tole Skrevet 20. desember 2013 Del Skrevet 20. desember 2013 Har tenkt å starte et sunnere liv etter nyttår og testet litt i dag. Det jeg lurer på er om det er det greit med litt salt lakris i fruktsalaten ? 1 Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 20. desember 2013 Del Skrevet 20. desember 2013 Det er ikke bra med for mye salt, men så lenge du til sammen klarer å holde deg under 5 gram om dagen så burde det være greit. Skal jo være lov å kose seg litt. Søt lakris syns jeg imidlertid du burde styre unna. Det er allerede mye sukker i frukten. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 20. desember 2013 Del Skrevet 20. desember 2013 Lakris er kanskje det søteste godteriet som finnes, så å ha det i fruktsalaten vil fjerne hele poenget med å spise fruktsalat i utgangspunktet (husk at også frukt inneholder mye sukker). 1 Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 20. desember 2013 Del Skrevet 20. desember 2013 (endret) Bildet ditt viser ikke lakris, men gélé-biter. Dette er sukker og gelatin og smakstilsetning. Lakrisinnholdet er nok svært lite, selv i de svarte bitene. Mye av lakrissmaken kommer dessuten fra anis. Ren lakris inneholder ikke sukker, men er uegnet å ha i fruktsalat ettersom den er som en steinhard klump. Imidlertid finnes det lakris-pulver som kanskje er egnet til å strø over desserter, dette er SUKKERFRITT (men veldig kaloririkt) http://www.smakogbehag.no/products/lakris-pulver Selv pleide jeg å ha på en spiseskje vaniljesaus. Ferdig vaniljesaus er faktisk bare tilsatt 10% sukker. Lakrispulver er også eminent i melk istedenfor sjokoladepulver. Den eneste bakdelen er at det må stå i flere timer for å løse seg skikkelig opp. Endret 20. desember 2013 av Tåkelur Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 20. desember 2013 Del Skrevet 20. desember 2013 Fruktsalat er snop for folk som tror de ikke spiser snop. Lenke til kommentar
Scriptgutten Skrevet 20. desember 2013 Del Skrevet 20. desember 2013 Skal man først spise snop mens man prøver å holde vekten ved like, så er faktisk ikke slik "kjemikaliesnop" det verste sett fra et kalori/metningsperspektiv. Det er en del sukker i det, men igjen så inneholder det nesten ingen fett, og det er mye gelatin og vann som øker massen, og dermed resulterer i færre kalorier. Det finnes også sukkerfritt kjemikaliesnop hvor sukkeret er byttet ut med kunstige søtstoffer, og det er et bra alternativ til den sukkerholdige varianten. Veier man dette opp mot f.eks sjokolade, kommer man ganske greit ut med tanke på at sjokolade er en kompakt masse av fett og sukker, i motsetning til kjemikaliesnopet som har en del vann, og bare sukker. Og før folk sier at "kunstige søtstoffer ikke er sunt og blablabla", så må man huske på at det er forskjell på "sunt" og "slankende/kalorifattig". Jeg har en egendøpt kostholdsfilosofi som jeg kaller "usunn fornuft", hvor man spiser ting ut fra et kalori/metningsperspektiv, og driter i hvor "sunt" det sies å være. Smaksforsterkere og kunstige søtstoffer er alfa og omega her. Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 21. desember 2013 Del Skrevet 21. desember 2013 Hvor man spiser ting ut fra et kalori/metningsperspektivDet kan så være, men jeg synes ikke kunstig smak metter. Jeg "avslører" det manglende kaloriinnholdet og blir ikke fornøyd. Lenke til kommentar
Tutti Frutti Skrevet 21. desember 2013 Del Skrevet 21. desember 2013 Ville nok laget uten, men det er klart at Lakris ikke er det verste godteriet du kan spise. Hvis du vil ha noe salt snacks som ikke er fult så usunt som potetgull/lakris osv. Så vil jeg anbefale salte nøtter, selv om også dette er sunnere uten salt Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå