Ydidia Skrevet 1. februar 2014 Del Skrevet 1. februar 2014 Heisann, det er en ting jeg har gått rundt og grubla på lenge! Fett er jo et energilager som kroppen bruker til tider der man ikke får i seg nok energi... Men, for å gå opp i muskler så må man være i kalorioverskudd + få i seg nok proteiner.. Hvorfor kan man ikke være i underskudd av kalorier hvis man har litt over normal fett% og få i seg nok proteiner og bygge da ? Hvorfor kan ikke kroppen gå og hente de ekstra kaloriene for å bygge muskler fra energilagrene ? Som altså da ville resultere i nedgang i fett% og økning av muskelmasse... Hvis dette hadde vært mulig så hadde det vært så bra! Men skjønner ikke hvorfor det ikke går ann, logsik sett så burde jo dette funke...Eller ? Takker for svar Lenke til kommentar
War Skrevet 1. februar 2014 Del Skrevet 1. februar 2014 Fett er kroppens energilager og overlevelsesinstinktet til kroppen kommer til å nekte å bruke den energien på å reparere og forsterke "unødvendig mase" En muskel bruker energi, kroppens største fiende. I en perfekt verden kunne det blitt en drøm for alle som vil se bra ut. Uten nok protein og styrketrening på en diett også vil 50/50 være masse/ fett som forbrennes. Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 1. februar 2014 Del Skrevet 1. februar 2014 Det er beskrevet i litteraturen at gitt ved et nok stort bufferlager så er det mulig å legge på seg fettfri masse over en begrenset periode, disse er gjort på personer med en mer sedat livstil så overførbarheten til personer som har i en høyere grad nådd sitt maksimale muskelpotensiale er ikke den beste. Her er jeg også usikker på om det finnes gode nok studier hvor dette har blitt gjort på mer trente individer over tid.Så i en begrenset periode samt hvor stort underskuddet er så vil noen i større grad enn andre klare det for eksempel du opplever. Men ja, du vil nok klare å bygge opp igjen et eventuelt tap gitt en god nok ernæringsstatus. Kroppen bryr seg ikke om estetikk og da gir faen at du vil beholde muskelmasse og vil ned i fettmasse, den foretrekker blant annet kroppseget protein som substrat for å nydanne sukker. Heldigvis skjønner den også fort at dette ikke er spesielt bærekraftig over tid (1,75g kroppsprotein = 1 gram glukose) og vil over lengre tid/underskudd stadig bruke mer fett som substrat. Disse mekanismene er ikke helt kartlagt selv om det er noen aktuelle forslag. Lenke til kommentar
War Skrevet 1. februar 2014 Del Skrevet 1. februar 2014 Som 1 året med trening. Opp i masse og glykogenlager og ned i fettprosent på kcal-overskudd. Som utrent ja og i begynnelsen, ser på det som en fin bonus uten at det er noe å tenke på skal skje igjen. Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 1. februar 2014 Del Skrevet 1. februar 2014 Nesten som jeg savner å være utrent igjen, War! Lenke til kommentar
War Skrevet 2. februar 2014 Del Skrevet 2. februar 2014 Bli med å chill i 1 år da så kan vi få det igjen Klarer ikke vente en halv dag engang, sitter å løfter meg opp i stolen for å få triceps-pump Lenke til kommentar
Ydidia Skrevet 3. februar 2014 Forfatter Del Skrevet 3. februar 2014 Haha takka gutta! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå