Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Er det farlig å få tannkrem i lungene?


EvilSeagull

Anbefalte innlegg

Tidligere idag puttet jeg tannkrem i nesa for å slippe å lukte ekkel lukt. Senere så glemte jeg at jeg hadde tannkrem der og sniffet inn uten å tenke over det. Jeg har sansynligvis fått tannkrem inn i lungene og ikke minst gjennom luftveiene.

 

Er dette skadelig på noen måte?

Endret av EvilSeagull
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikke peiling på dette, men ser man på denne tegningen er det ingen grunn til at det skulle gå en annen plass om du tar tannkremen i munnen eller i nesen.

 

T-11-0924-01-Nol.jpg

Problemet (hvis det i det hele tatt er noe problem) er at jeg har pustet inn tannkremen i stedet for å svelge den. Jeg legger meg helt flat, jeg har null peiling hverken kroppen eller hvordan den fungerer. Det jeg vet er at alt som går inn havner enten i magesekken eller i luftveiene, og at tannkremen tok luftveien. Dette bekymrer meg.

Lenke til kommentar

Jeg tror nok ikke at gassene i en tannkrem er noe særlig farlig. Du stepper det uansett i kjeften når du pusser tennene, og du svelger også litt tannkrem når du pusser tennene uten at du merker det selv. Dermed så bør det være minimalt mer fare for kroppen din. Ikke bruk energi på å bekymre deg over noe slikt! Det er slike bekymringer som kan forårsake skade!

Lenke til kommentar

Hvis du ikke føler øyeblikkelig ubehag er det nok helt ufarlig og hlt ærlig tror jeg så små mengder med tannkrem ikke har havnet helt ned i lungene.

 

Grunnen til at du kunne oppleve litt ubehag med en gang er for at tannkrem er en smule "etsende".

 

Tenker man etter er det nok maaaaaaaaaaange som har fått tannkrem i lungene under tannpuss og jeg har ikke hørt om noen som har blitt dårlige av det enda eller om noen som advarer mot det.

Lenke til kommentar

Hvorfor er dette postet under "mat og drikke"? Tannkrem skal spyttes ut, ikke svelges. Det kan derfor ikke kalles verken mat eller drikke. Lungene er heller ikke det rette stedet for mat og drikke. I lungene vil en helst ha luft.

 

Når det kommer til farene ved å få tannkrem i lungene vil jeg tro det kommer mer an på mengden enn på det faktum at det er tannkrem. Det å fylle lungene med tannkrem kan jeg ikke tenke meg er spesielt sunt, men det å muligens ha fått et lite snev ned i lungene ved sniffing kan jeg ikke skjønne skal by på problemer.

 

Jeg tror forresten ikke at det havnet noe særlig med tannkrem i lungene dine. Det skal mye til å suge det inn gjennom nesen og hele veien ned i lungene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...