ostenxx Skrevet 16. januar 2014 Del Skrevet 16. januar 2014 Er det noen som vet hvor man kan få kjøpt en skikkelig helletut som kan monteres på de fleste olivenoljeflasker? Jeg var innom de fleste kjøkkenbutikker i byen og kjøpte den eneste jeg kunne finne - en helletut som viste seg å være for smal til å passe mange flasker. Mange kokker på på tv'en har en slik anordning når de dynker maten med olivenolje (f.eks. Jamie Oliver, Gordon Ramsay osv.). Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 16. januar 2014 Del Skrevet 16. januar 2014 Jeg har kjøpt noen på Traktøren og Rafens som ikke passet, til slutt kjøpte jeg en som passerpå Culina, men det er bare avdelingen i Oslo som er åpen for privatpersoner så vidt jeg vet. Lenke til kommentar
ostenxx Skrevet 16. januar 2014 Forfatter Del Skrevet 16. januar 2014 Jeg har kjøpt noen på Traktøren og Rafens som ikke passet, til slutt kjøpte jeg en som passerpå Culina, men det er bare avdelingen i Oslo som er åpen for privatpersoner så vidt jeg vet. Ok. Mulig jeg tar en telefon. Dette er omtrent den eneste jeg fant på nett: http://www.oliviers-co.no/helletut-metall.html Virker bra. Lenke til kommentar
mandelbrev Skrevet 16. januar 2014 Del Skrevet 16. januar 2014 Synes nå det er mer praktisk med en tut som kan lukkes, slik at oljen slipper å stå i kontakt med luft hele tida. Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 16. januar 2014 Del Skrevet 16. januar 2014 Kan man ikke bruke de samme helletutene som på spritflasker? I så fall kan du kanskje tigge et par på den lokale pub-en. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 16. januar 2014 Del Skrevet 16. januar 2014 Det forutsetter at flasketuten har ca samme diameter som en spritflaske har.. Synes nå det er mer praktisk med en tut som kan lukkes, slik at oljen slipper å stå i kontakt med luft hele tida. Derfor kjøper man en tut med lokk.. Lenke til kommentar
mandelbrev Skrevet 16. januar 2014 Del Skrevet 16. januar 2014 Derfor kjøper man en tut med lokk.. State the obvious. Var heller et svar til produktet som var lenket over enn noe som trengte en nærmere forklaring. Lenke til kommentar
PatSharpX Skrevet 17. januar 2014 Del Skrevet 17. januar 2014 (endret) Jeg har denne: https://www.kitchn.no/nettbutikk/kjokkenutstyr/olje-eddik-flasker/567680/ Fornøyd med den. Endret 17. januar 2014 av PatSharpX 1 Lenke til kommentar
Vice Skrevet 17. januar 2014 Del Skrevet 17. januar 2014 Så lenge man har et greit forbruk av oljen så trenger man ikke bekymre seg for at kontakt med luft skal gjøre den dårlig. Selv om man setter på en kork så er den jo fortsatt i kontakt med luft. Om man er bekymret for støv kan man jo bare oppbevare den i et skap. Lenke til kommentar
Jahdu Skrevet 17. januar 2014 Del Skrevet 17. januar 2014 Apropos olivenolje.. Jeg kjøpte en økologisk olivenolje og prøvde å lage en oljebasert dressing til salat. Brukt lite olivenolje før, men syntes olja smakte pyton - for seg selv og i oljedressingen. Kan det være fordi den er økologisk, eller egner den seg best til varme retter? Bruker bare rapsolje til vanlig Lenke til kommentar
KKake Skrevet 17. januar 2014 Del Skrevet 17. januar 2014 Er nok neppe fordi den er økologisk. De forskjellige øko-oljene smaker forskjellig de også. Er det Rema1000 sin du har kjøpt? Lenke til kommentar
Vice Skrevet 17. januar 2014 Del Skrevet 17. januar 2014 Kan jo være at du rett og slett ikke liker olivenolje. Om du bare er vant med rapsolje så har olivenolje en helt annen og sterkere smak. Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 17. januar 2014 Del Skrevet 17. januar 2014 Apropos olivenolje.. Jeg kjøpte en økologisk olivenolje og prøvde å lage en oljebasert dressing til salat. Brukt lite olivenolje før, men syntes olja smakte pyton - for seg selv og i oljedressingen. Kan det være fordi den er økologisk, eller egner den seg best til varme retter? Bruker bare rapsolje til vanlig Olivenolje er ikke en stekeolje, om det er det du mener med varme retter. De har mye mer smak enn raps og andre smaksnøytrale oljer, og det er enorm variasjon i kvalitet. Mye av det du kjøper i dagligvarebutikker er såkalt "pomace", som er olje som er krystet ut av restene fra "extra virgin"-produksjonen vha løsemidler. Som med alt annet av god mat og drikke, det er vel verdt å legge litt penger i gode produkter. Om du har en spesialisert butikk i byen (type Olivier i Stavanger), så må du gjerne stikke innom og smake litt. Sist jeg var der hadde de godt brød og forskjellige typer olje stående fremme til kunder. Og, når du først har brukt litt penger på en god flaske, ikke fall i fellen ved å sette den ved siden av komfyren og spar den til en ekstra spesiell anledning som aldri kommer. Da blir den harsk og ekkel. 1 Lenke til kommentar
Jahdu Skrevet 17. januar 2014 Del Skrevet 17. januar 2014 Pleier å like det meste, syntes det var rart at det smakte skikkelig møkk. Tenkte vel mer oppå en varm focaccia f.eks.. Skal ta tipset ditt og teste på utvalgte steder hvor en forventer har bra olivenolje. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 17. januar 2014 Del Skrevet 17. januar 2014 (endret) En litt større Meny butikk har som regel også et helt greit utvalg av gode olivenoljer i tillegg til de billige. Trenger ikke nødvendigvis å dra til en spesialbutikk. Så lenge man holder seg unna det aller aller billigste og leser litt på etiketten så er mye gjort. "Pomace" ville jeg holdt meg godt unna riktignok. Vet egentlig ikke hva den er tenkt brukt til. Endret 17. januar 2014 av Vice Lenke til kommentar
ostenxx Skrevet 17. januar 2014 Forfatter Del Skrevet 17. januar 2014 Pleier å like det meste, syntes det var rart at det smakte skikkelig møkk. Tenkte vel mer oppå en varm focaccia f.eks.. Skal ta tipset ditt og teste på utvalgte steder hvor en forventer har bra olivenolje. Jeg kjøpte en flaske Iliada e.virgin olivenolje på Mega her om dagen. Smaker bra og har iflg. etiketten vunnet en del smakspriser. Forøvrig kjøpte jeg et par helletuter fra Olivers nettbutikk. Får gi de en dom når jeg får dem i neste uke. Jeg konsumerer forøvrig såpass mye olivenolje at det ikke er noe problem at flaskene står i kontakt med luft. 1 Lenke til kommentar
Hyd Skrevet 18. januar 2014 Del Skrevet 18. januar 2014 Lliada oljen du snakker om er veldig god ifølge min mening også. Olivenolje kan fint brukes til steking, men ikke bruk extra virgin, må bruke raffinert olivenolje. Nok av proffe superkokker som bruker det verden rundt. Har nesten samme røykepunkt som rapsolje. 1 Lenke til kommentar
Jahdu Skrevet 18. januar 2014 Del Skrevet 18. januar 2014 Takker for tipset, da kjøper jeg med en lliada neste gang. Hva er prisen ca på den typen? Lenke til kommentar
Hyd Skrevet 18. januar 2014 Del Skrevet 18. januar 2014 Tror den koster rundt 70kr for en halvliter? Bruk i dressinger og kalde retter, pesto og over foccacia osv. Naaaaaaaaam! Syns denne er god Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå