Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Hvordan føre en samtale i sosiale sammenkomster


Anbefalte innlegg

Jeg skal gjøre et forsøk. Jeg føler selv at jeg er en ok lytter selv om jeg aldri helt har tenkt veldig over dette, men siden dere påpeker det, så skal jeg prøve å tenke over hvordan jeg selv reagerer og følger med på andre neste gang det blir prating. Men jeg tror ikke at dette med lytting og det å stille oppfølgingsspørsmål er min svakeste side.

 

 

Det verste jeg vet er folk som elsker sin egen stemme. Det er noen mennesker man merker at bare venter på at du skal bli ferdig med å prate, slik at de kan få sagt sitt. Så ikke stå og tenk på hva det neste du skal si er, lytt til hva samtalepartneren sier. Kom kanskje med et tilleggsspørsmål, vær interessert i hva motparten sier, heller enn å prøve å styre samtalen.

 

Åh, jeg vet akkurat hva du mener, jeg har med en å gjøre som er akkurat slik som dette. Han kan avbryte og begynne å snakke om noe totalt irrelevant for samtalen mens jeg allerede snakker, eller stille meg et spørsmål, for så å avbryte mens jeg svarer på spørsmålet. Er det andre som allerede sitter og snakker når han dukker opp, så bare buser han inn i samtalen og begynner å snakke om andre tema uten å prøve å lytte litt til hva folk allerede snakker om, eller vente på tur.

 

Det kan også være sånn at mens vi allerede snakker om noe, så kan han plutselig finne på å trekke frem mobilen og begynne å snakke med noen andre mens man står litt med ryggen til. Når man da snur seg rundt fordi man hører at han sier noe, og kanskje tror man selv blir snakket til, så blir man bare mektig irritert når man ser telefonen, og over hvor lite han faktisk interesserer seg for det andre sier, men har en trang for å snakke til alle andre. Det er vel dette vi kaller "enveiskommunikasjon". Jeg vil påstå at hannes sosiale intelligens er enda dårligere enn min. Det er heller ikke bare jeg som har lagt merke til dette, og det er en del baksnakking om det for å si det sånn. Han har blitt konfrontert om det noen ganger, men det er ingen bedring. Heldigvis er ikke jeg som ham. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Regel nummer 1:

Den eneste måten du kan få noen til å bli interessert i deg, er å bli interessert i dem først.

 

Jeg blir ofte beskrevet som litt "crazy" siden jeg pleier å gå opp til totalt fremmede å holde tilfeldige samtaler. Men generelt så syns folk det er gøy å treffe nye mennesker. Jeg tenker alltid, "hva har jeg å tape?". Og jeg kjenner folk fra alle verdensdeler. Men ikke ta folk så høytidelig, vi er trossalt bare mennesker alle sammen. Et tips, hold hodet høyt opp, smil uansett, da viser du "confidence" og det liker folk.

 

Det er viktig at dere kan snakke om noe dere begge er interessert i, men helst hva han/hun liker. Så spør om hvilke interesser de har! Jenter liker gutter som kan få dem til å le. Altså en person det er gøy å være sammen med, men også en de kan lære noe nytt av! Jeg prøver å vise en genuin interesse i dem. Alle liker et kompliment og veldig viktig å holde god øyekontakt med jenter. Prøv å studer øynene, hvilken farge de har, hvor stor pupillen er, har de kontaktlinser på. Prøv å se forbi øynene og inn i sjela. Magisk! Kommunikasjon er så mye mer enn bare ord!

 

Og forresten, janteloven driter jeg i!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...