fjoes Skrevet 25. desember 2013 Del Skrevet 25. desember 2013 Hm.. Skulle gjerne hatt en slik pizzaspade nå Uansett, pizzastein, skikkelig pizzakjevle og pizzakutter er nå innkjøpt! Plantasjen selger Weber sine produkter, de har meget bra pizzaspade og pizzastein. Begge anbefales. Lenke til kommentar
Frekvens Skrevet 29. desember 2013 Forfatter Del Skrevet 29. desember 2013 Da får jeg ta turen innom Plantasjen for å kjøpe pizzaspade, takk for tipset Lenke til kommentar
patatasbravas Skrevet 19. februar 2014 Del Skrevet 19. februar 2014 Hvordan føler du pizzastålet fungerer? Har brukt stein i noen år nå, men er nysgjerrig på pizzastål. Pizzastål er briljant. Jeg sprakk min stein da jeg skrudde opp temperaturen. Stålet lager glimrende sprø bunn med god tyggemotstand. Hvis du kjenner noen som driver i metallbransjen så er det ikke noe annet en enn bit med stål 1cm tykk. Ellers er bakingsteel og jetcarrier like billig som sousvide norge . (Jeg er litt motstander av den butikken, de overpriser alt de har der.) K Helt enig der, sousvide norge overpriser så til de grader. Tenkte å prøve meg å lage et pzzastål, har en kjenning som kan få tak i stål for meg. Har du noe erfaring med dette selv? Lenke til kommentar
democomputer Skrevet 19. februar 2014 Del Skrevet 19. februar 2014 Jeg importerte fra bakingsteel.com, så jeg har ikke erfaring med egenproduskjon. Jeg vil tro at det meste av stål vil virke. K Lenke til kommentar
patatasbravas Skrevet 19. februar 2014 Del Skrevet 19. februar 2014 (endret) Jeg importerte fra bakingsteel.com, så jeg har ikke erfaring med egenproduskjon. Jeg vil tro at det meste av stål vil virke. K Ki, takk! Men tenker jeg bør behandle selve overflaten, stål har jo som regel en ganske rusten overflate. Har tydd til nettet, ser ut til at disse folkene http://chillmat.no/hjemmelaget-pizzastal/ (og disse http://www.kozknowshomes.com/2013/07/diy-baking-steel.html) prøver å lage et pizzastål, ser ut til at det blir gode greier. Ikke ser det så himla vanskelig ut heller. Endret 19. februar 2014 av patatasbravas Lenke til kommentar
Frekvens Skrevet 21. februar 2014 Forfatter Del Skrevet 21. februar 2014 Til folk så har tenkt å bruke pizzastein med en grandis, det fungerer mildt sagt ikke.. Lenke til kommentar
patatasbravas Skrevet 21. februar 2014 Del Skrevet 21. februar 2014 Til folk så har tenkt å bruke pizzastein med en grandis, det fungerer mildt sagt ikke.. Du har prøvd altså? Hvordan prøvde du å steke den da ? Lenke til kommentar
Frekvens Skrevet 23. februar 2014 Forfatter Del Skrevet 23. februar 2014 (endret) Haha, jeg smakte bare ettersom det var papsen som satt dem i ovnen, men det som var at det ble kjøpt inn to stk. grandiser, den ene ble lagt på rist, og den andre ble lagt på rist med pizzasteinen under seg. Den som ble stekt uten gikk det helt fint med, mens den andre var blaut tværs gjennom.. Burde vel ha lagt til litt ekstra steketid pga den steinen som ligger under, men dæven så bås det var å skjære i den!! Vent litt, skal pizzasteinen varmes opp før det blir satt pizza på?!? vel, der har du svaret på hvorfor det ble drit..! Endret 23. februar 2014 av Frekvens Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 23. februar 2014 Del Skrevet 23. februar 2014 Ja, pizzasteinen må varmes opp først. Jeg skjønner heller ikke helt hvorfor du har en rist mellom steinen og pizzaen. 1 Lenke til kommentar
Hyd Skrevet 23. februar 2014 Del Skrevet 23. februar 2014 Skal pizzastein/stål ha noe for seg må du forvarme den, la den helst stå 15 min etter at ovnen har nådd sin temperatur for at steinen skal bli skikkelig varm. Pizzaen må legges direkte på steinen eller så er hele poenget borte. 1 Lenke til kommentar
patatasbravas Skrevet 23. februar 2014 Del Skrevet 23. februar 2014 Haha, jeg smakte bare ettersom det var papsen som satt dem i ovnen, men det som var at det ble kjøpt inn to stk. grandiser, den ene ble lagt på rist, og den andre ble lagt på rist med pizzasteinen under seg. Den som ble stekt uten gikk det helt fint med, mens den andre var blaut tværs gjennom.. Burde vel ha lagt til litt ekstra steketid pga den steinen som ligger under, men dæven så bås det var å skjære i den!! Vent litt, skal pizzasteinen varmes opp før det blir satt pizza på?!? vel, der har du svaret på hvorfor det ble drit..! Får vel bare slenge meg på hylekoret, men ja, steinen må forvarmes for at det skal ha noe for seg Er i gang med mekking av pizzastål nå, gleder meg til å se hvordan pizza'n blir. Har en seriøs tro på at det skal bli bedre en stein! Og latterlig tro på at det skal bli bedre enn rist (og grændis ) 1 Lenke til kommentar
Frekvens Skrevet 23. februar 2014 Forfatter Del Skrevet 23. februar 2014 Ja, pizzasteinen må varmes opp først. Jeg skjønner heller ikke helt hvorfor du har en rist mellom steinen og pizzaen. Fordi steinen er ikke brei nok til å passe inn i stekeovnen. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 23. februar 2014 Del Skrevet 23. februar 2014 Du har du rist under steinen, ikkje mellom steinen og pizzaen. 1 Lenke til kommentar
Frekvens Skrevet 23. februar 2014 Forfatter Del Skrevet 23. februar 2014 (endret) Er jo det jeg har? Hva tenkte dere at jeg hadde? Ah, nå fatter jeg. Har den selvsagt under, hvis ikke hadde det ikke gått an. Endret 23. februar 2014 av Frekvens Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 25. februar 2014 Del Skrevet 25. februar 2014 Jeg bruker 4 - 5 minutter på 275 grader, så 3 minutter på 300 grader høres ganske greit ut. Ovnen min går dessverre ikke høyere, til tross for at den ikke akkurat sto i "billigkroken" i butikken. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 25. februar 2014 Del Skrevet 25. februar 2014 1 time på 300 grader høres ut som veldig overkill. 10 min holder nok i massevis. Lenke til kommentar
democomputer Skrevet 26. februar 2014 Del Skrevet 26. februar 2014 1cm tykk stålplate er på ingen måte ferdig oppvarmet på ti minutter. Litt av poenget med å bruke en stein eller stålplate er jo å lage et magasin med varme som kan overføres til pizzaen. Hvis du ikke forvarmer den kan du like gjerne bruke en vanlig langpanne. Dette kan man selvsagt regne på, men uten at jeg har gjort det så ser jeg at bakingsteel og andre anbefaler 45minutter. K Lenke til kommentar
patatasbravas Skrevet 26. februar 2014 Del Skrevet 26. februar 2014 1cm tykk stålplate er på ingen måte ferdig oppvarmet på ti minutter. Litt av poenget med å bruke en stein eller stålplate er jo å lage et magasin med varme som kan overføres til pizzaen. Hvis du ikke forvarmer den kan du like gjerne bruke en vanlig langpanne. Helt enig. Har lekt litt med mitt eget stål som nå er ferdig, og det tar tid før stålet holder samme temperatur som ovnen. Bakingsteel.no har en pizzaspade som ser ut til å ha den perfekte størrelsen. Trur jeg må få godkjenning av kjærringa til å bestille en. Man trenger ikke bestille derfra, det er mulig å finne rimeligere på ebay også! Lenke til kommentar
Flodec Skrevet 26. februar 2014 Del Skrevet 26. februar 2014 Man trenger ikke bestille derfra, det er mulig å finne rimeligere på ebay også! Neitakk. Da betaler jeg heller noen kroner mer. Ebay er nok fint for noen. Selv foretrekker jeg å holde meg langt unna. Venner av meg har blitt svindlet på ebay, og da velger jeg å ikke støtte den siden. Lenke til kommentar
patatasbravas Skrevet 26. februar 2014 Del Skrevet 26. februar 2014 Man trenger ikke bestille derfra, det er mulig å finne rimeligere på ebay også! Neitakk. Da betaler jeg heller noen kroner mer. Ebay er nok fint for noen. Selv foretrekker jeg å holde meg langt unna. Venner av meg har blitt svindlet på ebay, og da velger jeg å ikke støtte den siden. Da har i så fall dine venner vært svært uheldige. Jeg har over årenes løp bestilt ~100 ting på ebay. Alt har blitt levert innen de tidsrammer selgeren lover, og med de nøyaktige spesifikasjonene selgeren ga. Trikset ligger nok å være selektiv i hvem man kjøper fra. "Premium Seller" og selgere med svært høy grad av fornøyde kunder er minst like trygge som andre alternativer. 2 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå