Hakonnn Skrevet 1. februar 2014 Del Skrevet 1. februar 2014 (endret) Jeg spiste nettopp en Bhut Jolokia Pepper, også kjent som Ghost Chili Pepper, det gjør jeg ikke igjen. De første 5 minuttene var helt uvirkelig, men etter 1 liter melk så kom det ned på et mer akseptabelt nivå. Halvtime etter jeg åt den så er det så si borte. Kjenner jeg gruer meg litt til jeg skal kvitte meg med den.. Endret 1. februar 2014 av Hakonnn Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 1. februar 2014 Del Skrevet 1. februar 2014 Hoi sann. Virker skummel. Og jeg liker sterk mat. Kanskje du kan bruke den til noe fornuftig om du ikke klarer å spise den. Du kan f.eks. kutte den opp og legge den i olje en stund. Slik olje blir god massasjeolje, men vær forsiktig med å ikke klø deg på øynene etter massasjen. Lenke til kommentar
Hotel Papa Skrevet 1. februar 2014 Del Skrevet 1. februar 2014 Hva skal du ha for å spise en hel Pure Capsaician? Lenke til kommentar
technicality Skrevet 1. februar 2014 Del Skrevet 1. februar 2014 Hva skal du ha for å spise en hel Pure Capsaician? Det er ett stoff, ikke en frukt/grønnsak Lenke til kommentar
Malmern Skrevet 1. februar 2014 Del Skrevet 1. februar 2014 (endret) Hva skal du ha for å spise en hel Pure Capsaician? Det du sa nå gir ingen mening, du kan ikke spise "en" capsaician, da det ikke er en chilitype, men ett kjemikalie som man kan få i pulverform på apoteket, da må du ihvertfall si "en hel boks, en teskje" etc. Det finnes dog to chilityper som er sterkere enn Bhut Jolokia, Trinidad Moruga Scorpion (1.200.000 scoville) og Carolina Reaper (1.500.000 scoville). Det sterkeste som finnes er Resiniferatoksin som har en styrke på ett sted mellom 16.000.000.000 og 108.800.000.000 scoville. Endret 1. februar 2014 av Malmern Lenke til kommentar
Evil-Duck Skrevet 1. februar 2014 Del Skrevet 1. februar 2014 (endret) Har selv en krydder bestående av 100% ghost pepper jeg titt og ofte bruker på maten. Veldig godt i mindre mengder, følesen en får etter å spist et skikkeli sterkt måltid er litt som følelsen etter en god treningsøkt. Å spise en hel ghost pepper er dog noe helt annet som nok ikke er å anbefale. Endret 1. februar 2014 av Evil-Duck Lenke til kommentar
Hakonnn Skrevet 1. februar 2014 Forfatter Del Skrevet 1. februar 2014 Har selv en krydder bestående av 100% ghost pepper jeg titt og ofte bruker på maten. Veldig godt i mindre mengder, følesen en får etter å spist et skikkeli sterkt måltid er litt som følelsen etter en god treningsøkt. Å spise en hel ghost pepper er dog noe helt annet som nok ikke er å anbefale. Det forslaget støtter jeg, ikke å anbefale! Lenke til kommentar
Hotel Papa Skrevet 1. februar 2014 Del Skrevet 1. februar 2014 Hva skal du ha for å spise en hel Pure Capsaician? Det du sa nå gir ingen mening, du kan ikke spise "en" capsaician, da det ikke er en chilitype, men ett kjemikalie som man kan få i pulverform på apoteket, da må du ihvertfall si "en hel boks, en teskje" etc. Det finnes dog to chilityper som er sterkere enn Bhut Jolokia, Trinidad Moruga Scorpion (1.200.000 scoville) og Carolina Reaper (1.500.000 scoville). Det sterkeste som finnes er Resiniferatoksin som har en styrke på ett sted mellom 16.000.000.000 og 108.800.000.000 scoville. Så bare på bildet og antok at det var en chili, siden den sto under "types of pepper".. My bad, jeg er ikke så into sterke grønnsaker/frukt/stoff/mat/kebab whatevs Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165 Skrevet 2. februar 2014 Del Skrevet 2. februar 2014 Sterkeste jeg har prøvd er Mad Dog 44 Magnum Pepper Extract på 4 millioner scoville på jobb en gang. En dråpe på fingen var nok til at jeg hadde det helt jævlig i en halvtime.Hjalp ikke at det eneste melkeproduktet jeg hadde tilgjengelig på jobb var sjokolade. Aldri igjen. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 2. februar 2014 Del Skrevet 2. februar 2014 Bhut Jolokia er helt sinnsykt sterkt, men smakte en saus som var veldig god. Hadde en flott aroma og smak dersom man var forsiktig med mengden. En tannpirkerspiss dyppet i sausen var nok til det du hadde på tallerkenen. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 2. februar 2014 Del Skrevet 2. februar 2014 Eg er glad i sterk mat og har brukt ein del habanero i rettane. Det er riktig nok snakk om svært små mengder i ein rett. Eg kuttar av ein del av ein heil habanero og kutter den i mindre bitar. Har og brukt ein del av ein liten type chili, som samtidig har litt guff (men ikkje så mykje som habanero). Det er ganske praktisk, sidan du kan bruke eit par og fryse resten. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 2. februar 2014 Del Skrevet 2. februar 2014 Noen som veit et sted med litt godt utvalg i ferske chillier i Bergen forresten? Lenke til kommentar
mandela Skrevet 2. februar 2014 Del Skrevet 2. februar 2014 (endret) Har og brukt ein del av ein liten type chili, som samtidig har litt guff (men ikkje så mykje som habanero). Det er ganske praktisk, sidan du kan bruke eit par og fryse resten. Piri piri? Jeg bruker den fersk i salater osv, og tørket i wok & gryter (hive inn den tørkede frukten i varm olje, la dem bli sorte og ta dem ut igjen gir en deilig sting på alt som går i gryta). http://en.wikipedia.org/wiki/Piri_piri Ellers må jeg si at jeg er helt hekta på chipotle som knaske-snack, bare synd at kvaliteten er så varierende på dem de har på Meny (ikke sett dem i noen andre butikker). http://en.wikipedia.org/wiki/Chipotle Endret 3. februar 2014 av mandela Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 2. februar 2014 Del Skrevet 2. februar 2014 (endret) Noen som veit et sted med litt godt utvalg i ferske chillier i Bergen forresten? Jeg vet ikke sikkert, men the usual suspect er vel Eksotisk Torg (Vektertorget over Nygårdsgaten). Endret 2. februar 2014 av Isbilen Lenke til kommentar
Mr Pepe Skrevet 2. februar 2014 Del Skrevet 2. februar 2014 (endret) Jeg har en flaske med habanero her, som jeg liker veldig godt. Perfekt styrke men helt forjævelig hvis man tar for mye Endret 2. februar 2014 av Mr. D Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 2. februar 2014 Del Skrevet 2. februar 2014 Jeg vet ikke sikkert, men the usual suspect er vel Eksotisk Torg (Vektertorget over Nygårdsgaten).Takk. Jeg er litt lei de vanlige de har på alle vanlige dagligvarer og hadde virkelig ikke peil på hvor de kan ha det her i området. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå