Gå til innhold

Fokusgruppeprat del 2: Presentere forslag til innhold i forumet


Anbefalte innlegg

Problemet med alle disse +1-knappene er at de egentlig bare brukes i allerede populære tråder i de mest brukte delforumene. Dersom noen lager en knallgod tråd i et av de minst brukte forumene, spiller det ingen rolle hvor mange skrujern eller tomler eller plusser man deler ut - den gode tråden eller posten blir ikke delt videre slik at andre som kanskje ikke er innom delforumet/tråden det gjelder får glede av å lese det som har blitt skrevet. På noen delforum kan det skrives knallgode poster som knapt blir sett, rett og slett fordi det er snakk om et mindre populært delforum.

Dersom et knallgodt innlegg på Samfunns-forumet får 10 plusser, er sannsynligheten for at jeg oppdager dette tilnærmet null, men sjansen for at det er relevant lesing for meg er høy. Og om noen skulle skrive en kjempegod strategiguide til et spill får jeg neppe det med meg heller, med mindre det er på et delforum som jeg daglig er innom. Det jeg vil frem til er at det skrives veldig mange fantastiske ting her på forumet som ikke alltid får oppmerksomheten som fortjent.

Jeg ønsker ikke at man skal få tråder fra tilfeldige delfora dyttet opp i trynet mens man surfer på Diskusjon.no, men som jeg har nevnt tidligere bør det finnes en enkel måte for forumledelsen å fremheve det beste som skrives.

Konkret forslag: Admins, mods og forumveiledere som kommer over en veldig god tråd eller et innlegg som er av interesse også utenfor delforumet/tråden det er skrevet i, kan med et tastetrykk fremheve innlegget ("featured") , slik at det vises et sted sammen med andre fremhevede tråder. Nøyaktig hvor dette kan bli fremhevet vet jeg ikke, men dersom forslaget faller i smak kan dere vurdere å bytte ut "Dette gjør brukerne nå" som er på forsiden av HW.no med "Det beste fra Diskusjon.no" (og flytt den lengre opp!), og ha den på alle forsidene i Tek-nettverket. En fremheving av en tråd kan vare f. eks. 24 timer (om ikke annet er valgt) før den automatisk ikke er fremhevet lengre. Selvsagt bør brukere også kunne anbefale tråder/innlegg som fortjener en slik oppmerksomhet.

Alternativ: Dersom dette blir vanskelig å gjennomføre teknisk kan det lages et ekstra delforum under hvert store delforum der de beste trådene/innleggene blir lagt ut, "klonet", linket til eller noe slikt. For eksempel at man finner de aller beste trådene i Kultur-forumet også i et annet delforum, "Det beste fra Kultur-forumet" (eller noe i den duren). Jeg mener ikke at trådene bør flyttes dit, det vil virke mot sin hensikt, men "speiles" slik at man havner i rett tråd og rett underforum når man klikker seg inn.

Ja takk, begge deler: "Featured"-funksjon, samt nye delforum med "Det beste fra delforumet" der "tidløse" og gode innlegg er å finne.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noe som muligens kan være noe å tenke på for Politikk delen er muligheten for å dra igang parti-debatter med offisiell deltagelse fra diverse partier?

 

Mulig disse må modereres på en annen måte en de generelle trådene om dere skal få slikt til å fungere. (Se tråden om de 10 bud til TWFA).

 

Hvorvidt noen partier er villige til å stille opp kan muligens være ussikkert? Kanskje vanskeligere å få med de store partiene til en "partileder-debatt" hvor småpartier ikke blir luket bort? På den annen side kan det muligens være lettere å få småpartiene med (ettersom disse ofte finner seg utestengte av tradisjonellt media).

 

Videre er det mulig det kan være interesse for (fylkes-)Kommunale diskusjons grupperinger under politikk?

Endret av Skatteflyktning
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg tror heller ikke at "skrujern" eller lignende varianter av +1 har noe særlig for seg. Det vil være bedre dersom admins, mods og forumveiledere aktivt velger ut gode og nyttige tråder/innlegg og plasserer disse på et synlig og oversiktlig sted. For eksempel kunne vært en underkategori i hvert av de store delforumene der de beste/nyttigste/viktigste trådene og innleggene sto samlet (eller bare et stort, nytt delforum).

 

Alternativt, eller i tillegg, skulle det vært en slags "featured"-funksjon. Det er veldig mange gode tråder og poster som ikke nødvendigvis trenger en permanent oppføring på et delforum slik jeg tenker på, men en midlertidig fremheving av noe godt og aktuelt.

Jeg er også en tilhenger av en redaksjonell tilnærming til det. Personlig mener jeg lister som «Populære tråder», «Mest leste» osv. er løsninger hvor man vil gi en selvforsterkende effekt. Topp 5 mest leste tråd vil fortsette å være mest lest, nettopp fordi den er topp 5. I tillegg til at såkalte samletråder, som fort kunne dominert listene, ikke har noen særlig leseverdi for gjester.

 

Slike automatiske løsninger tror jeg derfor burde hatt en variabel som la mindre vekt på poengene til den tråden, desto lenger tid det har gått.

 

Nå skal det sies at vi prøvde en periode med at vi trakk frem tråder på de ulike hovedkategorisidene, for eksempel «Data» og «Spill». Var det noen her som fulgte med på det eller blir det for langt opp i hierarkiet til at det er synlig?

 

Hvis vi kunne klart å kombinere flere interessante «frittstående» tråder med en redaksjonell.

 

Ulike knapper for å "like" et innlegg er veldig bra! Skyrimforums.org har et sånt system som funker bra. "Informative", "usefull", "funny", "winner", "friendly", "ranting" osv er noen av knappene de har. Gjør det litt mer moro å rate et innlegg. Samt er man en "ranter", altså en som bare løper rundt og slenger sure kommentarer i øst og vest, vil man etter hvert opparbeide seg et dårlig rykte. Og så klart motsatt.. Er du snill, grei og saklig så får du et bra rykte.

 

Hadde vært kult om vi fikk noe sånt her!

Jeg tror hvertfall man skal være forsiktig med å ha for mange knapper. Jeg tror vi bør prøve begrense det til tre knapper og f.eks. gjemme valgene bak en enkelt knapp.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er også en tilhenger av en redaksjonell tilnærming til det. Personlig mener jeg lister som «Populære tråder», «Mest leste» osv. er løsninger hvor man vil gi en selvforsterkende effekt. Topp 5 mest leste tråd vil fortsette å være mest lest, nettopp fordi den er topp 5.

Dette er ikke en naturlov, men en tabbe i implementeringen som gjøres svært ofte. I en skikkelig implementering vil ikke brukere som kommer til tråden etter å ha funnet den på topp 5-lista telles med til treffene lista baseres på.
Lenke til kommentar

 

Jeg er også en tilhenger av en redaksjonell tilnærming til det. Personlig mener jeg lister som «Populære tråder», «Mest leste» osv. er løsninger hvor man vil gi en selvforsterkende effekt. Topp 5 mest leste tråd vil fortsette å være mest lest, nettopp fordi den er topp 5.

Dette er ikke en naturlov, men en tabbe i implementeringen som gjøres svært ofte. I en skikkelig implementering vil ikke brukere som kommer til tråden etter å ha funnet den på topp 5-lista telles med til treffene lista baseres på.

 

 

Det er ett godt poeng. Det krever riktignok en mer omfattende implementasjon som gjør at vi må gripe mer inn i kjernekoden til forumprogramvaren. Her må vi i så fall sørge for å implementere det på en effektiv måte slik at vi helst ikke skaper mye ekstra trafikk mot databasen, da vi dermed ikke kan bruke sessions-tabellen til å hente ut data fra.

 

Tør jeg våge meg frempå med muligheten for VIP-medlemmskap (som man da betaler en slant for). Tross alt tipper jeg det hele omhandler å bedre inntjeningen noe?

