Gå til innhold

Oculus Rift-tråden!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Samsung Gear VR har ikke noe med oculus rift å gjøre, samsung gear VR er siktet inn på et helt annet marked og er en brille du putter din samsung note 4 inni, der det er noten som kjører hele brillen. Det oculus leverer her er et en plast dings med noen linser og litt programmvare. Mao. så er dette mobil VR, og ikke det samme som oculus rift i det heletatt

Lenke til kommentar

Ehm, det har veldig mye med Oculus Rift å gjøre, om man tenker seg om. Oculus er direkte involvert i utviklingen av Gear VR både på software og hardware-siden. Det går dypere enn at dette prosjektet er et sidesprang. Mye dypere. Det er dette Carmack (med flere selvfølgelig) nå har drevet med i over ett år(, og man skal slettes ikke se bortifra at det er dette markedet som trenger nettopp dette pushet fra Oculus og Samsung for at Riften - og VR generelt - skal bli noe.) Oculus leverer sin VR-software "ekspertise" til Samsung, hvor de selv kan prøve ut løsninger som er til stor fordel for utviklingen av Riften også. Samsung er nå også en stor partner i å researche og produsere maskinvare til bruk i både Gear VR og Riften - som f.eks skjermen som er i DK2. Samsung gjør jobben med maskinvare mye lettere for Oculus. For ikke å snakke om at dette potensielt kan være en veldig god ting for utvikling av spill til VR. Det er ekstremt mange spill der ute i dag som ikke helt fungerer skikkelig i VR (tilogmed om man tar i betraktning av det fremdeles er i startgropen). En "mindre" plattform vil være mer åpen for eksperimentering og å lære seg hvordan man skal utvikle til VR. Dette er iallefall hva mange av de som nå driver med utvikling til Riften sier; at de gjerne ville startet å utvikle til Gear VR og så skalere opp når de hadde fått dreisen på det, men det var ikke mulig da de startet. Dette er med andre ord et samarbeid som gagner begge parter godt og kan ikke bare avskrives som et "sideprosjekt".

 

Vi ser mye av fremtiden til Riften i Gear VR. Og Note 4 er bare den første av flere kommende produkter som Oculus arbeider med og som de har plantet navnet sitt på. Det er ikke "Rift vs The World".

  • Liker 1
Lenke til kommentar

For min del var dette et svar til Mazeking som trodde dette var den neste iterasjonen av oculus rift (han har redigert inlegget sitt, skulle ha quotet) , noe det ikke er, og hadde da dermed ikke noe med oculus rift å gjøre i den forstand. Selvfølgelig har det en del å gjøre med oculus og videre utviklingen av deres VR, men i den konteksten jeg besvarte spørsmålet var det jo en gang slik at det jeg skrev ga litt mening.

Lenke til kommentar

Jaja, moro blir det nok. :)

Husker jeg spilte Doom med VR-briller på tidlig 90-tall. Det var null headtracking og alt det der, og oppløsningen på grafikken var jo ikke helt bra... Men selve opplevelsen var helt syk. Vi snakker en TV du ikke klarer å se kanten på. Det er stort, det. :p Har falt for fristelsen og bestilt min egen DK2 nå, så gleder meg av to grunner: Alien: Isolation og Project Cars... :D :D :D

Endret av Schreiber
Lenke til kommentar

Hvorfor kjøpe dev kit 2 nå når final release er like rundt hjørnet?

For det første er mai ennå langt unna, og for det andre tviler jeg på at final release blir så mye bedre enn DK2 at det er vits å vente. Bedre blir det jo, men hvor mye? Og når er det mulig å få den? Det var lang kø på de to forrige, så ser ikke bort fra at det blir kø på final release også. Dermed kan vi ende opp med final release i mai, og sitte med den i hånda til høsten neste år. Da har mange av oss hatt DK2 i ett år allerede. ;)

Lenke til kommentar

 

 

For det første er mai ennå langt unna

 

Er datoen for release virkelig satt til mai?

 

 

 

Nope.

 

"Its done when its done" & "Its done when it has been done for a year".

 

 

And now, in a report by Cyberland, The Oculus Rift consumer version release date is on May 2015.

 

http://www.kdramastars.com/articles/32823/20140812/oculus-rift-consumer-version-release-date.htm

Lenke til kommentar

Det er vel en blanding av at en faktisk ikke vet når CV1 kommer og det faktum at vi er en gjeng nerder som vil ha bleeding edge teknologi å få oppleve dette før resten av massene, pluss vi er utrolig utolmodige :D

 

Det siste Evil-Duck sa :dremel:

Fikk faktisk pakken min på mandag, og pakket ut og koblet den opp, installert nyeste SDK. ......og der fikk dama helt fnatt og begynte å freake ut om alt mellom himmel og jord fordi hun trodde jeg skulle isolere meg og aldri mer ha tid til henne, helt frem til kl 02 på natta..... :hrm: noen skyt meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...