Gå til innhold

Fokusgruppeprat del 2: Presentere forslag til innhold i forumet


Anbefalte innlegg

Før jul hadde vi en fokusgruppe med elleve forumbrukere som møtte opp. Sammen med fokusgruppen hadde vi en tre timer lang samling hvor vi diskuterte ulike ting ved forumet og hvordan det kan utvikles.



Vi har allerede hatt åpen en tråd for det første temaet vi ønsket å diskutere. Temaene er:


  1. Forbedre omdømme og «kultur»
  2. Presentere forslag til innhold i forumet

  3. Hvordan oppleves sidene, bruksmønster og nytt design (Kommer)



Vi setter veldig pris på alle som vil delta i disse diskusjonene og komme med sine egne tanker og idéer rundt de ulike temaene.



Da er det klart for denne trådens tema :)




Presentere forslag til innhold i forumet



Ett problem som ble trukket frem er hvordan «fagmannen» sjelden får mye oppmerksomhet i form av plusspoeng til innleggene sine. Systemet brukes i stedet til å vie oppmerksomheten til morsomheter og korte innlegg. Vi diskuterte hvordan man kan bekjempe denne bruken slik at man i større grad kan få ett system man kan bruke til å trekke frem gode innlegg og tråder.



En ting vi diskuterte mye var ulike former for plusspoeng. En kan tenke seg en plussknapp som betyr «moro», mens en skrutrekker-knapp betyr «nyttig». Alternativt kan man gå for en løsning som gir deg en liste med parametre du kan velge mellom når du trykker på rangeringsknappen. Parametrene kan være «morsomt», «nyttig», «originalt», «informativt», «poetisk».



Vi hadde en del fokus på hvordan vi kan forbedre opplevelsen for nye medlemmer og hvordan vi kan få oppmerksomhet til flere tråder. Forslagslisten inne i «Mine innlegg» ble trukket frem som ett eksempel på dette og noe en mente det burde bli mer av.



En idé er at man i forumet kan la seg inspirere av innholdstjenester som Netflix. I disse tjenestene kan man velge hvilke filmer eller sjangre man liker. På samme måten kunne man i forumet fått spørsmål om hvilke emner man vil diskutere eller lære mer om. Deretter kan forumet starte med å foreslå stedene man bør delta i.



I dette systemet kan en ta høyde for nye kudos-muligheter som har større fokus på belønningen av informative og nyttige innlegg fremfor morsomheter. Dette kan dermed brukes til å vekte forslag innen de forumkategoriene som brukeren er aktiv i og har interesse for.



Vi presenterte ett skisseforslag hvor vi har plassert en slik liste over foreslått innhold til høyre for innholdet i tråder. Her er tanken at man kan trekke ut tråder fra «omkringliggende» kategorier, i tillegg til å evt. plusse på med andre forslag fra kategorier som brukeren følger med på.



Innspillene vi fikk er at det kan være forstyrrende med ett slikt element ved siden av trådinnholdet. Som om vi sier «Denne tråden er ikke så viktig, besøk heller alle de andre» eller man kan få problemer med at blikket stadig dras vekk fra teksten på siden. Vi lurer derfor på om en mer gunstig løsning heller vil være å plassere dette under tråden. Enten over eller under hurtigsvarfeltet.


  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vældig fin idé med forskellige slags 'plus' knapper. :)

 

Og gerne en opsummering af disse i tråd-oversigt, så man kan se om tråden er fuld af nyttige oplysninger, eller måske fyldt med morsomme indslag, som jo også kan være interessant en gang i mellem.

Man kunne måske lave et 'lagkage-diagram' i lille størrelse, hvor man kunne se andelen af hver slags i forskellige farver, inklusive de uden plusser (i fx hvid), så man ved om man skal lede længe efter det nyttige.

Måske endda mulighed for et filter. Hvis man søger hurtig hjælp, er man måske kun interesseret af 'nyttige' og ikke helheden.

 

Specifikt på Akam har jeg før foreslået at brugernes anmeldelser med fordel kunne være tråde i diskusjon.no, det kunne øge nytten af anmeldelserne, at man kunne høre om andre var enige/uenige og hvorfor - udover at det ville give bedre muligheder for eksempler og formatteret tekst.

 

:)

Endret av EskeRahn
Lenke til kommentar

Trenger man virkelig å få "skrujern" fordi man er flink gutt/jente?

Nå vet jeg ikke snittalderen på forumbrukeren, men dette virker som noe rettet spesifikt mot generasjon ME som nå vokser opp.

 

Konstant validering av alt man gjør.

