Kiiips Skrevet 31. januar 2014 Del Skrevet 31. januar 2014 Hei. Jeg har et gammelt kjøleskap som jeg har litt problemer med. Greia er at varene som jeg har i kjøleskapet (for eksempel melk, egg osv) ikke holder så lenge som de egentlig skal. For eksempel så står det at holdbarhetsdatoen på melka er til 8 februar, men i kjøleskapet mitt holder melka kun til 2 februar. Hva kan være grunnen til dette? Og hvordan kan jeg få løst det? Takk for svar Lenke til kommentar
Sheldon C Skrevet 31. januar 2014 Del Skrevet 31. januar 2014 Høres ut som kjøleskapet ikke er tilstrekkelig kaldt. Tror ideell temperatur skal være 2-4 grader. Legg inn et termometer og sjekk. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 31. januar 2014 Del Skrevet 31. januar 2014 Det mest innlysande er at kjøleskapet ikkje blir kaldt nok. Har du målt temperaturen og dobbeltsjekka temperaturregulatoren? Ein anna ting er kvar du plasserer melka. Om melka står i kjøleskapsdøra så er den meir utsatt for varme utanifrå dersom pakkningane ikkje er heilt bra. I teorien vil også det som står i kjøleskapsdøra får fleire temperaturskillnader enn det som står innst i skapet. Grunnen til dette er at kjøleskapsdøra svinger utover i "varm" luft, medan det som står inne i sjølve kjøleskapet ikkje like fort blir varmt. Men dette er mest teoretisk, du skal åpne og lukke kjøleskapet svært ofte før dette får praktiske konsekvenser. Forøvrig så er det greit å nemne at holdbarheitsdatoen er for melk i uåpna forpakkning. Etter at du har åpna melkepakken så vil holdbarheita bli dårligare sidan det då er plass til meir luft. Lenke til kommentar
Exiter Skrevet 31. januar 2014 Del Skrevet 31. januar 2014 (endret) Som Mr. Bond sier. Du kan også måle temperaturen i hver enkelt hylle. Temperaturforskjellen kan være stor fra topp til bunn i skapet. Noen kjøleskap er designet med en vifte som skal gi sirkulasjon i skapet. Jeg hadde et skap hvor den gikk i stå, og temperaturen varierte med så mye som 5-6 grader fra hylle til hylle. Endret 31. januar 2014 av Exiter Lenke til kommentar
Mr D Skrevet 31. januar 2014 Del Skrevet 31. januar 2014 (endret) Svaret på emnetittelen er jo egentlig: Skru opp termmostaten. Med henvisning til de andre svarene, kan man starte med to viktige spørsmål: Hvor kaldt er det i kjøleskapet? Hva står termostaten innstilt på? Endret 31. januar 2014 av Mr D Lenke til kommentar
anaconda Skrevet 31. januar 2014 Del Skrevet 31. januar 2014 Jeg sliter selv med å holde riktig temperatur i kjøleskap. Har ofte funnet mat min frossen i kjøleskapet. Andre ganger blir maten sur/ødelagt etter en dag. Jeg har satt inn termometer og ser at temperaturen kan ligge mellom -1 og opptil 6 varmegrader! Lenke til kommentar
Sheldon C Skrevet 31. januar 2014 Del Skrevet 31. januar 2014 Har ofte funnet mat min frossen i kjøleskapet. Da har du sannsynligvis satt maten mot kjøleelementet innerst i skapet. Lenke til kommentar
Andrull Skrevet 31. januar 2014 Del Skrevet 31. januar 2014 Hvis du sliter med å fordele maten i kjøleskapet slik at det blir tilstrekkelig luftsirkulasjon, og ikke plasserer maten nær kjøleelementene, så anbefaler jeg deg å kjøpe et moderne kjøleskap med sirkulasjonsvifte/luftganger. Bortsett fra det, og faktisk temperatur, så er det lite annet i kjøleskapet som påvirker holdbarheten på maten din. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå