Gå til innhold

Zito's "glemte" favoritter


Anbefalte innlegg

Denne tråden er dedikert til de som har forblitt værende igjen under "filmradaren".

De som sjeldent eller aldri blir tatt opp i diskusjoner omkring favoritt filmer, scener eller karakterer.

Her vil jeg poste mine "glemte" favoritter og dersom en ønsker, kom gjerne med innspill eller deres egne favoritter.

 

Når jeg mener "glemte" favoritter er det ikke nødvendigvis snakk om en sær øst-blokk raritet i sort-hvitt med 9 timers spilletid som kun meg selv og 3 andre har kjennskap til, men filmer som en er glad i og som man kan se igjen og igjen uten og gå lei.

 

Dagens "glemte" favoritt er:

dtkn.jpg

Mad Dog and Glory (1993)

"It's the first time I pulled out my gun in 15 years. I pissed on myself."

I Mad Dog and Glory møter vi Wayne Dobie (De Niro).

Han er en ensom og sky politimann som grunnet lite action har fått kallenavnet "Mad Dog" av sine kollegaer.

David Caruso spiller hans partner Mike, som er av en langt mer aggressiv natur.

 

Under et oppdrag redder Wayne livet til den munnrappe kjeltringen Frank Milo (Murray) og som takk for hjelpen dukker den vakre Glory (Thurman) opp på dørstokken.

Dobie vet at Frank er dårlig nytt, likevel formes et "vennskap" de to i mellom men det skal vise seg å bli testet i det Wayne faller for "takkegaven" Glory.

Og det blir ikke enklere av at hun skal returneres til Frank etter en uke.

Mad Dog and Glory er produsert av Martin Scorsese, i regi av John McNaughton (Henry: Portait of a Serial Killer) og byr på et solid utvalg av talentfulle skuespillere som blant andre Robert De Niro, Bill Murray, Uma Thurman, David Caruso, Mike Starr, Kathy Baker og Tom Towles .

 

Bobby D har alltid vært synonymt med ordet "Macho" takket være roller som i

Gudfaren 2, Taxi Driver, The Deer Hunter, Raging Bull, Once Upon a Time in America, Midnight Run og Heat som er bare noen av mannens utallig bad ass prestasjoner på lerretet og på tidlig 90-tallet hadde De Niro allerede unnagjort Goodfellas, Cape Fear og A Bronx Tale.

 

Filmer der man treffer på samtlige beinharde jævler en ikke ønsker å treffe på i en mørk bakgate.

Likevel beviste De Niro at han også kunne by på noe annet enn kun å skitne til penskoene sine med andre menns hjernefyll som i for eksempel filmen Awekenings eller nyversjonen av Night and the City.

 

I Mad Dog and Glory er Robert De Niro nærmest redusert til å være en helt vanlig "normal" person som får sin daglige dose action godt hjulpet av tven eller ved å spionere på sine yngre og mer attraktive naboer mens han drømmer seg bort i en verden der han er modig og kjekk.

 

Til tross for navn som De Niro, Murray og Thurman er det de mindre karakterene i filmen som ofte har de beste scenene.

 

David Caruso for eksempel er tøff som faen og man kan begynne å lure på hva som fikk han til å forlate tv-suksessen NYPD Blue for deretter å dukke opp i en rekke drittfilmer som trolig satte en permanent stopper for sjansene til å bli en seriøs leading man.

 

"Different strokes, for different folks!"

http://www.youtube.com/watch?v=Ll7cxFq9dmo

En av mine favoritt scener fra filmen der Caruso har sin egen måte å håndtere voldelige rasshøl på, spesielt feige svin som liker å slå kvinnfolk.

 

"Louis Prima, the best!"

http://www.youtube.com/watch?v=TU6Jio6uv2g

Om jeg hadde våknet opp med ei naken Uma Thurman i armene ville jeg nok også feiret triumferende men kanskje ikke foran et dødt lik.

 

Mad Dog and Glory faller trolig inn under romantisk komedie genren men den er langt i fra noe "rett-frem-humor" og er man ikke oppmerksom vil en gå glipp av de små men veldig morsomme øyeblikkene som ofte kommer uventet som i en klønete sex scene eller under et voldsomt slagsmål.

 

For min del er dette en av De Niros beste "glemte" filmer sammen med blant andre Midnight Run og Night and the City.

 

Karakter: 8/0

 

Mini anbefaling:

The Cooler som kom 10 år senere har et noe lignende scenario og er å anbefale om Mad Dog and Glory falt i smak.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0318374/

Endret av FrankZito
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

w5l7.jpg

Michael "Macho" Mann Productions 1981-1986:
Michael Mann er synonymt med råbarkede karakterer som oftest står på hver sin side av loven og på 90-tallet var han i toppform med klassikere som The Last of the Mohicans (1992), Heat (1995) og The Insider (1999).
Dessverre har han mistet mye av magien og det har blitt noen solide skuffelser de siste 10-15 årene med unntak av Collateral (2004) og Miami Vice (2006).

Men vi skal tilbake i årene 1981-1986 der Michael Mann var det nye store innen stil og farger og hans innflytelse var med på å forandre tv og film mye takket være to beinharde action-thrillere samt bidraget til en av tiårets mest ikoniske tv-serier.

 

zr7j.png

Thief (1981)
"I am the last guy in the world that you wanna fuck with."
James Caan spiller den aldrende tyven Frank hvis liv er dominert av regler og timing og sammen med sin trofaste makker Barry (James Belushi) har de gjennomført mang en suksessfull jobb.
Men tiden står ikke stille og Frank vet godt at han snart må vurdere å bytte beite dersom han ikke vil ende opp i fengsel for resten av livet.

Familie er et stort savn i hans liv og når tilbudet om en siste stor jobb som er garantert raske penger kommer på bordet virker det først som tidenes deal men det skal vise seg å ha en skummel bakside og hans navn er Leo (Robert Prosky).
Plutselig blir den vanligvis så velstrukturerte hverdagen til Frank snudd opp ned og han har ikke bare klokka å kjempe mot men korrupte politimenn samt den lokale mafiaen.

 

Thief er en imponerende film debut og står igjen som en av de beste actionfilmene fra tidlig 80-tallet.
Allerede her ser vi kjennetegnene på hva som skulle komme senere i samtlige Michael Mann filmer der Thief bygger seg sakte med sikkert opp til en stilsikker eksplosiv konklusjon, pakket inn med pulserende musikk levert av tyske Tangerine Dream samt en imponerende rollle besetning bestående av blant andre Tuesday Weld, Dennis Farina, William Petersen og Willie Nelson.

 

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=EHgAEcVzh1o

IMDB

 

lbre.png

Manhunter (1986)
"My heart bleeds for him, as a child. Someone took a kid and manufactured a monster. At the same time, as an adult, he's irredeemable. He butchers whole families to pursue trivial fantasies. As an adult, someone should blow the sick fuck out of his socks."
Politiet står igjen hjelpeløse etter en rekke brutale mord og i et siste forsøk tar de kontakt med den pensjonerte FBI sporhunden, Will Graham (William Petersen).
Graham vet veldig godt hva som hendte sist gang han var i aksjon. Det kostet han nesten livet og gav ham store psykiske problemer.
Likevel trosser Will advarslene fra sin kone og det går ikke lange tiden før han er dypt inne mordetterforskningen.

Graham vet at morderen ligger stadig et skritt foran og bestemmer seg for å friske opp minnet ved å besøke en gammel "venn" som kanskje kan føre til et tips som gjør at politiet vil stå bedre rustet samt forhindre nok en familie massakre.
Men da et feilaktig og desperat forsøk på å lokke morderen ut i en felle går i vasken tar det hele en ubehagelig vending i det jegeren blir den jagede og situasjonen er i ferd med å litt vel personlig for Will Grahams del.

 

I 1991 ble Thomas Harris sin bok The Silence of the Lambs for første gang filmatisert.
Det skulle ende med braksuksess og gjorde Hannibal Lecter om til en av filmhistoriens mest beryktede monstre. I senere tid fulgte 3 ujevne men likevel kommersielt vellykkede utgivelser.

Manhunter derimot var for lengst en glemt "flopp" i mange år før den ble gjennomoppdaget nesten to tiår senere mye takket være tv-serien CSI der blant andre William Petersen og Tom Noonan bidrar.

Manhunter er Michael Mann sin første klassiker og her tar han et stort steg opp fra Thief.
Regien sitter som et skudd fra første sekund og filmen er dominert av tøffe dialoger samt stilsikker action hvor William Petersen er enorm i rollen som den psykisk hjemsøkte Will Graham og man kan lure på hvorfor vi måtte vente i nærmere 2 tiår før han var å se tilbake på skjermen i CSI.

Brian Cox gjør på ingen måte noen dårlig jobb i rollen som Dr. Lecter.
Ok, han er på langt nær like teatralsk som Anthony Hopkins sin versjon fem år senere, samtidig må en huske at i Manns film er Lecter med i et par minutter likevel leverer Brian Cox og hans versjon av Hannibal Lecter er en truende figur og ideen om en helhvit celle i stedet for tortur kammeret til Dracula i Silence of the Lambs var bare nok en liten genistrek fra Michal Mann.

Thief og Manhunter sin innflytelse er så absolutt tilstede og en skal ikke lenger enn til Drive (2011) for å se at Michael Manns macho stil fortsatt lever i beste velgående og en får håpe at han en dag finner tilbake til sin en gang så suksessfulle formula.

 

http://www.youtube.com/watch?v=Hc57K9MP4SU

Tigerscenen i Manhunter er forførende vakker og står igjen som en av de absolutt flotteste Michael Mann øyeblikkene som er fanget på film.

Trailer

IMDB

Endret av FrankZito
  • Liker 1
Lenke til kommentar

4kuy.jpg

Kingpin (1996)

"One day, when people say the name Munson, they're gonna think "winner." Just like DiMaggio is to baseball or, or Unitas is to football, that's what Munson will be to bowling."
1979, Roy Munson (Woody Harrelson) er en ung mann med et stort talent innenfor bowling og når Roy vinner en lokal turnering mot den kjente mesteren, Ernie "Big Ern" McCracken (Bill Murray) får han et tips av veteranen om hvordan de kan slå hodene sammen for å tjene litt ekstra cash ved å lure noen simple bondetamper.
Naiv og dumsnill følger Roy den "geniale" ideen til Ernie, men i det Big Erns mesterplan blir avslørt, dolkes Munson i ryggen.

McCracken stikker av med pengene og lar Munson i stikken noe som skal vise seg å få en brutal og permanent stopper for den engang så lovende bowlingkarrieren.

 

20 år senere er den en gang så positive og fremmadstormende bowler stjernen Roy Munson forvandlet til en døddrukken taper som sliter med å forholde seg til andre mennesker og som har store økonomiske problemer, blant annet med sin noe spesielle utleier spilt av Lin Shaye.
Etter nok en mislykket dag på jobben støter han på en ung ukjent bowler ved navn Ishmael (Randy Quaid).

Munsons superhørsel slår inn og han forstår at her er det potensiale, men Ishmael har et litt annet syn på tingenes tilstand og Roy må pønske ut hvordan han kan overtale Ish til å bli med i en turnering der vinneren stikker av med en solid pengesum samt en mulighet til å hevne seg på sin gamle nemesis Big Ern McCracken.

 

Etter braksuksessen med Dumb & Dumber (1994) gikk det to år før Farrelly brødrenes neste prosjekt kom på banen og temaet denne gang var Bowling. Med skuespillere som Woody Harrelson, Randy Quaid samt Bill Murray lå alt til rette for nok en hit.
Med der debuten ble en eneste stor opptur led Kingpin av svake besøkstall og dårlig kritikk.
Filmen floppet og har siden havnet i skyggene av Farrelly brødrenes 2 største hits Dumb & Dumber og There's Something About Mary (1998).

 

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=AwjtrwDtf3Q

 

Kingpin står igjen som av mine absolutte favoritter fra 90-tallet og byr på lavpanna rølpe humor på sitt aller beste samt en av Bill Murrays mest hysteriske roller der han brilljerer som den sleske Bowling legenden Big Ern McCracken.
Som med samtlige 90-talls utgivelser i regi brødrene Farrelly inneholder også Kingpin et solid utvalg av flott filmmusikk og der det blei rota til med Directors Cut utgivelsen til Dumb & Dumber er den forlengede DVD versjonen av Kingpin et must.

 

"Sometimes when I Wake up in the morning, Mr. McCracken is already there."

http://www.youtube.com/watch?v=DR7HcqsBOdg

Faen som jeg savner den gode gamle 80-90 talls versjonen av Murray.

Hvor ble du av?
Foruten en morsom parodi av deg selv i Zombieland har du vært fanget i et tilnærmet endeløst mareritt bestående av "seriøse" og tørre Indie filmer samt noen skikkelig bedritne komedier.

Kom tilbake Bill Murray!
Gi oss en ny Ghostbusters 3, Kingpin 2, Groundhog Day 2, What About Bob? 2, Stripes 2, ja til og med ny Pusur film men for all del styr unna fler av Wes Anderson sine filmer, please?

 

http://www.youtube.com/watch?v=5of3bK0nrjo

Vanessa Angel kan heller ei utelates i rollen som deilige men smarte Claudia. Snakk om Babe med stor B og hvem kan vel glemme hennes herlige introduksjon i den berømte "nipple" scenen eller moteoppvisningen I Want Candy scenen.

 

Woody Harrelson og Randy Quaid må heller ikke glemmes der de utgjør en solid duo og matcher lett Jim Carrey og Jeff Daniels på stort sett alle plan når det kommer til idioti og galskap.

 

Farrelly brødrene benytter seg ofte av de samme skuespillerne i filmene sine og i Kingpin er det intet unntak med blant andre Daniel Greene i rollen som Munson Senior.
En muskelbunt mest kjent for trashy b-filmer som blant andre den tøffe italienske post-apokalyptisk 80-talls filmen Hands of Steel (1986) eller Elvira, Mistress of the Dark (1988).
Greene spilte også rollen som skurken Dickie Thurman i Farrelly brødrenes siste vellagde komedie Me, Myself & I (2000) og har deltatt i totalt 6 av filmene deres.

 

Richard Tyson har en liten men artig rolle som nattklubbeier og er også å finne i There's Something About Mary.
Men for de fleste vil han nok forbli Cullen "Sleazy Ponytail" Crisp, den glætte skurken i Arnold Schwarzeneggers Kindergarten Cop (1990).

Anbefaler forresten horror-komedien Big Bad Wolf (2006) hvor Ricard Tyson spiller en noe annerledes type varulv.

 

20 år senere blir fortsatt Dumb & Dumber omtalt som en av de morsomste utgivelsene fra 90-tallet og bowling filmen "alle" husker er Coen brødrenes klassiker The Big Lebowski.
Men med en noe forsinket oppfølger til Dumb & Dumber som kommer ut senere i år, så er det kanskje håp for et nytt eventyr med gjengen i Kingpin.

 

IMDB

 

 

Du fremstår som en kis med en over middels god smak. Topp tråd. Kjør på. Gi oss mer osv.

Takker.

Skal prøve å oppdatere denne tråden med flere godbiter fremover.

Endret av FrankZito
  • Liker 1
Lenke til kommentar

s4nt.jpg

The 'Burbs (1989)

"I've never seen that. I've never seen anybody drive their garbage down to the street and bang the hell out of it with a stick. I-I've never seen that."

I det ellers så rolige nabolaget Mayfield Place bor Ray Peterson (Tom Hanks) og han har planer om å ta seg en velfortjent ferie sammen med kona Carol (Carrie Fisher), men i stedet for å dra til familie hytta velger Ray i stedet å bruke all sin tid på å overvåke sine nye og mystiske naboer, The Klopeks.

Men når nabolagets sure, gamle grinebiter forsvinner sporløst bestemmer Ray seg for at her må noe må gjøres, "Nobody knocks off an old man in my neighborhood and gets away with it." og sammen med sin fantasifulle og rappkjefta nabo Art Weingartner (Rick Ducommun) samt god hjelp fra den skyteglade militær veteranen Mark Rumsfield (Bruce Dern) slår trioen hodene sammen for å avsløre for hele nabolaget hvilken ondskap som egentlig skjuler seg innenfor familien Klopeks vegger.

 

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=qg7RpL3kTBk

 

The 'Burbs er en morsom komedie der paranoia og trangen til å sniktitte på naboens aktiviteter blir parodiert med stil.

Her får vi en Tom Hanks i storform sammen med blant andre Bruce Dern, Carrie Fisher, Rick Ducommun, Wendy Schaal, Corey Feldman og Dick Miller som alle bidrar med på å gjøre "The Burbs" om til en skikkelig 80-talls kult-film regissert av Joe Dante (Gremlins, Piranha og The Howling).

IMDB

Endret av FrankZito
Lenke til kommentar

bevy.jpg

Something Wild (1986)
"Remember, no matter what, it's better to be a live dog than a dead lion."
Jeff Daniels spiller den naive og konfliktsky "skaprebellen" Charlie, som til vanlig lever i sin egen kontrollerte men hektiske hverdag der jobben tar opp det meste av tiden og hvor det ikke er plass til drømmer og spenning.

 

Melanie Griffith er den eksentriske Lulu, som kommer til å gi den "stakkars" Charlie sitt livs eventyr der de sammen drar ut på en god gammeldags roadtrip men når fortidens mørkere sider innhenter dem står det nyforelskede paret ovenfor den ultimate kjærlighetstesten.

 

Jonathan Demme er kanskje mest kjent for filmer som The Silence of the Lambs (1991) og Philadelphia (1993) men tilbake på midten av 70-tallet hadde han allerede gjort unna mang en film under ledelse av b-film legenden Roger Corman, og i 1984 samarbeidet Demme med popgruppa Talking Heads noe som resulterte i den legendariske konsertfilmen Stop Making Sense.

2 år senere dukket Something Wild opp.
En film som bød på en god blanding av romantikk, komedie og action samt introduserte seerne for en rollebesetning bestående av mindre kjente navn som Melanie Griffith, Jeff Daniels og Ray Liotta.

 

Ray Liotta er fantastisk i rollen som den sadistiske bølla Ray Sinclair og setter allerede her standarden for den Ray Liotta vi kjenner så godt via mafiafilmen Goodfellas.
Kjemien mellom Jeff Daniels og Melanie Griffith er strålende og musikken i filmen er intet unntak.

The Feelies coverversjon av David Bowies Fame samt øyeblikket der filmen for alvor tar seg opp via Ray Sinclairs introduksjon er et lite stykke filmkunst og Something Wild fikk i 2011 endelig en verdig utgivelse på DVD og Blu-Ray takket være Criterion Collection.

 

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=aUwVZUvaFsA

IMDB

Endret av FrankZito
Lenke til kommentar

1bjm.jpg

Mona Lisa (1986)
"She was trapped. From the first time he met her. She was trapped. Like a bird in a cage. But he couldn't see it. He liked her, but he was the type who couldn't see what was in front of his face."

George (Bob Hoskins) har nettopp sluppet ut av fengsel hvor han har tilbrakt nærmere 10 år av sitt liv og etter et ublidt møte med sin familie prøver han lykken hos sin tidligere arbeidsgiver, Mortwell (Michael Caine) som har mye av skylden for at han endte opp bakom murene.

 

Ting har forandret seg i businessverden og Mortwell er intet unntak.
Som et plaster på såret gir han George oppgaven med å være sjåfør for den vakre Simone (Cathy Tyson).
En ved første øyekast elegant dame hvis arbeid er alt annet enn elegant og går ut på å tilfredsstille rike menn til den rette prisen.

I starten oppfører den usedvanlige duoen seg som hund og katt, men i det et vennskap oppstår tilbyr George seg å hjelpe Simone med å finne en person hun holder kjær, men det skal vise seg å bli en langt tøffere oppgave enn først ventet og Georges valg skal komme til å skape mang en livsfarlig fiende i Londons underverden.

 

Genesis - In Too Deep

http://www.youtube.com/watch?v=jSm6FCdLSCU

Mona Lisa fremstiller London som et grimt neon dominert mareritt og minner til tider om en 80-talls versjon av Taxi Driver, både i karakterene, atmosfæren, og det tidvis så behagelige blandingen av jazz/storband og poprock via Phil Collins og Genesis som dominerer soundtracket.

 

Bob Hoskins leverer en stor skuespillerprestasjon som den godhjertede men noe naive kruttønna, George.

En rolle han gjorde såpass bra at det ga ham en velfortjent Oscar nominasjon for beste skuespiller, men måtte gi tapt for Paul Newmans innsats i filmen The Color of Money.

 

Den til vanlig sympatiske Michael Caine fremstår her som ondskapen selv i rollen som den kyniske halliken Mortwell.

Se også opp for Robbie Coltrane fra James Bond og Harry Potter filmene i rollen som Georges bestekamerat.

IMDB

Endret av FrankZito
Lenke til kommentar

x53u.jpg

To Live and Die in L.A. (1985)
"Everybody knows Rick Masters won't go near a job without front money. You should also know that I never fucked a customer out of his front money. My reputation speaks for itself. The fact is that if you can't come up with the front money you're not for real."
Under et forsøk på å pågripe den brutale og kalkulerende Eric Masters (Willem Dafoe) går noe fullstendig galt.
En FBI-agent må bøte med livet og Rick Masters unnslipper.

Spesialagent Richard Chance (William L. Petersen) har nå kun en ting i tankene og det er å hevne sin tidligere venn og partner.
Men skal han ha en "Chance" til å sette en stopper for Rick Masters terror regime må han ty til de samme spillereglene,
noe som betyr at alt er tillatt og i natt vil englenes by eksplodere i et voldsinferno!

 

Her har William Friedkin (The French Connection og The Exorcist) laget en beintøff action-thriller som ikke holder noe tilbake og som inneholder en av de mest fartsfylte biljaktscenene nonesinne fanget på film.

Med en rolleliste bestående av blant andre William L. Petersen, Willem Dafoe, John Pankow, Debra Feuer, John Turturro, Darlanne Fluegel og Dean Stockwell står To Live and Die in L.A. igjen som en av 80-tallets mest eksplosive og uforutsigbare action-thrillere.

 

Wang Chung - To Live and Die in L.A.

http://www.youtube.com/watch?v=DM_FGAL0-Mg

Musikken til filmen ble skrevet av det britiske New-Wave/Synthpop bandet Wang Chung da de var førstevalget til sjefen sjøl Friedkin som allerede var en stor fan og det funker som bare fanden.

 

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=I5JI_RclmIg

IMDB

 

Der, tar en pause fra tråden men vil slenge innom fler filmer i nær fremtid.

Endret av FrankZito
Lenke til kommentar

0sok.jpg

King of New York (1990)

"From now on, nothing goes down unless I'm involved. No blackjack no dope deals, no nothing. A nickel bag gets sold in the park, I want in. You guys got fat while everybody starved on the street. Now it's my turn."

Etter et lengre fengselsopphold returnerer den tidligere gangsterbossen Frank White (Christopher Walken) til sin gamle lekeplass hvor det ikke tar lange tiden å forstå at New York har forandret seg med årene og skal han ha en sjanse til å komme tilbake i spillet må Frank få samlet sin gamle gjeng og det fort.
For med rivaliserende gjenger og korrupte politifolk som følger med på hvert eneste steg, vet Frank at skal han bli Kongen av New York igjen må han sette sine konkurrenter på plass før de gjør det samme med ham.

 

Abel Ferraras King of New York står igjen som en mørk og uglamorøs gangsterfilm stappet med over-the-top skuespill samt brutale actionscener.

Christopher Walken i rollen som Frank White holder ikke noe tilbake og er en av hans beste filmkarakterer.

Ferrara har også fått med seg en eksplosiv blanding av talentfulle unge skuespillere deriblant Laurence Fishburne, David Caruso, Wesley Snipes, Steve Buscemi, Theresa Randle samt veteranen Victor Argo som alle bidrar til å gjøre King of New York til en av 90 årenes mest fartsfylte gangsterfilmer.

 

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=z4bprq-BYi0

IMDB

Endret av FrankZito
Lenke til kommentar

har7.jpg

The Stuff (1985)

"Well, everybody has to eat shaving cream once in a while."

Amerikas befolkning har kun en ting på hjernen, og det er The Stuff, matproduktet ingen kan få nok av!
Men ikke alle ser ut til å dele den samme entusiasmen over farsotten, som sprer seg med rekordfart over hele landet.
Mo "Cause I always want Mo money!" Rutherford (Michael Moriarty), er blitt hyret inn av noen av landets største kommersielle selskaper, for å ta en nærmere kikk på hva The Stuff egentlig inneholder, og hva som gjør det så avhengighetsdannende.

The Stuff , eller på norsk (Kampen mot dødsmikroben) er b-film regissør Larry Cohens mest suksessfulle horror-komedie der han parodierer slankeprodukter og fastfood kjeder med stil.

Michael Moriarty har dukket opp i mang en Cohen produksjon, men dette er hans finest hour i rollen som den munnrappe redneck versjonen av James Bond, Mo Rutherford.
Se også opp for Paul Sorvini i rollen som den hysteriske Oberst Spears, som langer ut mot alt og alle.

"The yellow sons of bitches, they took their own lives! Commie bastards, you cheated me!"
"I will permit this colored man to speak. But speak one word of the Commie party, or one word in code, and I will blow his head off."

Tar en med Chocolate Chip Charlie samt en menneskevond slanke yoghurt så har man ca 90 minutter med herlig 80-talls b-film moro for hele familien.

 

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=_cADzGsrXxs

IMDB

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

f5fg.jpg

Cobra (1986)

"You're the disease, and I'm the cure."

Marion "Cobra" Cobretti (Sylvester Stallone) er politiets uoffisielle skadedyrutrydder og får i oppgave å bruke sitt dødelige talent i jakten på den stormannsgale psykopaten "The Night Slasher" (Brian Thompson) og hans sinnssvake tilhengere som i de siste månedene har spredd frykt i Los Angeles by ved å drepe alt de kommer over med kaldt blod.

Etterforskningen tar en ny vending i det en ung modell (Brigitte Nielsen) blir mot sin vilje involvert i galskapen etter å ha bevitnet hva Night Slasher og hans disipler foretar seg på nattetid.

Som et av få overlevende vitner blir hun øyeblikkelig mål nr.1 på deres hitliste, og den eneste som er villig til å hjelpe henne ut av marerittet er Cobra.

Elleville biljaktscener, en mindre hær av skyte glade badguys, neonlys, roboter, synhesizere samt Brigitte Nielsen (i det som trolig var hennes finest hour på film), er alle med på å bidra til at Cobra står igjen som en av de mest fornøyelige 80-talls action filmene.

 

Ikke ulik The Terminator (1984) blander Cobra action med horror og

Brian Thompson er fryktinngytende i rollen som The Night Slasher.

En rolle han gjør såpass bra at han lett ville fått innpass i samtlige 80-talls slashere.

Thompson dukket forresten opp i en liten men minneverdig rolle i starten av The Terminator, der Arnie røsker det bankende hjertet hans ut av brøstkassa.

 

Cobra er en bunnsolid actionfilm og funker utmerket som underholdning.

En slik film man setter seg godt ned i godstolen til sammen med en varm pizza, kald six-pack og godt humor.

Utrolig nok har den blitt igjen under filmradaren men tiden vil vise om Cobra får sitt "comeback" ala Commando (1985) og Death Wish 3 (1985).

Filmer som i årevis ble sett ned på men som de siste 10-12 årene har opplevd nærmest kult-status og som stadig klatrer på div lister/kåringer og da i positiv sammenheng.

 

http://www.youtube.com/watch?v=d4CCg4dYe0A

IMDB

 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

nlo7.jpg

Last Action Hero (1993)

"I'm sorry to disappoint you but you're gonna live to enjoy all the glorious fruits life has got to offer - acne, shaving, premature ejaculation... and your first divorce."

Danny Madigan (Austin O'Brien) tilbringer store deler av sitt liv foran filmlerretet i byens lokale men noe falleferdige kino hvor han deler sin lidenskap med den aldrende kinomaskinisten Nick (Robert Prosky) og denne helgen er det klart for et helt nytt kapittel med Danny's store idol, Jack Slater (Arnold Schwarzenegger).

 

Danny slår øyeblikkelig til i det han får tilbud om å møte opp et døgn før den offisielle åpningen og sammen med sin "magiske" billett, tidligere eid av sjølveste Houdini, gjør han seg klar for sommerens store actionfilm.

Men det skal vise seg at denne filmkvelden blir mer livat enn hva han noen gang kunne forestille seg, for plutselig blir Danny transportert inn i Jack Slater IV, der han befinner seg i en ellevill biljakt midt blant dynamittkuber, cheesy one-liners og Heavy metal.

 

Last Action Hero og 1993 var på mange måter starten på slutten for storhetstiden til 80-talls muskelbuntene.

De uovervinnelige maskinene som aldri gikk tom for kuler og one-liners hadde nå fått seriøs konkurranse av en ny type action helt: den "hverdagslige" helten med høye hårviker og ustø sikte skviset ut muskler og rå makt, med kløkt og et overlevelsesinstinkt som selv en katt ville ha missunt.

 

Arnold Schwarzenegger var synonymt med larger than life og hadde opplevd enorm suksess siden gjennombruddet i The Terminator (1984).

Det virket som alt han tok i ble om til gull.

Kindergarten Cop, Total Recall og Terminator 2 var beviset på at han var udiskutabelt den største action stjerna i universet.

Med seg på laget hadde han regissør John McTiernan som sto bakom klassikere som Predator (1987), Die Hard (1988) og The Hunt for Red October (1990) og blant andre manusforfatter Shane Black.

 

Alt lå til rette for at Last Action Hero skulle bli nok en monster hit for Arnie, men dessverre slik gikk det ikke.

En film om dinosaurer samt ei klissen kjærlighetssuppe sørget for det.

 

Jurassic Park og Sleepless in Seattle knuste Schwarzenegger fullstendig på Box Office og kritikerne var ikke noe mildere.

Last Action Hero ble en nedtur der selv Arnold fansen var splittet i sine meninger om filmen.

Mange følte seg lurt mens andre igjen mente det var den beste filmen på jord.

 

Ok, gutten i filmen er irriterende som få men har folk virkelig glemt Edward Furlong som ene og alene pussyfiserte tidenes bad ass drapsmaskin til å lære seg å føle og forstå mennesker bedre?

 

Arnold slo tilbake i 1994 med True Lies men skaden var gjort.

I årene som fulgte kom den ene middelmådigheten etter den andre, og blant dem noen virkelig fæle drittfilmer som aldri skulle bli lagd.

Arnold var ikke lenger en garantist for god actionfilm samt Box Office suksess, og True Lies står igjen som hans siste klassiker.

Bedre gikk det heller ikke med hans nærmeste konkurrent Sly som til tross for en solid start på 90-åra med Cliffhanger (1993) og Demolition Man (1993) sleit med å finne seg til rette, også han var borti noen direkte jævlige filmer som tok lang tid å brenne vekk fra minnet.

Likevel kom Cop Land i 1997 og ga fansen et ørlite håp om comeback, men det ser ut som det var et sjeldent engangstilfelle.

 

"There's always a guy in there. It costs me a fortune in closet doors."

http://www.youtube.com/watch?v=CXxwhqM7QNw

 

Men nok om det, Last Action Hero er fantastisk!

Morsom, selvironisk og tøff som faen, dette skulle ha vært Arnolds triumf.

En hysterisk parodi av actiongenren som lett overgår samtlige av filmene til Zucker brødrene og lignende parodi filmer som var på sitt mest produktive på første halvdel av 90-tallet.

 

Få Arnold filmer kan by på like mange minneverdige scener, one-liners, og for å ikke glemme soundtracket for helvete, Soundtracket ruler!

AC/DC, Megadeth, Def Leppard, Alice in Chains, Aerosmith og Anthrax.

 

Dette er et stykk film som ikke fortjener å bli husket som en flopp, men heller mesterverket folk vil angre seg for at de overså da de i sommeren 1993 heller gikk for Spielberg's CGI Dinosaurer samt den "søte" jentefilmen med Tom Hanks og Meg Ryan.

 

http://www.youtube.com/watch?v=dJfwJjzwLfI

IMDB

  • Liker 1
Lenke til kommentar

vh52.jpg

Vice Squad (1982)

"Jesus, man the wombats are out tonight. I mean whores, faggots, pimps. And hustlers, junkies, drag queens and freaks man! This city sucks!"

LAPD er på desperat jakt for å sette en endelig stopper på den brutale og sadistiske halliken, Ramrod (Wings Hauser).

Og ved hjelp av en felle satt opp via en skyte glad politiveteran samt en lokal prostituert, skal Ramrod møte sitt endelikt.

Men noe går fullstendig galt og i stedet for å rømme, velger Ramrod at hevn er det beste forsvar, noe som skal føre til fatale følger for samtlige av Los Angeles by sine innbyggere i de sene nattetimer.

 

Avslutter dagen med denne mørke action-thrilleren som inneholder noen skikkelig nasty scener, og hvor Wings Hauser spiller en ondskapsfull jævel man ikke glemmer med det første.

Hauser synger forresten theme låta til filmen med det passende navnet, Neon Slime.

 

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=IWD5GcwscdY

IMDB

Endret av FrankZito
Lenke til kommentar

+1

 

Cobra er, som du selv sier, en skikkelig undervurdert perle av en kanon. Kremfilm!

Clank Your Axe everybody, and everybody just clank Your Axe!

xdx.gif

Night Slasher og co veit hvordan man skal feste.

Bring med deg en øks eller 2, for deretter å slå dem mot hverandre ustanselig.

Kanskje en god ide for treningssentre rundt om i landet?

Tømmerhugger Jacks øksetrening fra 10 til 12 hver tirsdag på SATS.

Endret av FrankZito
Lenke til kommentar

xkjn.jpg

From Beyond (1986)

"He used to bring beautiful women here... eat fine meals, drink fine wine, listen to music... but it always ended with screaming."

Den geniale vitenskapsmannen Dr. Edgar Pretorius (Ted Sorel) og hans kollega Crawford Tillinghast (Jeffrey Combs) er i ferd med å gjennomføre et banebrytende eksperiment takket være deres seneste oppfinnelse, Resonatoren.

Et instrument som innebærer i å tilfredstille epifysen (konglekjertelen) men som skal vise seg å fungere bedre som en slags portal til en alternativ verden.

 

I et øyeblikks galskap blir Dr. Pretorius angrepet av noe forferdelig og Crawford Tillinghast som eneste overlevende får store problemer med å overbevise politiet om hva som egentlig foregikk i laben til hans avdøde partner, og den eneste måten han kan frikjenne sitt navn er ved å prøve ut eksperimentet i "tryggere" omgivelser.

 

Regissør Stuart Gordon og produsent Brian Yuzna slo til med den øyeblikkelige kult-hiten Re-Animator (1985) løst basert på H.P. Lovecraft, hvor Gordon klarte å sjokkere og underholde kinopublikum over hele Amerika, ja selv noen av skrekkgenrens hardeste kritikere var fulle av beundring for den suksessfulle blandingen av svart humor og ekstrem vold.

For ikke å glemme de imponerende skuespillerprestasjonene til David Gale og Jeffrey Combs.

Og med sin nye film From Beyond forventet fansen nok en braksuksess.

 

Tilbake var skuespillerne Jeffrey Combs og den vakre scream Queen baben Barbara Crampton, samt Ted Sorel i rollen som den sadistiske men geniale doktor Pretorius og Ken Foree (Dawn of the Dead).

I stedet for å kjøre på med nok en zombie/skrekk-komedie valgte Gordon heller å lage en av "Body horror" genrens mest imponerende og sprøeste utgivelser.

En film som på langt nær ble møtt med like bred omfavnelse som sin forgjenger og som det tok nesten 2 tiår før ble sluppet i en verdig unrated Directors Cut.

 

Til tross for en lunken mottagelse står likevel From Beyond igjen som en verdig "oppfølger" til Re-Animator.

Visuelt er den fantastisk flott å se på, og da har jeg ikke en gang kommet til Barbara Crampton.

Filmen videreførte arven etter David Cronenbergs tidlige Body Horror filmer med stil, og nesten 30 år senere kan jeg trygt si at dette er helt klart en av 80-åras beste skrekkfilmer.

 

Blu-rayen/DVD comboen fra Shout-Factory! er et must for enhver seriøs skrekkfans filmsamling.

Men 2007 DVDen som er unrated er så absolutt godkjent.

 

Til sist, Barbara Crampton ei av 80-tallets absolutte Scream Queen knockouts som 10 år senere nok engang gjorde et suksessfullt samarbeid med Gordon/Yuzna og Jeffrey Combs i den solide grøsseren Castle Freak (1995).

33jp.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=RbyfIs4bf-E

IMDB

Endret av FrankZito
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nok en fantastisk film. FrankZito fremstår som en fyr etter min smak. Sånn, filmmessig altså.

 

 

Skjønner ikke hvorfor denne tråden ikke er mer populær. 98% av de som henger i filmdelen av forumet burde komme inn hit og ta notater. De kan lære masse og forbedre sin filmsmak betraktelig. Vinn-vinn situasjon for alle.

Lenke til kommentar

q3vr.jpg

Kenny (2006)

"I'd love to be able to say "I plumb toilets" and have someone say "Now that is something I've always wanted to do"."

Den godhjerta renholdsarbeideren Kenny Smyth (Shane Jacobsen) har dedikert livet sitt til et yrke de færreste ville tenkt på som drømmejobben, likevel trår han uredd og stolt ut i en ustanselig illeluktende krigssone.

Og sammen med sitt lille men lojale team er de hverdagens usynlige superhelter, der Smyth og co står ovenfor uovervinnelige odds mot alt fra tilstoppede mager, rasende kunder og til eksplosive toaletter.

 

Den australske mockumentarien Kenny står igjen som en av de morsomste filmene fra det forrige tiår og kan sies å være et stykk kriminelt undervurdert film.

Tilhengere av Spinal Tap og Borat burde gjøre seg selv en tjeneste å gi de hardtarbeidende møkkamennene fra Down under en sjanse.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=FN_wHhc4KQ8

IMDB

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...