Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Lov mot å kutte strømmen til folk


MadOx

Anbefalte innlegg

Man kan ikke drepe noen fordi dem stjeler brusflaska di, det blir det samme her.

En såpass alvolig forbrytelse som å ta strømmen fra noen kan ikke forsvares med en uskylig forseelse som å lage ltt for mye lyd.

Noen ganger ville jeg gladelig byttet bort strømmen i min leilighet for å få naboen til å ti still. Det spiller ingen rolle om du synes den lyden du selv lager er uskyldig, om den er brudd på reglene så er det den som er offeret som avgjør om det oppleves som uskyldig.

 

Om musikken faktisk er dempet kan jeg være enig i at det er ekstremt å ta strømmen. Men, tror jeg på det? Egentlig ikke. Jeg bor i en ganske lytt leilighet der jeg kan høre knasingen i strøsanda når folk går forbi ute på gaten. Når jeg har på musikk på det jeg mener er normalt volum kan det knapt høres tre meter unna vinduet når vinduet er åpent. Så jeg mistenker sterkt at trådstarters "dempede" volum er betydelig høyere enn mitt normale volum, eller at han har en subwoofer som sprer bassen igjennom gulvet. Og at trådstartes normale volum da er betydelig høyere enn det igjen, og at han har hatt det på i flere timer. Jeg skjønner at naboen er lei klokka 23.

 

Å sette høyttalerene på noe så lyden ikke sprer seg igjennom gulvet kan kanskje hjelpe.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

 

Hvorfor demper du bare ikke musikken etter klokken 23?

Du antar rett - det har med støy å gjøre. Tingen er at det er en nabo som er ekstremt sensitiv for "høy" musikk. Dersom musikken er noe vedkommende synes er for høy etter 23:00 (klokken kan være 23:00:10), så tar personen sikringen. Jeg synes det er helt ok at en skal forholde seg til naboer og deres ønsker/behov - men samtidig synes jeg det er ekstremt å ta sikringen. Døren vår er 2 cm fra sikringsskapet, og dersom vedkommende spør oss (eller sender en sms/ringer), så er dette svært mye mer ønskelig enn at hovedsikringen til leiligheten vår blir tatt. Hva om en har på en PC med ulagrede dokumenter idet sikringen blir tatt, eller noe annet som gjør at det å miste strømmen ødelegger?

 

Poenget her, er om det er lov å ta sikringen til folk med vilje eller ikke (det kan vel ikke være sånn at det skal være lov å gjøre det dersom klokken er 23:00:10 og vedkommende synes at musikken er for høy (selv om den er dempet) og uten forvarsel)

 

I de fleste fellesboliger er reglene slik at det skal være stille etter kl. 23. Dette betyr at det skal være stille etter kl. 23 (no shit). Det betyr ikke at det skal være "dempet" musikk som du skrur ned litt (men likevel så mye at det fortsatt høres) når han klager, og deretter "glemmer du deg" og skrur litt og litt opp igjen dag for dag.

 

Det er ekstremt å ta sikringen, men hvis han tar sikringen så ofte at dette er et stort problem for deg så burde dette virkelig si deg noe om at du selv bryter reglene like ofte.

 

Om du har noen ulagrede dokumenter som forsvinner så er vel det værste som kan skje at du blir så rasende at du ikke får sove, eller må sitte oppe hele natta og skrive dem på nytt så du ikke får sove. Altså det samme som du vil påføre naboen din, nemlig at han ikke får sove. Pluss at du sikker har plagt ham hele dagen allerede.

 

Guess what: Selvtekt er ikke lov.

Lenke til kommentar

Poenget her, er om det er lov å ta sikringen til folk med vilje eller ikke (det kan vel ikke være sånn at det skal være lov å gjøre det dersom klokken er 23:00:10 og vedkommende synes at musikken er for høy (selv om den er dempet) og uten forvarsel)

 

Det har du rett i.

 

Jeg foreslår at du forklarer naboen hva han egentlig burde gjøre.

 

For det første bør han sende skriftlige klager til borettslag eller utleier for å prøve å få deg kastet ut.

 

For det andre bør han ringe politiet, slik at de kan bøtelegge deg og beslaglegge anlegget ditt.

 

Det skulle løse problemet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Problemet oppstår i de tilfeller der man sier fra til naboen gang på gang at musikk eller annen lyd står for høyt på etter klokken 23 (eller rett og slett høy musikk hele dagen) og det kun hjelper der og da. Man har ikke så mange andre virkemidler enn å si fra. Å klage til borettslaget resulterer vel i beste fall i at de sender et brev der de minner om at det skal være ro etter 23... det hjelper om mulig mindre enn at man sier det "face to face" og det skal mer til enn man tror for å ha rett til å kaste ut en person.

 

Jeg har hatt en tidligere nabo som jeg hadde lyst til å ta hovedsikringen til både titt og ofte. Jeg gjorde det imidlertid aldri, men tanken var der.

 

I begynnelsen var jeg ganske tolerant, og sa kun fra når det ble veldig høyt i flere timer eller om natten. Men jeg ble ganske lei av å aldri bli tatt seriøst, så jeg begynte å dunke hardt i gulvet så fort musikken ble så høy at jeg kjente vibrasjoner i min leilighet. Det hendte han bare dunket tilbake, men ikke så lenge etter så flyttet han. Jeg liker å tro at jeg plaget han tilbake så mye at det ble like uholdbart for han som for meg, og ettersom han leide, mens jeg eide, så var det lettere for han å flytte.

 

Nå har jeg snille naboer med normalt støynivå og de hører på en mer naturlig mengde musikk. Det plager meg ikke det minste at jeg hører litt lyd fra de, for det er innenfor rimelighetens grenser.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...