Gå til innhold

Tvinge Pentium-M til full hastighet?


Joffer

Anbefalte innlegg

Er det ikke mulig å tvinge Pentium-M til å kjøre på full guffe når en er koblet til strømnettet? Sitter på en Pentium-M 1.6GHz som som regel kjører på 600 eller 800MHz? Eller ihverfall manuelt sette harstigheten?

 

Eneste måte jeg har funnet er å disable SpeedStep i BIOS, men det er lite aktuellt, SpeedStep er bra å ha når jeg kjører på batteri..

 

Har en hp nx7000 maskin.

 

http://www.joffer.net/webshare/images/foru...qID-Utility.JPG

http://www.joffer.net/webshare/images/foru...XP-reported.JPG

Intel rapporterer 1600MHz, men det er vel mest sansynlig bare det CPUen er kapabel til, samt at det er det BIOS er satt opp med osv. Windows XP sier jeg kjører på 800MHz...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg skrev en lang artikkel om SpeedSwitchXP med benchmarks og liknende, ingen som leser hva jeg skriver eller :D Vræææææl :p

 

Neida, hvis du skal prøve det, ta en titt her --> http://forum.hardware.no/viewtopic.php?t=150848 . Hvis du går inn i Power Options i Windows kontroll panelet, finner du egne settings for når du kjører på batteri og strømnettet. Sjekk også manualen din, mulig du har en tastatur snarvei (her hos meg er det FN+F3) for å bla igjennom de forskjellige strømsparingsmodusene WinXP har innebygget. En av disse er blant annet Home/Office desk. Hos meg går maskinen automatisk opp i full speed-->Home/office desk når jeg kobler til strømnettet (hvis jeg ikke kjører en egen speedswitch setting, som jeg har satt til 800Mhz).

 

Inas, dobbelaksellerert prosessor som overklokking med HT for de som har Mobile P4 er vel å ta litt vel av, eller hurr ;-> Det blir raskere, men ikke SÅ mye raskere, og PM har jo ikke så veldig mye HT i seg :lol: Fleste som har en mobil med HT har vel allerede denne skrudd på som default regner jeg med?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...