Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kvinnene selger jo sex frivillig så jeg ser ikke helt problemet.... Sexkjøpsloven gjør det jo bare vanskeligere for kundene.. og kvinnene selvfølgelig. De vil jo ha pengene sine.

Før sexkjøpsloven kom var det mye lettere for alle (jeg vet hva jeg snakker om)

Må ikke glemme at menn selger seg også :)

Husker jeg leste når denne loven ble innført at det var flere mannelige prostituerte en kvinnelige i Norge.

Endret av Mr.Duklain
Lenke til kommentar

Kvinnene selger jo sex frivillig

Da har du misforstått noe veldig.

 

Langt fra alle prostituerte selger seg frivillig.

 

Hørt om menneskehandel? Jenter fra fattige land (Østeuropa, Afrika, Asia) treffer en "hyggelig" mann som lover de gull og grønne skoger om de vil jobbe for hans firma i Norge. Det de ikke vet, er at så fort de kommer til Norge, blir de sexslaver som må selge seg. Den "hyggelige" mannen de traff, er en hallik i en gruppe menn som driver med dette, og det er ikke lett å komme seg bort fra disse mennene. Flere av de låses inne, og får besøk av kunder som kan gjøre omtrent akkurat hva de vil, og pengene ser de ikke noe til da de betales til halliken.

 

Anbefaler alle å se filmen Lilja 4-Ever, som selv om det er en fiksjonsfilm baserer seg på hva som faktisk skjer med mange jenter i den virkelige verden.

 

Når det er sagt; selv om sexkjøpsloven i utgangspunktet er tenkt å gjøre det vanskeligere for halliker å drive med geskjeften sin, så gjør det ikke problemet mindre. Bare mindre synlig og vanskeligere å avdekke. Var sexkjøp og salg lovlig i organiserte former, kunne vi hatt legale bordeller og markedet for menneskehandel ville blitt mye mindre.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det kan gå begge veier. Venstre og FrP er tydelige på å fjerne den, det samme er alle ungdomspartiene på høyresiden, men KrF er imot og i Høyre kan det bli omkamp med de mer forbudskåte av politikerne i partiet. Jeg har i grunn aldri "stolt på" Høyre som et liberalt parti; de har liten presedens for å være liberale med noe annet enn penger.

Lenke til kommentar

Jeg har skrevet noe om dette under et annet innlegg her.

 

Jeg er selv en gutt i 30-årene og selger selv. Jeg har derfor en del personlig erfaring og kjenner også andre som driver med dette.

 

Det er stor forskjell på de som selger. Det er (noen få) menn og (mange) kvinner. Man har de som går på gaten og de som jobber fra leiligheter og lignende. Man har de som gjør dette fordi de ikke har noe valg, enten i økonomiske problemer eller stoffavhengige, og de som gjør dette helt frivillig for å tjene noen kroner ekstra. Det finnes i tillegg, i hovedsak utenlanske jenter, som har bakmenn og er mer eller mindre ufrivillig i dette.

 

Derfor er det vanskelig å finne en lov som dekker alle. Jeg mener det er for enkelt å skjule seg bak en sexskjøpslov, for å tro at dette forsvinner. Etter at denne loven kom har det blitt enda vanskeligere for de som driver med dette og sliter med det. Kjøp og salg har da fått under jorden og blitt vanskeligere å følge med på. Det har også blitt vanskeligere å hjelpe de som trenger det.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Om voksne mennesker kan ha sex sammen, om voksne mennesker kan ta del i gjensidige transaksjoner, så kan voksne mennesker ha sex sammen, der penger er involvert. Jeg ser ikke problemet med lovlig prostitusjon, og har inntrykk av at mye av mostanden, kommer av at folk mener de selv aldri kunne tenkt seg å selge sex, og derfor kan ikke andre ønske det, heller. Det må være opp til hver og en å bestemme, hva som er akseptabelt for dem.

 

Loven bør fokusere på at folk gjør det de ønsker eller er villige til å gjøre. Tvang er det som det må slåes ned på. Og ellers så bør det bygges opp en relevant infrastruktur rundt prostitusjon, som rundt alle andre yrker og arbeidsplasser. F.eks. så burde rutinemessige helsesjekker være en del av prostitusjonsyrket, slik som det stilles ulike krav om oppfølging, sikring, og undersøkelser i andre yrker, og for produkter, der det er medfølgende risikoer. Det kan også stilles krav til kunden.

 

Og jo bedre vi kan gjøre lovlig prostitusjon, jo mindre attraktivt vil det ulovlige markedet være. Hvis du vet at ved å gå til en registert prostituert, så er både den prostituertes interesser tatt hånd om, samtidig som at du utsetter deg for mindre risiko, så skal det en del til å ville gå til det ulovlige, uregulerte markedet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Moralhyklerne i utpresserpartiet Krf kjemper med nebb og klør for å beholde loven. "Fjerner dere loven så snur vi vår støtte til motarbeidelse i mange av de sakene som er viktige for dere og regjeringen kan i ytterste konsekvens måtte gå".

  • 99% av Norges befolkning har lite eller ingen innsikt i sexkjøploven og de praktiske konsekvensene av den. Majoriteten av disse som ikke har peiling på saken mener at loven bør beholdes.
  • 1% av befolkningen har innsikt i saken og majoriteten av disse er i mot loven fordi den har store negative praktiske konsekvenser for prostituerte.

99 og 1% er ikke riktige tall, men det er ikke så langt unna. Om det er 99-1 eller 98-2 er irrelevant for poenget.

 

Jeg er veldig skuffet over at regjeringen har latt seg lure av moralhyklerne i to viktige saker til nå. Leger med reservasjonsrett mot å gjøre jobben sin og nå nederlaget for de prostituerte som sikkert har det vanskelig nok fra før.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Sexkjøpsloven har ikke gjort noe for de ufrivillige prostituerte i landet, derimot har det slått ut negativt for de frivillige prostituerte.

 

Personlig så mener jeg at det ikke er noen forskjell på salg av sex og salg av, for eksempel, massasje. I begge tilfeller så er det snakk om salg av fysisk nytelse og stresskontroll. I enkelte tilfeller er det ikke forskjell på hvilke kroppsdeler som selger bruker, men hvor de er plassert.

 

I mitt syn så vil skatt og kontroll være i favør for alle parter, enn et forbud.

Lenke til kommentar

 

Kvinnene selger jo sex frivillig så jeg ser ikke helt problemet.... Sexkjøpsloven gjør det jo bare vanskeligere for kundene.. og kvinnene selvfølgelig. De vil jo ha pengene sine.

Før sexkjøpsloven kom var det mye lettere for alle (jeg vet hva jeg snakker om)

Må ikke glemme at menn selger seg også :)

Husker jeg leste når denne loven be innført at det var flere mannelige prostituerte en kvinnelige i Norge.

 

 

Det vet man egentlig ikke. Det man vet er at det er flere gutter som selv rapporterer at de har solgt sex, enn kvinner. I Norge er det vel to forskningsprosjekter som viser dette, som er i tråd med utenlandsk forskning. Forskning her er altså statistikk over selvrapportering, hvor enn mange svakheter slik forskning har. Det man også vet fra selvrapporteringen er at menn har en kortere fartstid som sexarbeidere i snitt enn kvinnene.

 

Men nå har forsåvidt nrk slengt på seg moralpanikken med denne artikkelen;

http://www.nrk.no/nordland/lokker-yngre-gutter-pa-nettet-1.11451744

Endret av norskgoy
Lenke til kommentar

 

Kvinnene selger jo sex frivillig så jeg ser ikke helt problemet.... Sexkjøpsloven gjør det jo bare vanskeligere for kundene.. og kvinnene selvfølgelig. De vil jo ha pengene sine.

Før sexkjøpsloven kom var det mye lettere for alle (jeg vet hva jeg snakker om)

Må ikke glemme at menn selger seg også :)

Husker jeg leste når denne loven be innført at det var flere mannelige prostituerte en kvinnelige i Norge.

 

 

Det er ikke helt riktig. Det er flere kvinnelige prostituerte enn mannlige (enkelt og greit pga markedet), men det er flere menn som har prostituert seg i løpet av livet enn kvinner. Men mennene blir altså ikke så lenge i prostitusjonen eller driver ikke så mye med det, antakelig pga at det er lite lønnsomt (gutter selger for det meste sex til eldre homofile menn og får ganske dårlig betalt for det, så når de blir eldre tar de seg heller en vanlig jobb).

 

Så man kan se på statistikken på to måter:

  1. Flere menn enn kvinner prostituerer seg en eller flere ganger i løpet av livet.
  2. Flere kvinner enn menn praktiserer prostitusjon til ethvert tidspunkt.

Begge er sanne og de er ikke motsigende.

Endret av flesvik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vel, om jeg ikke husker feil ble vel loven først og fremst innført for at vanlige mennesker skulle slippe å se prostituerte på gata, er vel litt samme greia som gelder i tigger-debatten.

 

Prostituerte er fremdeles i gata (kanskje i mindre grad for alt jeg vet), fordi loven ikke forbyr prostitusjon, men bare kjøp av dette.

 

Det virker å være først nå i ettertid vedrørende fjerning av forbudet at tanken på de prostituerte "offerne" kommer opp, har også hørt argumenter for at holdningene til prostitusjon gjøres til det mer "umoralske" ved en legalisering.

 

Vel, min mening som ganske liberal er at folk får bestemme selv så lenge dem ikke skader andre.

 

- Tvangsprostitusjon er ikke greit, men vi trenger ikke denne loven for å hindre det, vi har allerede flere lovet som dekker akkurat bruk av tvang ved prostitusjon.

Til sammenlikning blir det som å forby å drikke Cola for å forhindre at folk stjeler Cola, det går ut over en masse uskyldige, og det hjelper ikke egentlig noen ting, tyveri er allerede dekket av andre lover.

 

- Så har vi de som rett og slett har så lav økonomi at dem må ty til prostitusjon, ikke bra, men dersom dem tyr til prostitusjon betyr det at dem selv har vurdert det opp mot alternativet og funnet ut at dem får det bedre med prostitusjon som yrke, vil vil vel at folk skal ha det best mulig?

Når det er sagt så får alle mat og tak over hode i Norge, NAV kan støtte med det meste, du blir ikke rik, men du kan leve av det, og NAV kan ALLE gå til.

Vel, hva med innvandrere uten oppholdstilatelse og midlertidig besøkende? For å si det enkelt, det er ikke Norge's problem, vi skal ikke støtte opp om ulovlig innvandring.

 

- Så har vi de frivillige, de som liker det, eller kanskje helst de som liker luksuss, disse gjør enten det dem liker, eller annser jobben å være verd pengene, noen angrer i ettertid, f.eks ho bitre danskedama som tidligere prøvde å fraskrive seg skylden. For å ta et par sammenlikninger, en skuespiller kan f.eks like jobben sin veldig godt og jobber dermed med den, en gruvearbeider har det gjerne hardt, varmt og kaldt, og dagene er nok ikke altid direkte intressange, dog, om arbeideren ser på innsatsen som verd det når han får pengene på kontoen, vel, da er det vel ikke noe problem, bedre en arbeidsledighet?

 

- Så har vi det moralske, menge mener det er umoralsk og ville aldri kjøpt elle solgt selv, presonlig ville jeg nok heller hverken kjøpt eller solgt, dog, om andre ønsker å gjøre dette får det være dem's sak.

Det er synn og spille kort og danse også, men vi kan da ikke forby denne umoralsmen av den grunn.

 

- Pornografi.

Vel, dette viste jeg ikke, men jeg kom over dette, desverre greier jeg ikke finne kilden på det, men innspilling av pornografi er lovlig i Norge, dette fordi da sexkjøpsloven ble laget ble den laget spesifikt for å ikke ramme dette.

 

Men er ikke det som å skyte seg selv i foten? Det er kanskje nedverdigende å være prostituert, men man kan legge fortiden bak seg og ikke bry seg mer med det, men pornografi derimot, da er det for sent å angre, filmene er aldri mer en et par tastestrykk unna for alle som vil se. Selvsagt er det mange som liker jobben sin innen dette yrket, men det er virkelig ikke en regel uten unntak, man skal ikke tro at denne industrien er så mye renere en normal prostitusjon.

 

Dette ble langt og ingenting er lest igjennom etter det er skrevet, satser på det ble greit ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tror at den loven gjør ting værre. Jenter selger seg som aldri før uansett lov eller ikke. Men det foregår mer skjult. Da er det kanskje også lettere at det skjer mer voldtekter osv fordi de må gjemme seg vekk.

Det mener jeg også.

 

Les også artikler fra tidligere prostituerte, som nå kommer fram i avisa og forteller sin historie.

Etter loven kom, har alt blitt vanskeligere...

Lenke til kommentar

 

Les også artikler fra tidligere prostituerte, som nå kommer fram i avisa og forteller sin historie.

Etter loven kom, har alt blitt vanskeligere...

Tror ikke politikerne bryr seg spesielt mye om det er blitt vanskeligere. De ser bare bare på hvordan det ser ut på papiret og føler det har utrettet noe positivt ut fra deres syn på prinsippet loven er bygget på.

Lenke til kommentar

Jeg trøster meg med at Norge tross alt er et lite land med relativt få prostituerte, så den idiotiske lovgivningen får ikke gått utover så mange. Hvis en prostituert lider urimelig under den er det kort vei til land der hun kan jobbe helt lovlig, i det minste inntil det skjer en endring her. Allikevel tror jeg mange velger å bli fordi timeprisen man kan kreve i Norge er over dobbelt så høy som i f.eks. Tyskland.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...