Gå til innhold

Er Windows oppdateringer helt nødvendige for sikkerheten?


Anbefalte innlegg

Vanligvis så holder jeg alle mine fysiske og virtuelle pcer og servere oppdaterte, alt som jeg bruker mot internett.

Vet at det selvsagt er det beste.

 

Men, jeg har et par fysiske servere som ikke brukes til så mye annet enn å kjøre VmWare Workstation 10, med en rekke virtuelle pcer/servere.

Serverne (2 stk) har jo selvsagt tilgang til internett, men jeg bruker dem ikke til noe annet enn å eventuelt laste ned oppdateringer til ymse programvare osv.

 

Ingen av dem har noen åpne porter i brannmuren på ruteren, de portene jeg eventuelt har åpne går inn på ymse virtuelle servere.

 

Det som er plagsom med Windows Update er at jeg stort sett alltid må restarte serveren etter oppdateringene, som gjør slik at jeg må slå av alle virtuelle pcer og de fysiske pcene minst en gang per måned.

 

Gjør det noe om jeg ikke oppdaterer de fysiske serverne på en stund?

Nå er det f.eks 90 dager siden sist jeg oppdaterte de, og de har vært på hele tiden.

 

Hva gjør man f.eks i bedrifter osv med store Windows servere, kan jo ikke tenke meg at de blir restartet en gang per måned?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva gjør man f.eks i bedrifter osv med store Windows servere, kan jo ikke tenke meg at de blir restartet en gang per måned?

En del servere blir det, og på jobben har vi miljøer som MÅ oppgraderes hver mnd grunnet sikkerhetskrav. Men da snakker vi gjerne om clustere, hvor vi kan deaktivere enkeltservere etter tur. Men ja, sikkerhetsoppdateringer er ofte en utfordring, og jeg har sett kunder som nekter å installere sikkerhetspatcher da de setter krav om 100% oppetid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...