Gå til innhold

[Løst] Mister deler av bildet i Win 8.1 på min Panasonic 47" 3D Smart LED-TV TX-L47ET60Y


Br?stopp

Anbefalte innlegg

For få dager siden investerte jeg i en Panasonic 47" 3D Smart LED-TV TX-L47ET60Y skjerm som jeg skal bruke både som data og tv-skjerm. PC'n er en LENOVO 10120 IdeaCentre K450

 

Problemet mitt er at jeg mister deler av Win 8 skjermbildet (64 bit). Det bl.a. bare halvparten av oppgavelinjen som synes, og Win 8 logoen til venstre er helt borte. Bildet overscanner, og jeg finner ikke ut hvordan jeg får dette til å se normalt ut. Jeg har forsøkt å endre på oppløsningen uten hell, og diverse andre innstillinger. Jeg bruker Chrome, og den er satt til 125% forstørrelse, men om jeg setter den til 100% har det ingen virkning.

 

Før denne skjermen hadde jeg en Samsung 40" og den fungerte som bare det. At jeg gjør en fingerfeil et eller annet sted, eller overser noe, er jeg overbevist om. Forøvrig har jeg følgende skjermkort AMD Radeon HD 7700 Series.

 

En annen sak jeg heller ikke finner ut av, er hvor det har blitt av knappen øverst til høyre i Chrome for å legge ned siden på oppgavelinjen? Er den fjernet i Win 8, eller gjør jeg nok en fingerfeil? Jeg får verken lagt ned siden, eller ekspandert den.

 

Jeg vil sette stor pris på om noen vil ta seg tid til å prøve å besvare denne henvendelsen.

 

På forhånd takk!

Hilsen Paal

Endret av BråStopp
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er normalt med overscan på HDMI.

Vi har en Samsung TV som brukes som dataskjerm. For å få til 1:1 pixelmapping er det en menyinnstilling som heter "Picture size - Just scan". Det heter sikkert noe annet på et annet fabrikat.

 

Til andre som kommer over tråden: Det kan også hete "overscan" og "underscan". Overscan blir bildet klippet, slik at man ikke får med seg kantene, og uderscan blir det en svart ramme rundt bildet. :)

 

Dette gjorde susen. Takk skal du ha.

 

Jeg har enda et spørsmål i tillegg. Er det noen mulighet for å få ikonene på oppgavelinjen en aning større? Jeg kunne tenke meg å få justert de litt opp i størrelse.

 

På forhånd takk for hjelpen.

 

Hilsen

Paal

 

Hvis du allerede har små ikoner, kan du høyreklikke på oppgavelinjen, så egenskaper. Ta bort merket for "Bruk små ikoner". Hvis denne allerede ikke er merket, finner du "Gjør tekst og andre elementer større elller mindre" i kontrollpanel (eller søker på det i start). :)

Endret av Jon Håvard (sevs)
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...