Gå til innhold

Problemer med helt ny P4 2.8GHz - MSI NEO-FIS2R. Hjelp!


oblivian

Anbefalte innlegg

Hei,

 

En kamerat av meg har kjøpt seg ny maskin. Config: WXPNO Pro, P4 2.8GHz/800Mhz, 1GB RAM DDR/PC3200, MSI HK (NEO-FIS2R), Radeon 9800 PRO, 200GB HD, etc...

 

Problemet er at den kræsjer hvert tiende minutt, altså restarter fra BIOS. Det som er rart er at den sier det er en dual prosessor (dvs. XP finner to CPU'er). Både på My Computer/General viser den to prosessorer og i Device Manager. Men det er seff bare en singel CPU og HK støtter heller ikke dual CPU's. I tillegg så går ikke CPU-vifta(?), eller den er ihvertfall inkonsistent. Av og til går den av og til ikke. Temp er fin, ligger rundt *40C. Sys/RAM ligger rundt *36C.

 

Maskinen er kun et par dager gammel fra www.psdata.no. (Selv har jeg ikke sett den, bare fått info over telefon). Alt av Windows Updates er installert, i tillegg til alle drivere til HK (via LiveUpdate3) og cat. 3.7.

 

Er det noen som har noen tips om hva i all verden som kan være galt? Man kan jo selvfølgelig overlate alt til psdata og sende tilbake, men han synes jo det er litt kjipt da.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vifta er standard vifte som følger med boxed versjon av P4 2.8GHz. Jeg for min del har selvfølgelig hørt om styrte vifter (hastighet vs temp, osv.), men at den ikke går i det hele tatt synes jeg er rart. På den annen side så viser jo temp bare rundt *40C. Min P4 2.53GHz ligger rundt *55-*60, som kanskje er litt høyt igjen(?). Jeg får stikke over å ta en titt i person. Blir litt håpløst over tlf.

 

Men er det greit å anta det er en soft/OS feil, eller er dette symptomer på defekte komponenter?

 

Er det forresten noen som kan bekrefte at HT prosessorer listes som 2 prosessorer fra systemet? (WXP).

Lenke til kommentar

Har han installert CoreCenter softwaren? Det er ett kjent problem med denne at den skrur av CPU viften. Da vil den reboote pga. overoppheting. Om han har installert denne, fjern den. Det vil nok fikse mye.

 

Programvaren er så buggy at det ikke er mye vits å ha denne installert...

Lenke til kommentar

Ja, han har installert CoreCenter softwaren, men i ettertid. OK, det forklarer hvorfor CPU-vifta ikke går da. (Og jeg mener maskinen ble enda mer ustabil etter han installerte den softwaren. Ihvertfall fikk han veldig mye mer probs). Thanks.

 

EDIT: Vet du noe om dette med HT? Skal den listes som 2 i XP?

Lenke til kommentar

Ja, nå har visst han reformatert og prøvd å installere OS på nytt, med fatale følger visstnok! :-?

 

Ja, jeg tror også det er dette med temp som er problemet. Forhåpentligvis var det CoreSystem som dro ned vifta og ikke eventuelle hardware issues. (Det var først etter at han installerte CoreSystem at han åpnet kassa for å se).

 

Jeg stikker over for og fikser det nå, så da finner jeg forhåpentligvis ut hva som er/var galt.

Lenke til kommentar

Heisann,

 

Hadde det samme problemet som kameraten din (dog uten vifteproblemet) med nesten identisk oppsett; MSI Neo FIS2R, Radeon 9700np og P4 2.6 800mhz HT.

 

Måten jeg løste rebootinga på var å oppdatere biosen til versjon 1.5 og å oppdatere skjermkort-driverne (fra ATI sine sider). Om dette også kan gjelde for deg er jo usikkert, men det kan i allefall være verdt å se på hvilken bios versjon du har og se om den inneholder feil som kan føre til nevnte problem.

 

Om du har CoreSystem innstallert eller ikke har ingenting å si så lenge du ikke starter programmet.

 

mvh

dacourt

Lenke til kommentar

OK, ja han har ikke siste BIOS update, eller ihvertfall så fant LiveUpdate3 en tilgjengelig BIOS update.

 

OK, jeg sjekker ut.

 

PS. Rart psdata.no har sendt fra seg en så ustabil maskin og/eller ikke installert siste BIOS versjon? Det er kanskje ikke vanlig at noen av custom/byggere gjør det? Hvis det er BIOS versjonen som er problemet så burde de jo ha fått tilbake-meldinger om det tidligere(?)

Lenke til kommentar

PS. Rart psdata.no har sendt fra seg en så ustabil maskin og/eller ikke installert siste BIOS versjon? Det er kanskje ikke vanlig at noen av custom/byggere gjør det? Hvis det er BIOS versjonen som er problemet så burde de jo ha fått tilbake-meldinger om det tidligere(?)

 

Butikkene selger deg hovedkortet "as is", dvs. at biosversjonen på hovedkortet avhenger av hvilken versjon fabrikken har lagt inn. Får du et kort som er laget nylig så får du kanskje en av de siste biosversjonene og omvendt for eldre versjoner av det samme kortet.

 

Butikkene fraskriver seg faktisk alt ansvar dersom du oppdaterer biosen og det medfører et ødelagt hovedkort.

 

mvh

dacourt

Lenke til kommentar

Nope ... de slenger inn driverene som finnes på medfølgende CDer og rører ikke biosen ... er kjipt med "ferdigbygget og installert" da du ssv. må/bør reformatere hele dritten for å velge partisjoner, legge inn nyeste drivere etc ... synes ikke alltid at bygginga er gjort slik en ønsker heller, men man kan ikke forvente at de sjekker for siste BIOS og drivere etc. for en sum av 600,- med bygging ... dette utgjør jo ikke mer en ca 2 timer ...

Lenke til kommentar

Nå er jeg i den hyggelige possisjon som gjør att jeg faktisk har bygget og satt sammen 20-30 kort av denne typen av version 875PNeo ILSR som merkelig nokk ikke har denne egenskapen at den detter ned hvert 10nd minutt, men heller ryker tvert for å aldri komme opp igjen. Men det ka fikses med en liten bios oppgradering . på www.msi.com.tw på forum sidene ligger det mye info om akkuratt dette kortet og bios versioner , der 1.4 er kjent for å ryke kortet . de er også faktisk bios 1.3. 1.5 og 1.6 har også hatt mye problemer , av personlig erfaring. Den bios versionen som har virket best for min egen del er den som ligger på forum sidenen og er version 1.74 beta . 1.8 final har mere problemer enn 1.74 beta. På 875PNeo FIS2R har vi hatt problemer med kort som stopper etter 10 min når de kjører 3d grafik som for eks 3Dmark 2001 og 2003 med updates og alle drivere DX9 etc installert . det har ikke løst problemet med verken bios eller driver endring. Det jeg imidlertidlig har erfart med dette kortet er att det ikke fungerer sammen med ATI RADEON 9600 PRO, selv kjører jeg Radeon 9800pro på FIS2R uten problemer , men med Beta bios 1.74 . Det som har vært viktig med disse kortene er revisjonen på selve kortet (Står printet på kortet) noe har kun (875PNeo Fis2r printet på kortet noen har i tillegg REV: 1.0 som er en faktisk nyere en den som ikke har REV 1.0 printet på kortet . de kortene som ikke har REV 1.0 har vi vært nødt å bytte til 875PNEO ILSR of PCI firewire og PCI raid kontroller. Vil også bare få legge til att jeg er veldig fornøyd med dette kortet , det er klokke villig og stabilt når bare bios oppsett og version er iorden. Har en liten komentar til H.T "hyperthreding" JA det skal vise 2 cpuer i windows . Nei windows 98 og me har ikke støtte for dette , ja windows 2000 og windows XP har støtte for dette , ER HT merkbart brukbart , ja med faktisk 40% i enkelte tilfeller . 60% kjører du Adobe photoshop . HT er en virtuel dual prossesor og det fungere glimrende . og det hjelper ikke på problemene å stenge dette . Men det er en liten ting på 875P NEO kortene , i bios er APIC-ACPI-IRQ steering default disablet . og dette er ikke bra . da windows vil mangle en del plug and pray funksjoner. OBS det går ikke ann å ENABLE APIC-ACPI-IRQ holder etter windows er installert (Det går ann i bios , men windows startet det ikke) CORE senter er en viktig ting for D.O.T og burde installeres og det finnes en ny version på www.msi.com.tw under drivere og downloads da det er riktig att den versionen som følger med på cden ikke fungere og kan ha uønskede effekter på cpu og NB viften , Obs det ligger også i forum til msi att NB temperatur på begge 875 ILSR og FIS2R viser feil med sirka 120% oppover .

Lenke til kommentar

Når det gjelder problemstillingen med dette 875NEO-FIS2R kortet så finnes det mange rundt om på nettet som sliter med det samme problemet, se på MSI sine supportsider.

Det finnes desverre ingen løsning på problemet for det ser ut som det er en form for produksjonsfeil med hele denne serien.

Jeg hadde selv et makant kort (jeg er sterkt anti-MSI men kunne ikke dy meg etter at et par hadde rost dette kortet opp i skyene på HW's forum og kjøpte derfor et demobrukt kort).

Det er det mest groteske eksempel av hovedkort jeg har sett!

Mange av de funksjoner som skal kunne justeres i BIOS fungerer ikke i det hele tatt + at dette kortet er så ekstremt ustabilt at det er rett og slett ubrukelig!

Det er faktisk så mye problemer med kortet at div HW-sites sier at dette er det eneste 875 kortet du ikke bør kjøpe og jeg støtter gledelig det utsagnet!

 

PS. Dette er vel det eneste 875 kortet som har trefaset styring av spenningen til CPU mens Intel anbefaler minst en firefaset styring...

Lenke til kommentar

Oisann! Her var det mye bra info, om enn illevarslende! Personen som skal bruke maskinen har null peil på data utover å jobbe i diverse design programmer.

 

Har gått fra Mac til PC nå. Disse problemene er jo nettopp hva han har blitt advart av "andre" Mac-brukere da.

 

Vet ikke helt hva jeg synes om dette. Hvis det er så mye krøll med BIOS/firmware er det vel nesten greiest å sende tilbake maskinen mens han kan. (Postordre -> Kjøpsloven).

 

Det hadde vært greit hvis han var en "dreven" PC bruker, men det er han altså ikke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...