Gå til innhold

Skal skrive bacheloroppgave


lion33

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det enkleste er vel å ha en påstand som du argumenterer for i oppgaven. Hele oppgaven blir da utformet slik at den støtter påstanden din. Jeg vet ikke hvor originale påstandene må være i en sånn oppgave. Kanskje kunne påstanden være noe sånt som "Storbritannia må ta hovedansvaret for at andre verdenskrig brøt løs". Så blir det å støtte denne konklusjonen ved å dra inn relevant informasjon, samt også drøfte konklusjonenes svakheter og til slutt vise at disse svakhetene ikke er nok til å gjendrive konklusjonen.

 

Du skal uansett argumentere, diskutere, vurdere, analysere og reflektere. Du skal ikke gjenfortelle det som står i bøkene, eller flette dette sammen til en ny fortelling.

 

Hvis jeg ikke husker feil, så har vel en historiker som Naill Ferguson (skrivemåten vet jeg ikke) argumentert nettopp for at Storbritannia og garantien til Polen var den viktigste faktoren for at det ble en verdenskrig.

 

Jeg har selv bare en årsenhet i historie...

 

edit: årsstudium heter det kanskje....eller noe sånt....

Endret av ærligøs
Lenke til kommentar

Skal skrive bacheloroppgave hva burde jeg være obs på? skal skrive om hvorfor oppstod 2 verdenskrig. Læreren ber oss være obs på at man ikke skal fortelle , som en fortelling. Noen tips og råd?

Vel, er andre verdenskrig egentlig en seperat krig fra første?

 

Våpenhvileavtalen etter første verdenskrig, gjorde at man aldri satt en genuin strek for krigen, så det er mulig å argumentere at det er EN krig og ikke to. Dette krever at man godtar at andre verdenskrig "blusset opp" var misnøye blant det tyske folket som så på segselv som "herrefolk", ('adlige', som i at de hadde en rett til å dominere Europa; etnisk overlegenhet kommer oppå det igjen), og tyskland etter første verdenskrig var plutselig en slum, (somom england plutselig skulle blitt som romania idag), så sinnet mot resten av Europa var stort. Så mangelen på en 'opplaring', en definitiv slutt på første verdenskrig, gjorde at konflikten ulmet og ble plutselig et brennende inferno under Hitlers styre.

 

(bare en liten refleksjon fra et par bøker jeg har lest)

 

-Frank

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...