 

Ellers er det bra dere hører på brukerne, det er slik man bygger videre på en bedrift.

Bare å huske at brukerne ikke alltid har rett :)

Endret av AllFather
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ulike knapper for å "like" et innlegg er veldig bra! Skyrimforums.org har et sånt system som funker bra. "Informative", "usefull", "funny", "winner", "friendly", "ranting" osv er noen av knappene de har. Gjør det litt mer moro å rate et innlegg. Samt er man en "ranter", altså en som bare løper rundt og slenger sure kommentarer i øst og vest, vil man etter hvert opparbeide seg et dårlig rykte. Og så klart motsatt.. Er du snill, grei og saklig så får du et bra rykte.

 

Hadde vært kult om vi fikk noe sånt her!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tror heller ikke at "skrujern" eller lignende varianter av +1 har noe særlig for seg. Det vil være bedre dersom admins, mods og forumveiledere aktivt velger ut gode og nyttige tråder/innlegg og plasserer disse på et synlig og oversiktlig sted. For eksempel kunne vært en underkategori i hvert av de store delforumene der de beste/nyttigste/viktigste trådene og innleggene sto samlet (eller bare et stort, nytt delforum).

 

Alternativt, eller i tillegg, skulle det vært en slags "featured"-funksjon. Det er veldig mange gode tråder og poster som ikke nødvendigvis trenger en permanent oppføring på et delforum slik jeg tenker på, men en midlertidig fremheving av noe godt og aktuelt.

Lenke til kommentar

Et problem er at mange bruker pluss-knappen til innlegg de er enig i, men ikke nødvendigvis er bra eller informative innlegg. Hvis det f.eks. er en artikkel om overvåking, så er de første kommentarene til den artikkelen korte innlegg som "håper ikke dette kommer til Norge" eller "nå er det nok!" med mange plusspoeng. Slike innlegg må lukes vekk som anbefalinger i denne vektingen.

Lenke til kommentar

Trenger man virkelig å få "skrujern" fordi man er flink gutt/jente?

Nå vet jeg ikke snittalderen på forumbrukeren, men dette virker som noe rettet spesifikt mot generasjon ME som nå vokser opp.

 

Konstant validering av alt man gjør.

 

Ellers er det bra dere hører på brukerne, det er slik man bygger videre på en bedrift.

Bare å huske at brukerne ikke alltid har rett :)

Jeg ser det som et værktøj til LÆSERNE ikke til FORFATTERNE.

 

Det væsentlige er jo ikke at klappe forfatteren på hovedet og sige "stor dreng", men at gøre det lettere for de der LÆSER tråden at se hvilke indlæg der har nyttig viden, hvilke der er morsomme og så videre.

 

Læser man en tråd for hyggens skyld, kan man koncentrere sig om de 'morsomme', læser man en tråd fordi man har et problem man vil forvente tråden kan have et svar på kan man starte med de 'nyttige'.

Endret av EskeRahn
Lenke til kommentar

Siden vi brainstormer her, en klassisk måte å vurdere kvaliteten på en tekst på er form og innhold, så jeg kunne tenkt meg knapper med dette i fokus. «+form/stil/godt sagt» og «+innhold/enig/nyttig» Enkelte skriver dårlig, men jeg er fortsatt enige med dem, altså liker jeg innholdet, ikke formen. Andre skriver godt, men jeg er uenig - altså liker jeg formen, ikke innholdet. På noen innlegg liker jeg begge deler og kan plusse på begge.

Endret av Aiven
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Bare ikke lag det for komplisert (for mange ulike "tommel-opp" knapper etc), da vil det lett virke mot sin hensikt.

Endret av Slettet-Pqy3rC
Lenke til kommentar

Et problem som allerede finnes i dag, og som fort kan bli værre hvis dere skal foreslå tråder á la netflix, er at man blir sent til tråder man ikke vil til fordi man ikke skjønner tittelen.

 

Et eksempel (true story) fra "dette diskuteres nå" på førstesiden: Jeg så en tråd med tittelen "Kommer ikke inn", som jeg trodde var en fyr som ikke fikk logget inn på pcen sin. Men jeg endte selvsagt opp på sex-forumet: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1559052

Lenke til kommentar

Vet ikke helt om det er bra at det blir for mye fokus på knapper for skulderklapping osv, enkelte blir alltid sykelig opptatt av og samle sånne "poeng" Men er jo mye mulig det også gir enkelte motivasjon til og legge mer arbeid i postene sine :wee:

 

Hva er egentlig forskjellen på "skrujern" og den grønne positiv tilbakemelding's knappen som finnes i dag?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...