Gå til innhold

Hjelp om å finne ut hva jeg har laget (VIN)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Så jeg følgte en oppskrift ca 4 uker siden som gikk ca sånn her,

 

Saft og vann fylt 80% av en 1 1/2 L flaske

En halv pakke gjær

En halv kilo sukker

 

Ristet flasken minst en gang om dagen og oppbevarte den i badekaret i ca 2 uker og jeg lukket flasker etter hver gang jeg ristet den med en kork med hull i.

Et par dager før julen kom lagde jeg hull rett over grumset i bunnen av flasker og tømte dette over i en annen flaske som jeg da silte gjennom 2 kaffefilter igjen. Smakte på det som skulle da være vin men smakte bare saft.

Jeg satte den nye flasken med korken på over vasken helt til jeg kom tilbake fra en ferietur som varte til denne dag idag.

 

Så idag når jeg skulle ta et glass vann ser jeg flasken og bestemmer meg for å smake igjen. I det jeg tar på flasken kjenner jeg den er steinhard. Skulle tro den holdt på å eksplodere. Åpnet flasken forsiktig mens den fortsatt bruser og tar en slurk. Vet ikke om den smaker alkohol eller gjær,men greia er:

Hva har skjedd?!??!?! Er det cider eller what?

 

En teori er at det har blitt gjær igjen etter filtreringen og den har da gjæra.

Men hva kan jeg gjøre for å få den i høyere prosent?

Kan jeg helle oppi nytt gjær?

Tror det har noe med at jeg brukte en kork med hull i .

 

Lenke til kommentar

Nå kan jeg ikke så mye om vin, men jeg tror nok at en trenger litt mer enn 1 liter vann og 4 uker.

Så jeg følgte en oppskrift ca 4 uker siden som gikk ca sånn her,

Saft og vann fylt 80% av en 1 1/2 L flaske

En halv pakke gjær

En halv kilo sukker

Ristet flasken minst en gang om dagen og oppbevarte den i badekaret i ca 2 uker og jeg lukket flasker etter hver gang jeg ristet den med en kork med hull i.

Et par dager før julen kom lagde jeg hull rett over grumset i bunnen av flasker og tømte dette over i en annen flaske som jeg da silte gjennom 2 kaffefilter igjen. Smakte på det som skulle da være vin men smakte bare saft.

Jeg satte den nye flasken med korken på over vasken helt til jeg kom tilbake fra en ferietur som varte til denne dag idag.

Så idag når jeg skulle ta et glass vann ser jeg flasken og bestemmer meg for å smake igjen. I det jeg tar på flasken kjenner jeg den er steinhard. Skulle tro den holdt på å eksplodere. Åpnet flasken forsiktig mens den fortsatt bruser og tar en slurk. Vet ikke om den smaker alkohol eller gjær,men greia er:

Hva har skjedd?!??!?! Er det cider eller what?

En teori er at det har blitt gjær igjen etter filtreringen og den har da gjæra.

Men hva kan jeg gjøre for å få den i høyere prosent?

Kan jeg helle oppi nytt gjær?

Tror det har noe med at jeg brukte en kork med hull i .

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...