Gå til innhold

Retningslinjer angående spoilere av TV-Serier


Anbefalte innlegg

Hei! :)

 

 

Det har i mange år vært et problem når det diskuteres serier, når det gjelder hva som skal være lov å diskutere.

 

 

I disse dager så ser de fleste(?) i dette forumet TV-serier som følger sendetiden til USA (inkludert eventuelt andre land). Det har bydd litt på diskusjoner når vi her i Norge kan begynne å diskutere serien. Det har også skapt irritasjon blant flere hvis det diskuteres hendelser som skjer "utenfor" seriens originale sending, herunder teasere, trailere, bøker, etc.

 

For å få en bedre brukeropplevelse for oss alle, har det vært greit med felles regler for alle tråder i TV-serie-delen av forumet, da det virker på meg som om dette er en problemstilling som gjelder de fleste serier. Det er også ønskelig at denne tråden settes opp som sticky (altså, den som eventuelt blir laget i TV-serie-delen)!

 

 

Selv vil jeg komme med følgende forslag:

 

 

* Egne serietråder må beskrive hvilket land (USA, Norge, etc) tråden følger.

 

* Hvis ikke annet er gitt i trådens tittel, skal IKKE NOE ANNET diskuteres i tråden enn hva som er vist under originalsendingen fra det gitte landet. Dette gjelder teasere / trailere / bokprat osv.

 

* Trailere / teasere KAN diskuteres, men MÅ settes i spoiler-tag.

 

* Serier som følger bøker / annen kilde vil som regel få egne tråder (ref. Game of Thrones), hvor man kan diskutere mer fritt.

 

* Så sant episoden har blitt sendt, eksempelvis i USA, så står man helt fritt til å diskutere hendelsene i tråden ment for gitt serie. Det skal ikke være nødvendig å ta hensyn til om "folk ikke har rukket å sett den enda, men ville innom tråden allikevel".

 

EDIT1: * Gjetting og spekulering om hva som kommer til å skje, gitt at man IKKE har noen spesiell forhåndskunnskap om hva som diskuteres, bør være lov! Det forutsettes her at man selv viser respekt, sine begrensninger og habilitet.

 

EDIT2: * Settes noe i spoilertag skal det skrives en kort tekst som beskriver hva spoileren inneholder ("Fra kommende trailer", etc) [Lakus]. Jeg antar at hvis man quoter en person som har satt noe i spoilertag (med tilhørende tekst), med ny spoilertag, så er ikke behovet for ny tekst nødvendig.

 

Dette er det jeg har foreløpig.

 

 

Bakgrunnen for dette er at folk bør selv få et valg om hva de ønsker å få vite / bli spoilet av en serie man følger. Mange her har en stor forkjærlighet for serier, og de bør ikke få sin opplevelse ødelagt av andre.

 

 

 

Takk! :)

Endret av Bone
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enig med ditt synspunkt på trailere og episoder. Når episoden er vist er det fritt vilt, men trailere, og snakk rundt trailerne til kommende episoder og sesonger, skal settes i spoiler. Veldig enkelt fordi da blir tråden "sikker" for begge parter. Alle spoilertags burde selvfølgelig ha en kort setning om hva spoilere handler om. F.eks casting, neste episode trailer etc. Det er såvidt jeg kan huske slik det har fungert så lenge jeg har lest på TV-forumet (hvertfall som en uskreven regel) og jeg synes det fungerer helt fint.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

For å si min mening om trailere, så synes jeg dette også hører hjemme i en tråd som følger episodene. Det finnes grenser for hvor mye nytt man kan diskutere i en tråd i det tidspunktet trailere blir sluppet. Hvis man hadde stengt ute trailere 100%, så hadde egentlig trådene vært døde store deler av året eller fylt med småsnakk om hvor mye man gleder seg. Det fremmer ikke gode diskusjoner rundt seriene. Selv om trailerne spoiler litt, så kan de gi grobunn for mye god diskusjon og synsing. "Hvem er egentlig han?, Hvorfor sloss de?" osv. - og rent personlig så tror jeg at dette i bunn og grunn er med på å gjøre tråden mye mer spennende for de som ikke har lest bøkene - men ser på trailerne.

 

Prat som blir lagt i spoiler blir fort uryddig, men jeg ser at det kanskje er det beste kompromisset vi kan komme frem til.

 

Forøvrig så må jeg bare beklage dersom noen ble uvillig spoilet fra traileren som jeg la ut. Jeg la ikke merke til at fremsidebildet av Youtube-videoen ble en spoiler i og for seg selv. Det var derfor helt riktig at den skulle ha blitt plassert i spoiler.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Synes det er gode argumenter for å diskutere trailere i tråden, da du nok har rett mtp at det kan gi litt gode diskusjoner, osv..

 

Det som det derimot kan diskuteres, etter min mening, er jo at man synser og grubler på hva som KAN skje, med bakgrunn i episoden som akkurat er vist.

 

Som sagt, jeg ser absolutt poengene dine, men jeg ser jo dette fra mitt eget synspunkt: At jeg vil gjerne lese hva folk syntes om episoden som akkurat har gått, teorier om videre utvikling, osv.. men, selv vil jeg ikke VITE hva som kommer til å skje, jeg vil vente i spenning.. Jeg vil ikke bli hypet opp av en (muligens) villedende trailer. Jeg vil bli overrasket i selve serien, som tenkt av de som lager den.. og da ser jeg ikke noen annen måte å gjøre det på (da jeg antar at jeg ikke er alene), enn at trailer-prat må havne i spoiler!? :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...