Gå til innhold

Tips til øretelefoner til åpent kontorlandskap?


Anbefalte innlegg

Så har vi gått 20 år tilbake i tid og sitter nå i åpent kontorlandskap med 30-50cm skillevegger. Dette krever for min del at jeg får meg øreklokker som i det minste demper pratekopper når man skal fokusere og konsentrere seg om krevende oppgaver.

 

I utgangspunktet ser jeg etter en halvdekkende lukket øretelefon.

Jeg har i dag teste min datters AKG K619 og er fornøyd med lydkvaliteten og komforten (noe tight kanskje) og de føles ikke tunge på hodet og har god demping både på hodet og ørene.

Eneste ankepunktet er kanskje at lyddempingen utenfra kunne vært litt bedre og er da på jakt etter øreklokker som gjør det bedre på dette området.

 

Heldekkende øreklokker virker noe stort og hjemme har jeg Beyerdynamics DT770 som i utgangspunktet demper lyd utenfra godt. Men finnes det halvekkende øreklokker slik som K619 som demper bedre? Worst case får jeg bruke heldekkende lukkede øreklokkler.

 

Tips tas i mot med takk :)

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I utgangspunktet så ville eg ha sattsa på noke med aktiv støydemping. Då tar du susinga og småsnakkinga, medan vanlig prating går gjennom.

Dette betyr at du kan sitte i omtrent stille omgivelser samtidig som at du vil høyre om nokon snakker direkte til deg.

 

Sidan du kjem til å sitte med øretelefonane heile dagen så er det viktig at du er forsiktig med lydvolumet.

 

 

Dersom dette er eit reellt problem, (og ikkje berre du som er "sær" som vil ha det heilt stille) ;).

Så ville eg tatt dette opp med verneombudet på din arbeidsplass.

Eg husker ikkje i farta kva som er støygrensene for kontorarbeid, men dei er ikkje spesielt høge for langvarig støybelastning.

Verneombudet kan då få tatt støymålinger for å sjå om dette er forsvarlig eller ikkje. Dersom det viser seg at omgivelsane er for støyande så kan det være at slike øretelefoner kan betraktast som verneutstyr eller tilpassing av arbeidsmiljøet. I så tilfelle er det arbeidsgiver som skal dekke kostnadane til slikt utstyr.

Lenke til kommentar

For min del er det faktisk "vanlig prating" når de nærmeste sitter i telefon fremfor bakgrunnssummingen som er verst og mest forstyrrende. Den blir mer gjennomtrengende for min del.

 

Ergo er nok jeg mest ute etter å dempe alle som ikke har innestemme eller som av en eller annen grunn må snakke ekstra høyt og tydelig i telefon med kunder (som er forståelig). Når det gjelder aktiv støydemping er jeg forløpig noe skeptisk til dette.

 

PS.

Godt mulig jeg er sær (and then proud of it hehe) men har tålmodighet som en god gammeldags syltestrikk som kan tøyes ganske langt. Vi har aldri hatt det helt stille på våre kontorer men vi hadde muligheten til å lukke døren i enkelte tilfeller men hadde da også rimelig tynne lettvegger hvor telefonsamtaler gikk rett gjennom.

 

Vi har aldri hatt et verneombud (i perioder et verneombud som kun fungerte som samtalepartner) og organisasjonen er ikke organisert. Overgangen til denne type kontorlandskap er et bevisst valg fra ledelsen i en total fornyelse som man kan være så uenig i man bare vil og vise til statistikk som viser at effektivet synker med 30%, sykefraværet øker osv. men den runden begir ikke jeg meg ut på nå og tar heller andre forbehold.

 

Ellers tror jeg ikke en måling av støynivået vil føre gjennom i særlig grad her men tanken er god :).

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Viss dei ikkje er for dyre, så kan jo Sennheiser HD 25-1 II vere eit alternativ?

 

Evt desse, som er litt billigare: Shure SRH840

Takk for konkrete forslag :)

 

Er det noen dB verdier for hvor god dempingen er? Har det på mine D770 men ser det ikke på AKG'ene eller disse. Så lenge jeg ikke kan prøve meg frem i ubegrenset grad hadde det vært kjekt å ha noen slike verdier å gå etter.

Lenke til kommentar

Jeg bruker følgende i åpent kontorlandskap, og er rimelig fornøyd. Hodetelefonforsterkeren er veldig liten og gjør veldig mye for lyden, samtidig som det er veldig kjekt å ha en fysisk volumkontroll. Hodetelefonene er lukket, og stenger ekstern lyd ganske bra. Særlig når jeg hører på musikk.

 

http://www.prisjakt.no/product.php?p=277548

 

http://dx.com/p/fiio-e10-usb-dac-headphone-amplifier-112917

 

Fiio E10 tror jeg koster rundt 1000,- her til lands. Tar litt tid å få de fra dealextreme, men de sender til gjengjeld alt du kjøper gratis. Prisen lå på 72 USD da jeg kjøpte de, og jeg betalte ikke noe toll på de.

 

Dersom aktiv støydemping er aktuelt, så hadde jeg tatt en titt på Bose QuietComfort 15. Tror de har de liggende på flere Elkjøp rundt omkring, test de der. Jeg prøvde de for første gang sist uke, og ble litt satt ut av hvor godt de fungerte. Aktiv støydemping tar ikke "plutselige" lyder så veldig bra, men er fantastisk i forhold til vedvarende sus og støy.

Lenke til kommentar

Takk for konkrete forslag :)

 

Er det noen dB verdier for hvor god dempingen er? Har det på mine D770 men ser det ikke på AKG'ene eller disse. Så lenge jeg ikke kan prøve meg frem i ubegrenset grad hadde det vært kjekt å ha noen slike verdier å gå etter.

 

Sjekka sidene, og har leita litt rundt, men det ser ikkje ut som det står nokon plass. Eg har berre prøvd Sennheiserane sjølv, og dei demper ganske greit. Kanskje litt pressande på øyra, men det trur eg er ganske individuelt.

 

Eller trur eg QuietComfort15 er ganske bra for kontorlandskap og, men så er prisen ein del høgare (sannsynligvis pga veldig god støykansellering).

Lenke til kommentar

Takk for mange gode tips.

 

Det blir nok Bose QC15 fra Soundgarden på meg :). Skulle det være noe jeg ikke liker med de så har jeg jo 14 dagers angrefrist. Da får jeg bare finne en god dacamp el. så jeg blir kvitt støyen fra integrerte lydkretset på PC etc. Forløpig vil jeg bruke dem på iPhone 5S som gir god lyd. Vi har også telefonsystemet på jobben som app på mobilen så dermed kan jeg gjøre alt gjennom dette.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
  • 4 år senere...

Bump, lurer på om trådstarter kan dele sine erfaringer angående personlig støydemping i åpne kontorlandskap. Har jobbet i et åpent landskap en god stund, men med nye, høylytte kolleger rundt meg ønsker jeg å få redusert støyen jeg utsettes for.

 

Jeg tror at jeg i utgangspunktet ønsker å dempe all lyd, med andre ord tror jeg ikke at aktive støydempende hodetelefoner som slipper tale gjennom er aktuelle. Jeg foretrekker IEMs, selv hodetelefoner som Jabra 75 blir for tunge på hodet i lengden. Kanskje IEMs + noen diskrete hørselsvern eller IEMs med aktiv støydemping som lar meg velge hva som skal støydempes, finnes det?

 

Leser at Shure 215 skal ha meget god passiv støydemping, men at det er et irritasjonsmoment å få dem inn og ut. Noen som har erfaring med disse proppene som støydempere?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...