Gå til innhold

Vestlandet bør arrangera OL i 2022


Anbefalte innlegg

Om Norge skal arragera vinter OL i 2022 bør det være på Vestlandet, ikke på Østlandet. Oslo og Lillehammer har allerede stått for lekene og det er på tide med et bytte. Eg tenker Voss står for vinter lekene og Bergen som vertsbyen.

Voss er perfekt til å arragere vinter OL med nydlig typisk norsk natur og du får noen intrykk av Norge i særklasse. BERGEN OG VOSS FOR OL I 2022!

 

Er dere enige??

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er jo trygt som bare det. Det eneste faremomentet på Voss er Kari Traa.

 

Dinglo og Danglo er nok infrastruktur for en hver OL-by.

 

Voss kan få arrangere ett NM. Til og med Oslo har utfordringer med infrastrukturen viss det skulle komme ett OL.

 

De to taubanene er ganske uinterressane i grunn. Men jeg forstår at du troller, så lar denne ligge.

Lenke til kommentar

 

Nei, her er ikke infrastruktur til å ta i mot noe sånt.

 

Tja, nå er ikke jeg vestlending, men for deres del ville vel et OL vært positivt i så måte. Ville presset gjennom en storstilt oppussing av veier og annen infrastruktur innen en åtteårsperiode.

 

 

Nå bor ikke jeg i området der, men bomring er ett nøkkelord som hadde gjort livet surt for mange. Det er også krevende forhold å bygge vei i, det er mye annet som rett og slett må på plass. Norge er i grunn ikke rustet for å ha ett så stort arrangement som OL lengre. Det koster mer enn det smaker.

Lenke til kommentar

Det høres ikke ut som om dere er vestlandsborgere. Tipper dere er østlendinger som har oppdaget kostnadene og febrilsk prøver å flytte regningen til Vestlandet. ;)

 

Ingen land som vil sine borgere godt bør søke om OL. Det har blitt for dyrt for lenge siden. Hvis det er lønnsomt å arrangere OL, hvorfor ikke la et u-land stå for lekene?

http://en.wikipedia.org/wiki/Cost_of_the_Olympic_Games

Det du sier angående kostnader stemmer ikke. Siden 1980 har så og si alle OL gått enten opp i opp eller i pluss.

Dessuten, om det så var så dyrt som du påstår ville det ikke hatt noe å si hvor i landet lekene ble arrangert.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Det høres ikke ut som om dere er vestlandsborgere. Tipper dere er østlendinger som har oppdaget kostnadene og febrilsk prøver å flytte regningen til Vestlandet. ;)

OL er vel noe hele landet må betale for, ikke bare vertsbyen.

 

Feil! De involverte kommunene må ta en del av regningen:

"De totale offentlige kostnadene i forbindelse med et OL i 2022 er beregnet til mellom 20 og 23 milliarder kroner. Dette er kostnader som skal fordeles mellom staten, de involverte kommunene og idretten, men den endelige fordelingen mellom disse aktørene er ikke endelig fastsatt."

 

http://www.ks.no/Nyheter-fra-NTB/Usikkert-hva-et-2022-OL-vil-koste-Oslo-kommune/

Lenke til kommentar

Til ditt forsvar så er vel nettopp det at Staten betaler såpass mye av kalaset et argument OL-forkjemperne bruker flittig. De mener Oslo kommune får tilbake utgiftene sine i form av diverse statlige investeringer. http://e24.no/makro-og-politikk/stordalen-mener-norge-ikke-har-raad-til-aa-si-nei-til-ol/21362697

 

Vi på den andre siden mener dette er helt feil måte å tenke på. Enorme beløp blir investert i bygg, anlegg og infrastruktur vi ikke har behov for etter OL. Vi har selvsagt behov for alt dette, men ikke på de stedene som er aktuelle for OL. Det må være reelle behov som legges til grunn for slike investeringer, ikke et kortvarig OL. Dette er sløsing med ressurser som vi trenger andre steder i samfunnet. Å argumentere med at Staten tar en stor del av utgiftene er temmelig navlebeskuende. Man må da forstå at pengene må tas fra et sted.

 

Så slik sett ville det jo vært positivt med OL på Vestlandet. Det ville gitt store statlige investeringer der som ellers ikke ville kommet Vestlandet til del. Men med den befolkningsmengden der er det rimelig klart at anleggene ville blitt enda mer overflødige etter OL der enn i Oslo. Hvem skulle bruke bobbane på Voss? ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Problemet er at vestlandet er enten for varmt eller for smått. Voss er kaldere og har bedre skimuligheter, men da må vi lage masse bakker og bygninger som Voss aldri vil få bruk for i fremtiden. Ihvertfall i Oslo og Bergen så vil få bruk for infrastrukturen i fremtiden.

 

Bergen er større, men det er altfor varmt. Nesten hver dag denne vinteren så har det vært plussgrader i Bergen. De andre utøverene vil ikke like godt å gjøre OL i regn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...