 

Min personlige mening er at man bør være forsiktig med å innføre betalingsløsninger på arenaer hvor det er medlemmene som bidrar med innholdet. Det bør hvertfall være en form for premium-løsning som gir nye funksjoner til brukeren. Jeg ønsker ikke sperre for det å lese, bidra eller finne frem til innhold på den måten man gjør idag.

 

Noen idéer til hva vi kanskje kan tilby er nye forumutseender, mer tilrettelagte måter å finne frem til innhold som passer deg eller frihet til å f.eks. skrive som anonym i flere fora. Jeg synes i så fall det bør inkluderes som en del av totalpakken Tek Ekstra, jeg tror ikke mange ulike abonnementsløsninger innenfor samme nettverk er veien å gå.

 

Neowin har ulike premium-løsninger hvor man i det høyeste nivået blant annet har inkludert:

  • Mulighet for å ha flere personlige samtaler
  • Tilgang til ett skjult forum
  • Man får være blant de første til å høre om nye funksjoner og teste dem
  • Lengre tid på seg til å redigere ett innlegg etter det er publisert
  • All reklame fjernes

 

 

Trenger man virkelig å få "skrujern" fordi man er flink gutt/jente?

...

Konstant validering av alt man gjør.

Jeg ser det som et værktøj til LÆSERNE ikke til FORFATTERNE.

 

Det væsentlige er jo ikke at klappe forfatteren på hovedet og sige "stor dreng", men at gøre det lettere for de der LÆSER tråden at se hvilke indlæg der har nyttig viden, hvilke der er morsomme og så videre.

 

Godt poeng EskeRahn. Dagens poengløsning fokuserer vel mest på brukeren, mens leseren sannsynligvis har lite nytte av det.

 

Jeg er litt reservert mot å innføre rangeringsordninger av innlegg inne i tråder fordi uten en kronologisk rekkefølge kan man gå glipp av mange viktige poeng, men som en ekstra mulighet er det absolutt aktuelt.

 

Funksjonen "beste svar" er jo egentlig et skrujern.

Det er sant, men man kan kun gi ett svar "Beste svar" innenfor en tråd.

 

Hvordan kan vi få trådstarter til å bruke den mer og leseren sette pris på den?

Lenke til kommentar

 

 

Tør jeg våge meg frempå med muligheten for VIP-medlemmskap (som man da betaler en slant for). Tross alt tipper jeg det hele omhandler å bedre inntjeningen noe?

Min personlige mening er at man bør være forsiktig med å innføre betalingsløsninger på arenaer hvor det er medlemmene som bidrar med innholdet. Det bør hvertfall være en form for premium-løsning som gir nye funksjoner til brukeren. Jeg ønsker ikke sperre for det å lese, bidra eller finne frem til innhold på den måten man gjør idag.

Det oppsummerer greit den ideen jeg prøvde å legge frem, uten å gjøre det så klart som du gjør det.
Lenke til kommentar

.

.

Jeg ser det som et værktøj til LÆSERNE ikke til FORFATTERNE.

.

Godt poeng EskeRahn. Dagens poengløsning fokuserer vel mest på brukeren, mens leseren sannsynligvis har lite nytte av det.

 

Jeg er litt reservert mot å innføre rangeringsordninger av innlegg inne i tråder fordi uten en kronologisk rekkefølge kan man gå glipp av mange viktige poeng, men som en ekstra mulighet er det absolutt aktuelt.

 

Jamen er helt enig, der skal IKKE ændres på rækkefølgen, men man kunne jo fx have et filter så man enten fik farvet de særligt vigtige poster eller måske fik 'collapsed' de mindre vigtige.

 

Hvis jeg nu har et eller andet teknisk spørgsmål som jeg søger svar på. Og finder en tråd der har med sagen at gøre, så ville det jo være rigtigt smart hvis jeg hurtigt og let kunne finde de bedste svar. Det er jo ikke tråde med ti indlæg der er problemet, men dem med måske 200, hvor man skal være ret ivrig som læser for at finde svaret....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...