AnonymDiskusjon Skrevet 2. februar 2014 Del Skrevet 2. februar 2014 Jeg har tenkt å bli litt mer bevisst på saltmengden jeg propper i meg, da jeg har en mistanke om at jeg kanskje er litt for glad i salt mat. Tenkte først å bare se hvor mye salt jeg egentlig får i meg med dagens kost, og hvor mye for mye dette er før jeg gjør noen justeringer. Akkurat nå tenkte jeg å dra frem en kyllingkjøttdeig som jeg ser at er oppgitt med 1% salt, mens stedene som tar for seg anbefalt saltmengde per dag oppgir dette i gram (6g?) Hvor mye blir dette i gram per 100g kjøtt? Jeg vet at med f.eks sukker, så tilsvarer jo ikke 100g av et produkt med 1% sukker et gram, så hva blir da riktig for salt? Prøvde å google dette, men kom veldig lite fornuftig opp. Finner bare forskjellige kk.no-artikler som tar for seg allmennkunnskapen om at salt er farlig og øker blodtrykket, og kan gi hjerteinfarkt, noe som dessverre hjelper lite. Anonymous poster hash: 3bc47...e45 Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 2. februar 2014 Del Skrevet 2. februar 2014 Hvor mye blir dette i gram per 100g kjøtt? Jeg vet at med f.eks sukker, så tilsvarer jo ikke 100g av et produkt med 1% sukker et gram, så hva blir da riktig for salt? Anonymous poster hash: 3bc47...e45 Eh, jo, det er akkurat det det gjør.. Så 1%salt er akkurat 1 gram per 100 gram.. Forøvrig er første bud når man skal kutte ned på saltet å droppe halvfabrikata. Lenke til kommentar
AnonymDiskusjon Skrevet 2. februar 2014 Forfatter Del Skrevet 2. februar 2014 Det var det jeg også trodde, men tingen er at salt og vann ikke veier like mye. Blander man f.eks et kilo med sukker i en liter med vann, får man ikke 2L med sukkervann, fordi sukkeret først og fremst veier mer enn vann, og det løser seg også opp i vannet. Jeg tror det samme også vil gjelde for salt. Jeg skal ikke si at du tar feil altså, men slik jeg har forstått det blir det forskjeller på saltinnhold oppgitt i gram per 100g, og oppgitt i prosent.Jeg er ikke noe grandiosamenneske heldigvis, jeg la om kostholdet for å få bort noen kilo, men den gangen tok jeg ikke hensyn til saltinnhold siden det var mest kaloritelling det gikk i, og da ble det til at jeg dynget på med saltholdige krydre for å piffe opp maten. Anonymous poster hash: 3bc47...e45 Lenke til kommentar
Kirchhoff Skrevet 2. februar 2014 Del Skrevet 2. februar 2014 (endret) Nå blander du måleenheter. Ett kilo er ikke det samme som en liter. På innholdsfortegnelsen er det målt i masse. Masse måles i gram. I ditt sukkervanneksempel er det 50g sukker og 50g vann per 100g fordi en liter vann veier ett kilo. EDIT: en liter vann har ett kilo masse, er mer korrekt. Endret 2. februar 2014 av Kirchhoff Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 2. februar 2014 Del Skrevet 2. februar 2014 Det er forskjell på volumprosent og vektprosent. Blander du en kilo sukker og en kilo vann, vil det ikke være 50 volumprosent sukker, men det vil være 50 vektprosent og når de sier 1 gram salt pr 100 gram er det 1 vektprosent salt. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå