Gå til innhold

[Løst] Bruk av forskjellige AC adaptere


Anbefalte innlegg

Hei

Har en bærbar PC med følgende AC adapter:

ADP-120MH D

Input: 100-240V~2,2A 50-60 Hz

Output: 19,5V --- 6,15A

 

Vil jeg på denne PC-en også kunne benytte meg av følgende AC adapter som jeg har liggende etter en eldre Toshiba maskin:

ADP- 120ZB BB

Input: 100-240V~2,0A 50-60Hz

Output: 19V --- 6,32A

 

Begge er produsert av Delta Electronics, selv om det sist nevnte har Toshiba sitt klistremerke på. Pluggen er lik på begge disse. Beregnet utgangseffekt er 119,925 W mot 120,08 W, altså minimal og ubetydelig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ut fra de opplysninger du gir så ser jeg ingen grunn til at det ikke skulle fungere. Men sjekk at polariteten er den samme om du prøver å bruke en annen adapter. I tilfelle motsatt polaritet så risikerer du å få kortslutning og å skade både pc'en og adapteren, i verste fall tilløp til brann.

Lenke til kommentar

De lager nok ikke noe lik plugg med omvendt polaritet. Det ville både vært direkte farlig, lite hensiktsmessig og ja.... idiotisk.

 

Så om pluggen fysisk passer så er det bare å kjøre på.

 

Dette vil IKKE påvirke batterikapasiteten i noen som helst grad, og vil heller ikke potensielt gjøre maskinen til en brannbombe. At det ikke er original lader har i praksis ikke så mye å si for garantien (så lenge du ikke sender inn med feil lader), men er selvsagt noe de skal kreve. Men igjen, ser du stygt på maskinen så mister du i teorien garantien, og neste blir vel at de krever at du alltid skal være tilkoblet en grønn energikilde etc..

 

Hele saken med "uoriginalt adapter" er jo at de ikke ønsker å ta ansvar om man kjøper noe billig drit som sliter på maskinen med masse støy og ustabil spenning.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har nå målt polaritet, og den var selvsagt lik på begge adaptere(pluss på senterpinnen i den runde kontakten).

Den originale med oppgitt utgang på 19,5V ble målt til 19,8V, men den andre på 19V ble målt til 19,5V. Målingene er gjort uten belastning.

 

Her er alle verdier i volt, watt og ampere så like at jeg kan ikke forstå at det er noe fare her. Om en skade skal skje her så må et av adapterne bli ødelagt og kortslutte maskinen på en eller annen måte.

 

Om man benytter to forskjellige adaptere kan det vel statistisk være en høyere sjanse for at man opplever et problem på/med PC da man faktisk benytter en ekstra komponent innimellom, altså en feilkilde mer.

 

Angående bruk av original/uoriginale komponenter, vil jeg tro at regelverket er lik det som gjelder bildeler og garanti. Så lenge delene som benyttes holder spesifikasjonene gitt av produsent, så trenger de ikke være originale for at garantien fortsatt skal gjelde. Men ser nok at i mitt tilfelle kan spesifikasjonene være i grenseland, og blir mitt ansvar.

Endret av åeppers
Lenke til kommentar

Ja, spenningen vil variere med tid, slitasje, belastning og på individ basis. Ergo må PCen uansett takle en grei margin. Og den har følgelig egen strømforsyningskrets.

 

Hvis et adapter er slitent og ikke klarer å levere nok spenning så vil ikke PCen spontant antenne, og heller ikke med et adapter som er ment å levere 0,5V mindre.

 

Bygger min egen PSU og strømleveringskrets til stasjonær PC, og PC-komponentene/VRM kretsene ser ut til å tåle ca 10-12% lavere spenning før systemet blir ustabilt.

Mens ATX-standarden sier maks 5% variasjon på PSUer.

 

Kort sagt: Det er greie marginer hele veien.

Endret av Andrull
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...