelt enda ett slangehull om jeg skal ha to! To bilder følger! Bilde 1 Bilde 2 Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 20. mai 2015 Forfatter Del Skrevet 20. mai 2015 (endret) Jeg fant også et bilde av hydrohagen jeg hadde sammen med broren min for halvannet år siden, et dripsystem med helt feil belysning Pottene er skrått skjærte brusflasketopper, gromediet er det samme som jeg bruker nå. Endret 20. mai 2015 av Khaffner Lenke til kommentar
G Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 (endret) En mulighet, om enn noe risky, er å rett og slett gå løs med en lighter fra undersiden. Hullet som oppstår vil da bli rundt, men det kan fort bli brannsår, for store hull og mye kliss. Kanskje rund pepperkakeform og gummihammer? Jeg har ofte brent meg på raske og ugjennomtenkte løsninger, så av erfaring vil jeg anbefale å kjøpe hullborr før du prøver noe rart. Pepperkakeform og klubbe/hammer høres for meg ut som et alternativ, ja. Men, det kommer jo an på om materiale er tykk eller tynn. Tror utstansning fungerer bedre jo tynnere materiale er. Hullsag på tykkere materiale. Og ta gooood tid med hullsag (med noe mindre press på muligens). Hullsag kan hogge noe så jævlig når den bryter igjennom. Endret 21. mai 2015 av G Lenke til kommentar
U1ven Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 Haha! Skulle gjerne sett noen gå på med pepperkakeform mot halvtykk plast! Boom shakalaka! Lys og vifte kom i posten i dag. Fikke kobla vifta over på usb, men den er ikke montert enda. Lyset derimot fungerer tipptopp! Har derfor satt i gang ett par prøveprosjekter (mens jeg velger hvilken vifte jeg skal ha). Det ene er å flytte to urteplanter (salvie + tarragon/rosmarin) under lyset for å se hvordan de reagerer på det. Det andre er å prøve å dyrke frem koriander (svampene) med vann uten luftpumpe + næring og se hvor lenge de klarer seg. Bilder følger. Oppsett Prøveprosjekt Salvien er størst. Den ble dyrket fra frø 11 uker siden. Tarragon'en er også 11 uker gammel, men har blitt omdyrket og har akuratt klart seg. De to øvrige sammen med den største stilken (Tarragon) er Rosmarin (henholdvis 1 og 2 uker gamle). I svampene ligger korianderfrø. Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 21. mai 2015 Forfatter Del Skrevet 21. mai 2015 Er fantastisk spennende å se andres rigger! Men om jeg får komme med litt kritikk til din: Jeg setter en tier på at det er for lite lys. Men kan godt hende det bare er fotograferingen som demper lyset. Og jeg er generelt skeptisk til vann så nærme en stikkontakt. Kinakålen per nuh: Og jeg har i kveld lagd kryddersalt! Ingredienser: - All hjemmedyrket basilikum jeg hadde - 1 fedd hvitløk - 1 soltørket tomat - En stor håndfull flaksalt 1 Lenke til kommentar
U1ven Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 Gleder meg til å se timelapse snart! Håper du får til det? Ja, lyset var under forventning. Har målt det mot annet og er litt skuffet over pæra. Har allerede gått til innkjøp til en ny pære som er spot-lys. Håper den fungerer bedre. Stikkontakten har jeg fundert litt over ja, hehe. Sikkerhet kommer først, derfor blir det å forsikre seg at denne ikke er direkte utsatt etter pumpa er montert. Krydderet så snasent ut da! Har du bare hakket og blandet alt deretter slengt det i ovnen? Lenke til kommentar
G Skrevet 21. mai 2015 Del Skrevet 21. mai 2015 (endret) Er fantastisk spennende å se andres rigger! Men om jeg får komme med litt kritikk til din: Jeg setter en tier på at det er for lite lys. Men kan godt hende det bare er fotograferingen som demper lyset. Og jeg er generelt skeptisk til vann så nærme en stikkontakt. Kinakålen per nuh: IMG_20150521_224855.jpg Og jeg har i kveld lagd kryddersalt! Ingredienser: - All hjemmedyrket basilikum jeg hadde - 1 fedd hvitløk - 1 soltørket tomat - En stor håndfull flaksalt IMG_20150521_215934.jpg Er generellt positiv til urter jeg, men man bør kanskje slå opp urt for urt, dersom man enten har en eller annen organlidelse, eller går på spesielle medisiner for det ene og det andre. Ment som et tips og ingen formaning, dette.. Er litt usikker på om dette er samme type basilikum. Men, dersom det er det, så finner dere "Side Effects" og "Interactions" fanene på siden: http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-1101-holy+basil.aspx?activeingredientid=1101&activeingredientname=holy+basil Urter kan nemlig slå begge veier, i alt fra veldig positiv virkning i forhold til det du ønsker å oppnå, til skadelig virkning. Alt etter hvilken skade på kroppen du har, hvilke andre medisiner du står på, eller hvilket formål du ønsker å oppnå. Endret 21. mai 2015 av G Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 22. mai 2015 Forfatter Del Skrevet 22. mai 2015 Har lagd timelapse-video et par ganger, men vil ikke publisere før kinakålen er ferdig Jeg hakket opp basilikum, hvitløk og tomat og rørte det hardt sammen i en morter med litt vann. Så tilsatte jeg etterhvert mer og mer salt, en spiseskje av gangen. Spredte den halvfuktige massen over bakepapiret og lot det stå i ovnen en times tid på rundt 80 grader. Jeg kan ikke se for meg helt vanlig butikkbasilikum være farlig. Det er sweet basil jeg har dyrket, ikke holy basil Lenke til kommentar
G Skrevet 22. mai 2015 Del Skrevet 22. mai 2015 (endret) Sannsynligvis så er det normalt ikke særlig farlig, men at man kanskje bør sjekke urtene sine likevel opp mot medisinske registre over deres effekter. Før man vet ordet av det så har man kanskje stappet i seg dette i mange måneder, uten at det var særlig heldig for en eller annen helsetilstand du sliter med. Her er forresten den "vanlige basilikum" informasjonen fra samme WebMD-nettsted: http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-303-basil.aspx?activeingredientid=303&activeingredientname=basil Endret 22. mai 2015 av G Lenke til kommentar
U1ven Skrevet 22. mai 2015 Del Skrevet 22. mai 2015 Synes det er mer skremmende at mange unge og voksne lever på "superfood" enn å godte seg med naturlige ingredienser. Det finnes større problemer her i verden politi kan ta fatt i enn overspising av basilikum. Lenke til kommentar
Imsvale Skrevet 22. mai 2015 Del Skrevet 22. mai 2015 Skal nok mye til å få en farlig overdose av basilikum eller andre mye brukte urter. Der er nok andre ting du bør bekymre deg for lenge før dette. Med mer sære urter bør man kanskje være litt mer påpasselig. Variasjon og måtehold er nøkkelord uansett hva man gjør. Lenke til kommentar
G Skrevet 22. mai 2015 Del Skrevet 22. mai 2015 Er enig med dere begge. Politi.. Litt med måte, selv med urter. Men, jeg synes det virker positivt å lage eget krydder slik som du gjør. Kanskje litt mye salt i blandingen eller? Salt gir mye smak, men er litt belastende for kroppen. Men, nå kom "politiet" tilbake, så jeg får "gjemme meg".. Lenke til kommentar
G Skrevet 22. mai 2015 Del Skrevet 22. mai 2015 Veldig godt poeng. For ferdigkjøpt urtesalt har sannsynligvis så mye saltinnhold at man må begrense strøingen på maten. Egen krydderblanding kan man harmonere saltinnholdet til et nivå man føler seg trygg på at "er greit for meg". Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 26. mai 2015 Forfatter Del Skrevet 26. mai 2015 (endret) Dårlig nytt, er noe galt med kinakålen min: Har en mistanke om at klossen er for våt. Jeg har nå hevet klossen med tannpirkere for å begrense vanntilførsel. pH: 5.4. For lavt ifølge denne siden. Skal være på 6.0-7.5 TDS: 1540. Helt ok. Helte på et stort drikkeglass oslo-vann. pH: 5.4. Ingen (målbar) endring TDS: 1290. I minste laget, men kanskje ok fordi planten er ung. Skal nevnes at jeg kalibrerte pH-måler etter vannet i springen, som skal ha en pH på 7.4-7.9. Lite nøyaktig, men gir vel en pekepinn. Ellers står lyset på 24/7. Kan det være pH, oksygenmangel på røtter, eller lyset? Noe annet som kan være galt? Endret 26. mai 2015 av Khaffner Lenke til kommentar
U1ven Skrevet 26. mai 2015 Del Skrevet 26. mai 2015 Aiai, ikke bra nei. Uten at jeg har mye kunnskap om hydroponics ville kanskje jeg også noe ala bløt kloss. Stikker røttene ut fra klossen enda da? Den er jaggu liten hvis det der er tannpirkere ^^ 0.6 fra anbefalt PH skal neppe ha den effekten. Skyter mot bløtt kloss eller eventuell en pest. Lenke til kommentar
Imsvale Skrevet 26. mai 2015 Del Skrevet 26. mai 2015 Feil pH endrer tilgjengeligheten av næringsstoffene, iallfall i jord. Om det er nok til å gi slike utslag skal ikke jeg si noe om, men pH-en din er generelt sett for lav for de fleste planter (som lista di viser), så du bør gjøre noe med den uansett. Hiv i litt eggeskall, eller blir det kluss? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå