Gå til innhold

Hypertrofi - Kalorier inn vs kalorier ut


Ydidia

Anbefalte innlegg

Heisann, det er en ting jeg har gått rundt og grubla på lenge! Fett er jo et energilager som kroppen bruker til tider der man ikke får i seg nok energi... Men, for å gå opp i muskler så må man være i kalorioverskudd + få i seg nok proteiner.. Hvorfor kan man ikke være i underskudd av kalorier hvis man har litt over normal fett% og få i seg nok proteiner og bygge da ? Hvorfor kan ikke kroppen gå og hente de ekstra kaloriene for å bygge muskler fra energilagrene ? Som altså da ville resultere i nedgang i fett% og økning av muskelmasse... Hvis dette hadde vært mulig så hadde det vært så bra! Men skjønner ikke hvorfor det ikke går ann, logsik sett så burde jo dette funke...Eller ?

Takker for svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fett er kroppens energilager og overlevelsesinstinktet til kroppen kommer til å nekte å bruke den energien på å reparere og forsterke "unødvendig mase"

En muskel bruker energi, kroppens største fiende.

 

I en perfekt verden kunne det blitt en drøm for alle som vil se bra ut.

Uten nok protein og styrketrening på en diett også vil 50/50 være masse/ fett som forbrennes.

Lenke til kommentar

Det er beskrevet i litteraturen at gitt ved et nok stort bufferlager så er det mulig å legge på seg fettfri masse over en begrenset periode, disse er gjort på personer med en mer sedat livstil så overførbarheten til personer som har i en høyere grad nådd sitt maksimale muskelpotensiale er ikke den beste. Her er jeg også usikker på om det finnes gode nok studier hvor dette har blitt gjort på mer trente individer over tid.

Så i en begrenset periode samt hvor stort underskuddet er så vil noen i større grad enn andre klare det for eksempel du opplever. Men ja, du vil nok klare å bygge opp igjen et eventuelt tap gitt en god nok ernæringsstatus.

 

Kroppen bryr seg ikke om estetikk og da gir faen at du vil beholde muskelmasse og vil ned i fettmasse, den foretrekker blant annet kroppseget protein som substrat for å nydanne sukker. Heldigvis skjønner den også fort at dette ikke er spesielt bærekraftig over tid (1,75g kroppsprotein = 1 gram glukose) og vil over lengre tid/underskudd stadig bruke mer fett som substrat. Disse mekanismene er ikke helt kartlagt selv om det er noen aktuelle forslag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...