Gå til innhold

Trenger jeg kjølepasta?


Rivellio

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

er kansje ikke det samme men jeg holder på å fikse en forsterker og der er det jo også kjølepasta :) så tengte jeg skal bytte den ut (er en veldig gammel og støvete forsterker så renser alt når jeg er fyst i gang) kan jeg bare hive kjølepastaen på kjøleribba og og skru fast transistorene?

Lenke til kommentar

ër det pga det kommer kjølepasta på selve transistorene eller? fordi nå har jeg trøket alle transistorene som hadde kjølepasta på det ene (av to) kortet og der var det mye kjølepasta på selve transistorene...


altså forsterkeren er helt dø.. ikke et eneste tegn til liv i den... er kansje litt utenfor temat mn håpe det går greit,.....

Lenke til kommentar

For min del så virka det som om det kortslutta, er metall på baksida av transistorene i min, og virka som om det ble kortsluttning rett og slett.. men rart at skruen som fester dem, ikke gjorde det samme :p

 

Men, kan jo vært tilfeldig.. den forsterkeren min ble ekstrem til å ta sikringer.. både 10 og 16amp automat sikring.. på gamle skru sikringer så gikk det som regel greit, til og med på 10amp.

 

Men bruker den ikke nå lengre, bare står som reserve her :)

Lenke til kommentar

okay ;) grunnen til at automatsikringene gikk å ikke skru sikkringene e fordi skrusiktingen har mye større toleranse ;) lære litt på 1 vgs elektro :)

 

hehe sa jost pang her... mn tru d bare va ein kondensator som lada seg ut me ein liten kortsluttning ;)

Har lært litt om det jeg også :p hehe..

Usikker på hva foreldra mine har, men var ihvertfall 10 amp.. sikkert A sikring..

Her i leiligheten er det 16 amp B.. og den gikk 2-3 ganger i uka, om forsterkeren bare ble skrudd på 1 gang om dagen.

Og i perioder kunne det gå ei uke uten at det skjedde.

Alltid samme ting tilkoblet på kursen, og alt på slått på i samme rekkefølge hver gang.

Lenke til kommentar

mn eg spør alt for mye og kommer lengre og lengre vekk ifra hva tråden ble startet som... MEN det står noe om beskyttelsespapir lengre opp! når jeg tok vekk transistorene så var det noe (de var helt ødelagt) som lå imellom transistorene og kjøleribba, hva er det? og hvor kan jeg kjøpe deT?

Lenke til kommentar

Merkelig. Nå er det lenge siden jeg byttet kjølepasta, men da var det ikke noe beskyttelsespapir hverken fra før eller etter jeg hadde gjort jobben. Kanskje det er noe nymotens opplegg? Noen prosessorer kommer/kom? med en ferdigpåført kjølepasta i en slags firkant. Det ser nesten ut som et klistremerke som skal tas av, men det er det altså ikke, det er kjølepasta. Når prosessoren har vært brukt mye kan dette se litt rart ut, som et smeltet klistremerke. Vask det av grundig før du tar på ny kjølepasta.

 

Når du snakker om å ta vekk transistorene skjønner jeg heller ikke hva du mener. Transistorene er ørsmå og inni prosessoren, du kan ikke ta dem vekk.

 

Den fyren bruker ikke noe beskyttelsespapir så vidt jeg kan se:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...