Winding Skrevet 2. januar 2014 Del Skrevet 2. januar 2014 Så jeg følgte en oppskrift ca 4 uker siden som gikk ca sånn her, 1L vann Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 2. januar 2014 Del Skrevet 2. januar 2014 Så jeg følgte en oppskrift ca 4 uker siden som gikk ca sånn her, 1L vann Nå kan jeg ikke så mye om vin, men jeg tror nok at en trenger litt mer enn 1 liter vann og 4 uker. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 2. januar 2014 Del Skrevet 2. januar 2014 Nå kan jeg ikke så mye om vin, men jeg tror nok at en trenger litt mer enn 1 liter vann og 4 uker. Med mindre Winding er Jesus.. 3 Lenke til kommentar
Winding Skrevet 2. januar 2014 Forfatter Del Skrevet 2. januar 2014 Så jeg følgte en oppskrift ca 4 uker siden som gikk ca sånn her, Saft og vann fylt 80% av en 1 1/2 L flaske En halv pakke gjær En halv kilo sukker Ristet flasken minst en gang om dagen og oppbevarte den i badekaret i ca 2 uker og jeg lukket flasker etter hver gang jeg ristet den med en kork med hull i. Et par dager før julen kom lagde jeg hull rett over grumset i bunnen av flasker og tømte dette over i en annen flaske som jeg da silte gjennom 2 kaffefilter igjen. Smakte på det som skulle da være vin men smakte bare saft. Jeg satte den nye flasken med korken på over vasken helt til jeg kom tilbake fra en ferietur som varte til denne dag idag. Så idag når jeg skulle ta et glass vann ser jeg flasken og bestemmer meg for å smake igjen. I det jeg tar på flasken kjenner jeg den er steinhard. Skulle tro den holdt på å eksplodere. Åpnet flasken forsiktig mens den fortsatt bruser og tar en slurk. Vet ikke om den smaker alkohol eller gjær,men greia er: Hva har skjedd?!??!?! Er det cider eller what? En teori er at det har blitt gjær igjen etter filtreringen og den har da gjæra. Men hva kan jeg gjøre for å få den i høyere prosent? Kan jeg helle oppi nytt gjær? Tror det har noe med at jeg brukte en kork med hull i . Lenke til kommentar
Winding Skrevet 2. januar 2014 Forfatter Del Skrevet 2. januar 2014 Nå kan jeg ikke så mye om vin, men jeg tror nok at en trenger litt mer enn 1 liter vann og 4 uker. Så jeg følgte en oppskrift ca 4 uker siden som gikk ca sånn her, Saft og vann fylt 80% av en 1 1/2 L flaske En halv pakke gjær En halv kilo sukker Ristet flasken minst en gang om dagen og oppbevarte den i badekaret i ca 2 uker og jeg lukket flasker etter hver gang jeg ristet den med en kork med hull i. Et par dager før julen kom lagde jeg hull rett over grumset i bunnen av flasker og tømte dette over i en annen flaske som jeg da silte gjennom 2 kaffefilter igjen. Smakte på det som skulle da være vin men smakte bare saft. Jeg satte den nye flasken med korken på over vasken helt til jeg kom tilbake fra en ferietur som varte til denne dag idag. Så idag når jeg skulle ta et glass vann ser jeg flasken og bestemmer meg for å smake igjen. I det jeg tar på flasken kjenner jeg den er steinhard. Skulle tro den holdt på å eksplodere. Åpnet flasken forsiktig mens den fortsatt bruser og tar en slurk. Vet ikke om den smaker alkohol eller gjær,men greia er: Hva har skjedd?!??!?! Er det cider eller what? En teori er at det har blitt gjær igjen etter filtreringen og den har da gjæra. Men hva kan jeg gjøre for å få den i høyere prosent? Kan jeg helle oppi nytt gjær? Tror det har noe med at jeg brukte en kork med hull i . Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå