Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Råd ift. vurdering om avskilting.


Theo343

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sikkert ulike synspunkter på det, men her er hva jeg tenker om det;

 

* å la skiltene stå på, og be om utsettelse/forlengelse for visning på eu-kontroll ut på nyåret er lite nyttig med mindre du er 110% sikker på at du får mye arbeidslyst eller tid/råd til å fikse feilene? I tillegg tilkommer jo da årsavgift for neste år (pluss at du må ha forsikring gående)

 

* selge bilen uten gjennomført eu-kontroll nå helt på tampen av ordinær kontrollfrist, er vel heller ikke noe sjakktrekk økonomisk sett, siden kjøpere generelt frykter ukjente overraskelser. Og de spekulerer på hvorfor du ikke selv har fått den avgårde på kontroll. Begrenset med kjøpere og dårlig pris/skambud

 

* foreta eu-kontroll nå/kjapt å selge med mangellapp er bedre enn forrige scenario mener jeg. Får vel ikke den prisen du kanskje egentlig ønsker da heller, men "litt" mer "fristende" for potensielle kjøpere.

 

* eller roe det ned, få tatt en eu-kontroll nå, lever skiltene før nyttår, og sats på å pusle med bilen/rep. utover våren og så selge med ny eu-godkjent stempel. Faren med "prosjekt" er dog at de ofte ikke blir noe av, så bør være 110% sikker på arbeidslyst/råd her også.

 

For egen del ville jeg valgt det siste alternativet "hvis jeg var deg". Men er bare min mening da.

Lenke til kommentar

Takk for god tilbakemelding :) Da får jeg se hvor jeg klarer å få til en EU-kontroll på så kort frist.

 

 

Snakket med verksted nå og fikk følgende.

- Fikse vindushviskerstag - 7000,- da ofte hele mekanismen er utslitt og alt må byttes. En jobb som koster mye arbeidspenger.

- Fikse ABS følerne - 3700,- for 1 par. (usikker på om det var inkudert delepris)

 

Men han hadde selvfølgelig ikke mulighet før etter nyttår og prisen for dette er rimelig stiv med tanke på bilens evt. salgspris. Da gjør jeg det heller selv eller selger til noen som gjør det selv.

 

Jeg gjør klar for din nest siste opsjon og tenker på siste opsjon mens dette er underveis. Utfordringen nå blir å få til en eu-kontroll i tide.

 

 

EDIT:

Fikk ordnet eu-kontroll tidlig i morgen via en bekjent så da er hvertfall den biten i boks. Da vil jeg få en mangellapp men kjøpe meg tid ift. at ting må utbedres.

 

EDIT2:

Jeg var i kontakt med statens vegvesen nå som sier at hvis jeg ikke får utbedret manglene innen siste frist jeg nå har fått (opprinnelig frist + 2 måneder) så må jeg levere inn skiltene.

Det jeg dog fikk beskjed om er at det ikke ville koste meg noe å få ut skiltene igjen når bilen først har blitt eu-godkjent. Det var jeg ikke klar over.

Da avskilter jeg rett og slett bilen nå og leverer skiltene i julen. Men hvordan får jeg den til eu-kontroll senere uten skilter? Må jeg da be om prøveskilter?

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Må jeg da be om prøveskilter?

 

Ja. Med mindre du kjenner noen med en biltransporthenger/bergingsbil...

 

Hvis du leverer inn skiltene selv koster det deg ikke noe ekstra. Blir du avskiltet ute på veien, koster det flesk. Blir bilen stående avskiltet mer enn 6mnd må du kjøpe nye skilt (de destrueres etter 6mnd), men det koster ikke mange hundre.

 

edit: årsavgiften for 2014 må jo naturligvis betales før du får skiltene tilbake, men den må jo betales uansett -med mindre bilen aldri kommer på veien igjen, eller først i 2015..

Endret av Inge Rognmo
Lenke til kommentar

 

Snakket med verksted nå og fikk følgende.

- Fikse vindushviskerstag - 7000,- da ofte hele mekanismen er utslitt og alt må byttes. En jobb som koster mye arbeidspenger.

 

Worst case scenario?

 

Jeg aner ikke noe mekanismen under der, men kan det alikevel være noe du kan pusle med selv, dvs. at det evt. lar seg gjøre å "banke på plass" evt. bytte noen foringer og smøre opp e.l. ved å kanskje demontere bare "halveis"? (og ta tia til hjælp og alt det der :)

 

(engelsk/UK muligens speilvendt/motsatt side enn venstrerattet biler)

http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic.php?f=5&t=53213

 

Du beskrev det i den andre tråden slik: "Vindusviskerarm på venstre siden foran har hoppet av stag"

 

Det høres liksom ikke så ille ut, men kan selvsagt være mer trøblete enn som så :green:

 

Hvis du evt. skal/må bytte hele mekanismen, aktuelt med brukt-del? Hvis du finner identisk. Kvalitet A1 eller A2 (hevder dem iallefall)

 

http://www.nbfbildeler.no/templates/partinfo.aspx?Matrix_Id=1&Brand_Id=1500&Model_Id=1538&Part_Id=7841

 

annet (hvis det er relevant)

 

http://www.nbfbildeler.no/templates/partinfo.aspx?Matrix_Id=1&Brand_Id=1500&Model_Id=1538&Part_Id=7646

 

http://www.nbfbildeler.no/templates/partinfo.aspx?Matrix_Id=1&Brand_Id=1500&Model_Id=1538&Part_Id=7420

Endret av Mr.M
Lenke til kommentar

Stemmer, altså det er slik det oppleves som at venstre viskerarm har hoppet av et stag og folk jeg har snakket med sier at det kan være at den bare har hoppet av et stag eller at en skrue må strammes. Men når jeg ringte verkstedet i dag sa de at det av og til er at hele mekanismen har røket på disse bilene. Noe jeg ikke forstår da høyre viskerarm fungerer helt greit og disse egentlig dras av samme mekanisme.

 

 

Suverene råd :thumbup: Da går jeg for noe slikt.

Har ikke noe sted å skru før det blir mildere i været igjen (bilen står ute) men da har jeg i det minste noen måneder på meg og kan forberede meg i mellomtiden.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Pris på deler fra koed.no

 

61618385218 Konsole scheibenwischer

NOK 2.806,251

 

 

34521182159U ABS føler, E39,for -9/98 NOK 515,001

 

Ingen av delene er vanskelig og bytte og et verksted bør ikke ta betalt for mer en 2 timer.

Alternativt kan du jo spørre på bimmers.no om det er noen som bor nært deg kan hjelpe deg og fikse det for en julebrus eller seks.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...