Gå til innhold

Langtidssteking av entrecote?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg ville nok ikke langtidsstekt entrecote. En god entrecote er ganske mør, og vil bli veldig bra om du bare passer på å steke det slik at fettet, som er marmorert i kjøttet, smelter (og du ikke steker det for mye). Du kan fint steke hele stykket (brun kjapt i panne og stek i ovnen med steketermometer til ønsket kjernetemperaur - og la det hvile før du skjærer i det (husk at kjernetemperaturen stiger noen få grader under hviling).

Endret av Horrorbyte
Lenke til kommentar

Senk gjerne temperaturen enda mer enn det. Kan fint stekes på f.eks. 75-80 grader.

 

Det går fint ja, men det tar en del lenger tid. Om du får litt gradient betyr det lite. Ovner er unøyaktige uansett, så om du setter 75 betyr det så og si aldri at den faktisk er 75.

Lenke til kommentar

2 cm biffer godt tilbehør, ingen diskosjon!

entrecote er alt for fin kjøtt for å bruker i gryter pluss at du må koke det i så mange timer før det blir mørt, men i så fall gryte i stek ovn, stek bitene i gryten med salt pepper og mel, så ha i løk sopp og dit og datt, så ha rød vin i gryten får og få opp alle smakene. kort oppskrift! du finner bedre på matprat.

 

p.s hadde dårlig tid til å skrive, sorry! :)

 

lykke til! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...