Horrorbyte Skrevet 2. januar 2014 Del Skrevet 2. januar 2014 (endret) Det er ikke bare snakk om at det skal være ok å holde i akkurat i butikken, gnagsårene kommer etter en time eller to. Det er et godt poeng, men ikke så viktig for folk som kun skal bruke dette privat med mindre man har 20 unger, fire besteforeldre og diverse onkler og tanter boende under samme tak. Og til trådstarter: det var ikke Classic Ikon du linket til. Det er enkelt å se på håndtaket og fingerbremsen - sistnevnte ville vært god nok grunn for meg til å droppe kjøpet, men det er smak og behag. Endret 2. januar 2014 av Horrorbyte Lenke til kommentar
Bjerknez Skrevet 2. januar 2014 Forfatter Del Skrevet 2. januar 2014 Og til trådstarter: det var ikke Classic Ikon du linket til. Det er enkelt å se på håndtaket og fingerbremsen - sistnevnte ville vært god nok grunn for meg til å droppe kjøpet, men det er smak og behag. Mulig det, men jeg har flakket litt frem og tilbake selv her... Er vertfall Weshof Classic Ikon som var de aktuelle til å begynne med. Usikker på hvilken post du sikter til her med tanke på dropping avkjøp, men hvis du mener i sammenheng med kniven på bildet som jeg la inn så er det madammen som kjøpte denne billig i en interiørbutikk til rundt 100-lappen. Når man tar en mynt og slår mot stålet på kniven så får manen slik butt lyd og ikke noe "pling". Det føles rett og slett bar utrolig billig. Har hatt kniven drøyt ett år og hun bruker den jo ennå, men det er klin umulig å skjære tomat med denne uten å ødelegge tomaten. Legger man kniven på tomaten (uten å tillføre ekstra vekt) og drar den frem og tilbake så skjer det ingenting. Det blir ikke en gang spor i tomaten. Sporet som dukker opp forsvinner i løpet av sekunder. Å dette er kniven vi har som fremstår som skarpest. Så da kan du jo tenke deg hvor bortskjemte vi/hun er på det punktet Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 2. januar 2014 Del Skrevet 2. januar 2014 Mange råstillige kniver her men har ikke sjekka om de sender til Norge... http://www.zwillingonline.com/cutlery-miyabi.html Lenke til kommentar
Bjerknez Skrevet 2. januar 2014 Forfatter Del Skrevet 2. januar 2014 Har kikket på disse Miyabi knivene også og de ligger vel i samme skjiktet som KAI Shum knivene, men med en litt annen design. Personlig liker jeg KAI Shun hakket bedre, men det er jo smakog behag. Lenke til kommentar
kjetilkl Skrevet 2. januar 2014 Del Skrevet 2. januar 2014 Hvis du il kikke å ta litt på knivene så har jo Kitchn butikkene nesten full range MAC, Global, Victorinox og Fiskars-kniver utstilt. - Har selv etpar MAC jeg er godt fornøyd med, og de kjører 50%-kampanjer på disse med jevne mellomrom. Lenke til kommentar
Hyd Skrevet 2. januar 2014 Del Skrevet 2. januar 2014 (endret) Må si meg fornøyd med MAC knivene mine, har 2 stk, kokkekniv og en slik allbruks(utility knife). Fikk et 5 delers øyosett til jul, og merker forskjellen på skarpheten for å si det mildt. Det jeg likte litt dårlig med MAC kokkekniven er at knivbladet ikke er høyt nok for min smak. Føler jeg må være så forsiktig når jeg lar kniven gå opp og ned på knokene mine, redd for at jeg drar kniven for høyt og at jeg skal skjære av meg knoken på vei ned igjen. Mulig jeg blir vandt med det Ellers må jeg si at det Kai Shun settet så rålekkert ut, visste ikke at de solgte slike sett.. Men i utlandet finner man jo det meste Kan forresten anbefale keramisk skjerpestav, helt nødvendig med MAC knivene mine føler jeg. Bare litt på staven så blir kniven veldig mye skarpere, bruker staven flere ganger i uken. Har forøvrig en victorinox utbeiningskniv. Føler den er min beste kniv når det gjelder utbeining av kjøtt som hel fugl, storfe og lignende. Endret 2. januar 2014 av Hyd Lenke til kommentar
Bjerknez Skrevet 2. januar 2014 Forfatter Del Skrevet 2. januar 2014 Takker for innspill Hyd MAC er så klart et langt rimeligere alternativ enn KAI Shun knivene jeg har sett på, men dem ser liksom ikke like flotte ut. Jeg er dog fullstendig klar over at jeg på ingen måte har noe behov for rådyre kniver. Jeg står ærlig talt ikke en gang på kjøkkenet og de gangene jeg står der så skjærer jeg noen brødskiver. Dette blir rett og slett kun for å kjøpe en litt eksklusiv gave til madammen samt noe som ser bra ut på kjøkkenbenken. Ergonomi vil jeg tro kommer langt ned på listen. Står man flere timer hver dag så skjønner jeg det, men bruker man knivene kanskje 1 time pr. uke så blir det annerledes...tror jeg... Det jeg derimot stusser litt på er brødkniven... En brødkniv til 1.500,- med ruglete egg ser jeg for meg blir et helvete og slipe for en som meg. Den vi har i dag har jo også ruglete egg, men den kostet 59,- på Nille så den går bare i søpla når dn er utslitt. Dog har denne holdt nå i nesten 3 år faktisk... Lenke til kommentar
mandelbrev Skrevet 3. januar 2014 Del Skrevet 3. januar 2014 Vil tro du får samme nytte av "rimeligere" kniver som Global, Mac, Kikuichi og Masahiro, men nå skal vel uansett ikke disse knivene brukes. Personlig ville jeg kjøpt maks to kniver, en dyr og bra kokkekniv og evt. en mindre grønnsakskniv og deretter supplert med en utbeiningskniv og fileteringskniv dere faktisk får behov for det. En brødkniv trenger du neppe å slipe noen gang btw. Lenke til kommentar
Bjerknez Skrevet 3. januar 2014 Forfatter Del Skrevet 3. januar 2014 Jaja, vi får se hva det blir til slutt. Va igjen en tur på Jernia i dag å så på Victorinox knivene. Ikke imponert og dem virker ikke mer påkostet enn de knivene vi allerede har. Synes faktisk dem virket dyre i forhold til førsteintrykket. Men Victorinoc har noen kniver i en serie som heter "Forged" som ser langt bedre ut, men disse harjeg ikke sett i noen fysiske butikker ennå... Er dette en helt ny serie fra Victorinox? Lenke til kommentar
Per69 Skrevet 12. januar 2014 Del Skrevet 12. januar 2014 (endret) Vi har hatt kniver fra "standard" Victorinox og en som likner på det du kaller "forged" i flere år. Foretrekker den som ser ut som "forged", kanskje pga utseende, kanskje pga at den er tyngre. Kostet litt mer enn vanlig Victorinox. Endret 12. januar 2014 av Per69 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå