Gå til innhold

Er det noen likheter mellom c++ og php?


Gjest Slettet-YQ8U8xbZ

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-YQ8U8xbZ

Jeg skal lære meg C++ først. Så har jeg tenkt å lære php som andre språk. er det noen likheter mellom de språkene? så kanskje php blir lettere å lære.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja og nei. Det er noen likheter med tanke på at du kan definere klasser med funksjoner og arv. Det er likheter med tanke på at du ikke _må_ ha objekter eller klasser. Det er likheter med at en funksjon kan være en verdi og brukes i sammenlikninger, tilordninger og så videre.

 

Det er ulikheter i styrken på typene. Det er ulikheter i at det ene programmeringsspråket må kompileres i et eget steg før det kjøres. Det er ulikheter i platformavhengighet og hurtighet i det resulterende programmet.

 

Det er lettere å få "snedige" feil i PHP siden du kan addere tekst og et tall uten å få en feilmelding, mens i C++ så er det ulovlig.

 

Hvis du kan objektorientert programmering så kan du objektorientert programmering. Forskjellen mellom språkene koker da fort ned til syntaksen som brukes.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Ligner vel litt i betydningen at begge har C syntaks.

 

Du kan jo studere denne

 

http://www.forumnorway.com/viewtopic.php?f=13&t=500

 

matirse klassen jeg skrev for snart 20 år siden. Du finner også andre eksempler:

 

http://www.forumnorway.com/viewtopic.php?f=13&t=501

 

http://www.forumnorway.com/viewtopic.php?f=13&t=502

 

Etter min mening bør valg av språk bestemmes av de arbeidsoppgavene man har. Dersom man skal drive med web siter kan php være godt nok. Skal man derimot lage (tunge) desktop (windows) applikasjoner ville jeg brukt C eller C++

 

Jeg skal lære meg C++ først. Så har jeg tenkt å lære php som andre språk. er det noen likheter mellom de språkene? så kanskje php blir lettere å lære.

 

php blir definitivt lettere om man har lært seg C++ først.

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-YQ8U8xbZ

^ Dette er kanskje den verste posten jeg har sett her på en stund.

 

Hvorfor skal du lære C++ først? Hvorfor skal du dicke rundt med PHP i det hele tatt?

Vil lære c++ fordi jeg har lyst til å jobbe med å lage software. Vil lære php senere for å lære om webutvikling og nettsider.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-YQ8U8xbZ

Ingen av de to er nødvendige for å oppnå det du vil.

Hvorfor ikke? Jeg blir ikke å begynne med noen andre språk uansett nå. Har kjøpt meg en bok for å lære c++, så det blir c++ uansett.

Lenke til kommentar

Hvorfor ikke? Jeg blir ikke å begynne med noen andre språk uansett nå. Har kjøpt meg en bok for å lære c++, så det blir c++ uansett.

C++ er komplekst, utilgivelig og fullt av mange feller. Det er ikke et spesielt godt nybegynnerspråk, ei et pedagogisk språk for å lære programmering i det hele tatt. Jeg ville begynt et annet sted.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis du bare vil lage enkle desktop apps så er nok C# mye lettere å begynne med. Da slipper du unna mange av de tingene som gjør C++ til et lite helvette når det kommer til læringskurve.

 

 

Man kan forsåvidt lage "tunge" desktop applikasjoner i C#, C, C++, Python, Ruby, og whatever - det som trengs er at man kan språket godt nok og er intelligent nok til å kode det kjørbart. Virker som en trend det der; går det for sakte? Oppgrader hardware. Kan ofte være lurer å se på selve implementasjonen.

Lenke til kommentar

Enig meg Lycanthrope. Prøvde å lære meg C++ selv for evigheter siden, etter gode erfaringer med C, men syns C++ ble for knotete. Lærte meg heller OO av Java.

Jeg har nok vonde ting å si om java og. :-------)

 

 

Hvis du bare vil lage enkle desktop apps så er nok C# mye lettere å begynne med. Da slipper du unna mange av de tingene som gjør C++ til et lite helvette når det kommer til læringskurve.

Woho, Microsoft-kontrollert miljø \o/
Lenke til kommentar

Lyca: Er ikke uenig i det heller. ;) Men det var lettere å forstå seg på enn C++ (og pensum der jeg studerte, så hadde ikke så mye valg)

Java har mye syntax som gjør det tungt (for en nybegynner, og nesten enda verre for en erfaren), men prisen du betaler for feilene dine er naturlig nok mye mindre.

 

That being said er Java latterlig gimpet og håpløst tungvindt å gjøre ting i.

 

Ser ikke problemet med å låse seg til Windows-miljøet når det kun gjelder opplæring og det å få noe på skjermen.

Dette er grunnen til at vi får massiv lock-in.
Lenke til kommentar

Absolutt ingenting galt med å låse seg til et operativsystem. Det å lage en platform som skal støtte alle er tidkrevende og ikke til alles interesse. Heller har (feks jeg) ikke mulighet til å teste en app på de forskjellige OS.

 

C# sammen med WPF er helt fantastisk å jobbe med, og mulighetene er ekstremt mange. Bare det å lage til bruker-temaer _akkurat_ slik du vil ha dem, er en lek. Å unngå et slikt språk pga "låst" til Windows er lettere tilbakestående. Bruker du bare windows, og du vil lage noe til alle andre som gjør det, så er det helt fint.

 

Trenger du senere et større publikum så er du nok på et nivå som gir deg tid og ressurser til å utvikle slik en platform med de samme egenskapene.

 

Når det gjelder PHP så har du en del ulemper, samt (som vanlig) noen fordeler:

 

Fordeler:

- PHP Er svært lett å lære seg, selv uten tidligere kunnskap om programmering

- En behørev aldeles ingen objekt orientert bakgrunn, da det ligner mest på C (men en bør kunne bruke objekter og klasser som feks: PDO for database integrering) m.m.

- Type-usikkert : Du kan addere et desimal tall med en tekst-streng og få det som en tekst, feks.

- Det finnest mange veldig gode rammeverk for PHP som gjør alt enda litt enklere, og sikrere (Feks: Laravel - http://laravel.com/)

- PHP kjører på Linux servere og IIS. Der linux-baserte servere er mest vanelig blandt de fleste.

 

Ulemper:

- PHP blir "compilet" på serveren ved hvert eneste "page-request". Dette kan være strevsomt for serveren om du har "tung" php kode. Der Microsoft sin ASP.NET blir compilet til binære filer først, og aldri igjen før en endring i koden skjer.

- Type-usikkerheten kan være svært forvirrende for nybegynnere, og du må ha tunga rett i munnen når du skal konvertere verdier til den du vil ha. Er en uheldig så lagrer en verdier som er helt feil.

- Mangel på skikkelig debugger til språket gjør det jæ**ig å debugge, da du må lete etter feil, som kan være diskre.

 

ASP er også veldig greit å bruke for de som er kjent med C# fra før av. Jeg liker det personlig like godt som PHP, men har ikke en IIS server tilråds. Det kommer i grunn an på hva du skal utvikle.

 

C++ er definitivt det språket jeg liker best av alle, simpelten pga. de fleste spillmotorer baserer seg på det, og det er det jeg driver med mest. Samtidig så er C++ omtrent alltid "native" og kan brukes selv om du bruker C#, Java, osv.

 

C++ kan alltid yte bedre enn C#/Java, og blir brukt for akkurat den grunnen. Du kan integrere C++ kode i et Java-program som trenger spesifikk ytelse feks.

 

Så, C++ er helt klart et forvirrende språk, da det har 3-4 språk i seg igjen. Du har paradigmer som skiller måten du må skrive c++ på:

C - C++ er basert på C, og kan brukes deretter, men du må vite hvordan

STL - Er et template bibliotek med speesifikke konvensjoner om iteratorer, kontainere osv

Template C++ - Generisk brukermåte av språket. Veldig fleksibelt og bra om en kan det

Objekt orientert C++ - det er forsåvidt det C++ ble laget for.

 

Å lære seg C++ er helt greit og like "lett" syntest jeg. Forskjellen er vel helst at du kan lære så ekstremt mye forskjellig over laang tid.

 

Vil du bare utvikle applikasjoner til windows platformer (eller mac) så er det like greit med C# (Modo gjør det mulig å bruke C# til OSX, men med noen begrensninger).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...