Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bilkaféen - prat om bilnyheter og bil generelt


Melding lagt til av Gavekort

Retningslinjer fra og med 30/01/2021:

  • Elbilspesifikke emner hører hjemme her, så bruk den tråden om du vil snakke elbil
  • Dette skal være et fredelig og sosialt sted for de som liker bil, vi tillater ikke forsøk på å veie opp el mot fossil
  • Elbiler er også biler, så vis respekt for de som vil snakke om elbilen sin på et nøytralt grunnlag

Anbefalte innlegg

Det er ikke krise, men det er litt greit å være et steg i forkant på slike ting da det forteller deg at ting ikke er helt riktig. Når dette er sagt så er det ikke uvanlig at den gir et lite puff om du kjører pedalen i bunn, så lenge den ikke røyker.

 Den røyker til jeg slipper pedalen igjen eller letter en smule på foten slik at girkassen får girt opp :p Ikke så bra å ligge på rødt område på turtelleren for lenge...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Da skal jeg hvertfall bytte olje på bakaksel, kjølevæske og AC gass, samt de skal kjøre diagnose på bilen, bare for å være sikker :)

Bytt olje på automatkassa også hvis det ikke kan dokumenteres at dette er gjort i løpet av de siste 60kkm.

 

 

Det er gjort 2 ganger siste 40kkm, første gangen var det kun vanlig flushing, 1 mnd etterpå gikk elektroplaten eller hva det heter og da ble den igjen flushet :)

 

Men skal nok flushe den når skattepengene kommer (som ikke har kommet enda pga tregt skattevesen.......)

Lenke til kommentar

Her har jeg vært en "god kompis" og brukt 2 kvelder med blodslit på en Toyota og ser ikke ut. Øldrekking og skruing går hånd i hånd her nå. Må si ting sitter alt for godt til tider når man må bruke vinkelsliper og gassveis for å få tinga fra hverandre :p . Neste prosjekt er min egen bil og bremser der så jeg er så "happy".

  • Liker 1
Lenke til kommentar

vernebriller er ett must ja. Har ett "universalverktøy" for fjerning av gamle bremserør jeg kalt boltesaks. klipp klipp så er det ute.

 

Nå har jeg montert nye skiver og belegg front og bak på min egen doning. Deilig når man har fått gjort det endelig. Men har skrudd nok bil for en stund nå føler jeg. Må bare slakke wire på håndbrekket sia jeg justerte det i vinter og nå har jeg justert brekker bedre innafor tromla :p

Lenke til kommentar

Var ikke så vanskelig å få rørene ut. Har en liten rørkutter som passer i små kroker. Det skumleste med jobben er egentlig å senke ned traversen, men det har jeg gjort før så. 

 

Det gikk hele 8 meter med bremserør på denne jobben, men så fikk jeg byttet nesten alle bremserørene på hele bilen.

Lenke til kommentar

Det er bra :) . Har hatt mye skruing på egen bil. Bytta bare ett bremserør som var nødvendig der. Men for å ramse opp så har jeg skifta endeledd pluss foringer front, tankbånd, bremserør m/slanger, bremseskiver front og bak m/belegg samt noen andre småting. Deilig å vite at bilen er i god stand nå. Men mye arbeid for å få det til. Merker at jeg er sliten etter helga med mye arbeid enda. Tok på å hjelpe andre.

Lenke til kommentar

Er greit å ha noe å drive med ihvertfall. Her gjenstår det bare å slotte i en ny viftemotstand og lakkere den ene kanalen, så er den i topp stand.

 

Bilen har vært nokså snill med meg, med tanke på at hun er et 13 år gammelt tysk pengehull. Eneste nødvendige reparasjonene har vært radiatoren og bremserørene.

Endret av Gavekort
Lenke til kommentar

Min er nå 14 år gammal og har i mitt eie blitt kjørt over 33k km sia jeg kjøpte den i fjor. Så mye bil for penga og godkjent for 2 år frem i tid.

Bremseskivene front følgte med bilen da jeg kjøpte den og de bak ble betalt av han jeg skifta en haug med deler for i helga. Var nok litt billig da jeg tok bare det som betaling og mat pluss øl under arbeidet, men har sagt at vedkommende må hjelpe til her en hel del nå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...