Vice Skrevet 30. desember 2013 Del Skrevet 30. desember 2013 Tror det er fordi det er en ganske "luksusaktig" rett i forhold til innsatsen som kreves og samtidig er det jo svært godt og universalt. (Men kunne aldri tenke meg å spise et helt måltid kun bestående av kjøtt, uansett hvor godt kjøttet smakte. ) Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 30. desember 2013 Del Skrevet 30. desember 2013 (endret) Enkelt (alt er relativt -- du må være litt hendig på kjøkkenet for at disse blir enkle) og imponerende: https://www.youtube.com/watch?v=d4O9LGE93fs https://www.youtube.com/watch?v=c7cs1XaHRu4 https://www.youtube.com/watch?v=hUblOWkIL3U https://www.youtube.com/watch?v=m-wohI-qi4w https://www.youtube.com/watch?v=ATQnam9Ftgg Endret 30. desember 2013 av ahpadt 1 Lenke til kommentar
Gjest Slettet-YQ8U8xbZ Skrevet 30. desember 2013 Del Skrevet 30. desember 2013 Lag biff med fløtegratinerte poteter og peppersaus. etter du har stekt biffen heller du sjyen i sausen. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 30. desember 2013 Del Skrevet 30. desember 2013 Enkelt (alt er relativt -- du må være litt hendig på kjøkkenet for at disse blir enkle) og imponerende: Bevares, finnes masse godt å ta av uten at det må være biff. Men biff er liksom hakket mer "luksuriøst" en kylling eller koteletter, fisk etc. Jeg føler at man må legge mye mer innsats med slike råvarer for å få det like imponerende. Biff er jo i praksis imponernde i seg selv og man må jo nesten drite seg ut for at det skal bli mislykket. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 30. desember 2013 Del Skrevet 30. desember 2013 Bevares, finnes masse godt å ta av uten at det må være biff. Men biff er liksom hakket mer "luksuriøst" en kylling eller koteletter, fisk etc. Jeg føler at man må legge mye mer innsats med slike råvarer for å få det like imponerende. Biff er jo i praksis imponernde i seg selv og man må jo nesten drite seg ut for at det skal bli mislykket. Biff er imponerende om kjøttkvaliteten er der. I mening er den ikke ofte der i Norge. Mye biff fra melkekuer. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 30. desember 2013 Del Skrevet 30. desember 2013 Biff er imponerende om kjøttkvaliteten er der. I mening er den ikke ofte der i Norge. Mye biff fra melkekuer. Enig. Fikk nærmest bakoversveis første gangen jeg kjøpte og tilberedte kjøtt selv fra Uruguay fra frysedisken. Frossen indrefilet er liksom ikke like stas som "ferskt" men du verden for en positiv forskjell. Supermørt og smakfullt. Har aldri blitt skikkelig fornøyd med stykkene som selges av feks. Gilde. Selv de som er "langtidsmørnet" En gang var det så seigt at jeg ble rett og slett nødt til å teste garantien deres. Den fungerte greit. Etter noe uker fikk jeg tilbake alle pengene. Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 30. desember 2013 Del Skrevet 30. desember 2013 Skjønner ikke hva dere gjør med biffene deres, sist spiste jeg biff med smørkniv.. Det funket veldig veldig bra! Lenke til kommentar
Vice Skrevet 30. desember 2013 Del Skrevet 30. desember 2013 Noen ganger er man heldig og får noen mørere enn vanlig, men smaken er på langt nær like god som hos spesielle raser som er avlet opp kun med tanke på mat istedet for gamle melkekuer. Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 30. desember 2013 Del Skrevet 30. desember 2013 Da er jeg heldig hver eneste gang jeg skal ha biff Lenke til kommentar
Vice Skrevet 30. desember 2013 Del Skrevet 30. desember 2013 Eller du har aldri smakt virkelig god biff 2 Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 30. desember 2013 Del Skrevet 30. desember 2013 Eller du har aldri smakt virkelig god biff Altså, til og med 'matsnobber' jeg har som venner som drev å pratet dritt helt til han fikk spise biffen min likte den veldig godt, så at jeg fikser en god biff tviler jeg virkelig ikke på Har også klart å få en 9åring til å like biff som blør samt mange andre som egentlig liker biffen sin medium stekt, så ja.. god biff Lenke til kommentar
Vice Skrevet 31. desember 2013 Del Skrevet 31. desember 2013 Altså, til og med 'matsnobber' jeg har som venner som drev å pratet dritt helt til han fikk spise biffen min likte den veldig godt, så at jeg fikser en god biff tviler jeg virkelig ikke på Har også klart å få en 9åring til å like biff som blør samt mange andre som egentlig liker biffen sin medium stekt, så ja.. god biff Jeg har veldig vanskelig for å kalle meg en "matsnobb",men jeg synes du har en flott tilnærming. Men jeg står fast : Du har ikke smakt en perfekt biff!!! Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 31. desember 2013 Del Skrevet 31. desember 2013 Jeg har veldig vanskelig for å kalle meg en "matsnobb",men jeg synes du har en flott tilnærming. Men jeg står fast : Du har ikke smakt en perfekt biff!!! Skulle nesten hatt en biff-off. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 31. desember 2013 Del Skrevet 31. desember 2013 Skulle nesten hatt en biff-off. Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 2. januar 2014 Del Skrevet 2. januar 2014 Er det muligheter for horisontale voksenklemmer senere på kvelden, er det kanskje en idé å tone ned den tunge maten litt. Ikke bare er entrécôte med fløtegratinerte poteter + sjokoladefondant med is til dessert så standard "romantisk middag" at det gjør vondt, men det er også en typisk "romantisk mannemiddag". Hva med å prøve ut et godt stykke fisk til en forandring? Ikke laks, det er ikke særlig luksus. Sjekk fiskedisken på Meny, se på fangsdatoene og finn en hvit fisk som er 1-3 dager. Få to gode stykker á 200g. Romtemperér dem og dryss godt med salt på før du skal bruke dem. Vask av saltet etter 15 min, klapp tørre. Full guff på stekepanne, ha i godt med olje. Når oljen er ved å ryke, skrur du ned et hakk på varmen og har fisken i. La dem få en fin, brun stekeskorpe før du har i en god klatt smør og øser over. Kjør på med godt tilberedte grønnsaker (dvs. ikke frosne, smakt til med salt og en knert smør), hollandaise og et par saltbakte poteter. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 2. januar 2014 Del Skrevet 2. januar 2014 Et godt tilbehør til laks som jeg liker er piperade; litt løk som blir gjennomsiktig i panna, ha i litt grønn og gul/rød paprika (jeg syntes det er nødvendig med grønn for bitterheten), så ha i et par tomater hvor skinnet er tatt av. La det surre i 10-15 minutter, så har du grønnsaker og sausen i ett. Husk å krydre med salt, pepper og eddik. Syrligheten er viktig. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå