Gå til innhold

Mat for en fin aften med kjæresten


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Enkelt (alt er relativt -- du må være litt hendig på kjøkkenet for at disse blir enkle) og imponerende:

 

https://www.youtube.com/watch?v=d4O9LGE93fs

 

https://www.youtube.com/watch?v=c7cs1XaHRu4

 

https://www.youtube.com/watch?v=hUblOWkIL3U

 

https://www.youtube.com/watch?v=m-wohI-qi4w

 

https://www.youtube.com/watch?v=ATQnam9Ftgg

Endret av ahpadt
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Enkelt (alt er relativt -- du må være litt hendig på kjøkkenet for at disse blir enkle) og imponerende:

 

Bevares, finnes masse godt å ta av uten at det må være biff. Men biff er liksom hakket mer "luksuriøst" en kylling eller koteletter, fisk etc. Jeg føler at man må legge mye mer innsats med slike råvarer for å få det like imponerende. Biff er jo i praksis imponernde i seg selv og man må jo nesten drite seg ut for at det skal bli mislykket.

Lenke til kommentar

Bevares, finnes masse godt å ta av uten at det må være biff. Men biff er liksom hakket mer "luksuriøst" en kylling eller koteletter, fisk etc. Jeg føler at man må legge mye mer innsats med slike råvarer for å få det like imponerende. Biff er jo i praksis imponernde i seg selv og man må jo nesten drite seg ut for at det skal bli mislykket.

 

Biff er imponerende om kjøttkvaliteten er der. I mening er den ikke ofte der i Norge. Mye biff fra melkekuer.

Lenke til kommentar

 

Biff er imponerende om kjøttkvaliteten er der. I mening er den ikke ofte der i Norge. Mye biff fra melkekuer.

Enig. Fikk nærmest bakoversveis første gangen jeg kjøpte og tilberedte kjøtt selv fra Uruguay fra frysedisken. Frossen indrefilet er liksom ikke like stas som "ferskt" men du verden for en positiv forskjell. Supermørt og smakfullt. Har aldri blitt skikkelig fornøyd med stykkene som selges av feks. Gilde. Selv de som er "langtidsmørnet" En gang var det så seigt at jeg ble rett og slett nødt til å teste garantien deres. Den fungerte greit. Etter noe uker fikk jeg tilbake alle pengene.

Lenke til kommentar

Eller du har aldri smakt virkelig god biff ;)

Altså, til og med 'matsnobber' jeg har som venner som drev å pratet dritt helt til han fikk spise biffen min likte den veldig godt, så at jeg fikser en god biff tviler jeg virkelig ikke på :)

Har også klart å få en 9åring til å like biff som blør samt mange andre som egentlig liker biffen sin medium stekt, så ja.. god biff :)

Lenke til kommentar

Altså, til og med 'matsnobber' jeg har som venner som drev å pratet dritt helt til han fikk spise biffen min likte den veldig godt, så at jeg fikser en god biff tviler jeg virkelig ikke på :)

Har også klart å få en 9åring til å like biff som blør samt mange andre som egentlig liker biffen sin medium stekt, så ja.. god biff :)

Jeg har veldig vanskelig for å kalle meg en "matsnobb",men jeg synes du har en flott tilnærming. Men jeg står fast : Du har ikke smakt en perfekt biff!!!

Lenke til kommentar

Er det muligheter for horisontale voksenklemmer senere på kvelden, er det kanskje en idé å tone ned den tunge maten litt. Ikke bare er entrécôte med fløtegratinerte poteter + sjokoladefondant med is til dessert så standard "romantisk middag" at det gjør vondt, men det er også en typisk "romantisk mannemiddag".

 

Hva med å prøve ut et godt stykke fisk til en forandring? Ikke laks, det er ikke særlig luksus. Sjekk fiskedisken på Meny, se på fangsdatoene og finn en hvit fisk som er 1-3 dager. Få to gode stykker á 200g. Romtemperér dem og dryss godt med salt på før du skal bruke dem. Vask av saltet etter 15 min, klapp tørre. Full guff på stekepanne, ha i godt med olje. Når oljen er ved å ryke, skrur du ned et hakk på varmen og har fisken i. La dem få en fin, brun stekeskorpe før du har i en god klatt smør og øser over. Kjør på med godt tilberedte grønnsaker (dvs. ikke frosne, smakt til med salt og en knert smør), hollandaise og et par saltbakte poteter.

Lenke til kommentar

Et godt tilbehør til laks som jeg liker er piperade; litt løk som blir gjennomsiktig i panna, ha i litt grønn og gul/rød paprika (jeg syntes det er nødvendig med grønn for bitterheten), så ha i et par tomater hvor skinnet er tatt av. La det surre i 10-15 minutter, så har du grønnsaker og sausen i ett. Husk å krydre med salt, pepper og eddik. Syrligheten er viktig. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...