mimmimor Skrevet 22. november 2013 Del Skrevet 22. november 2013 Nå har jeg laget mine første glass med kål og gulerot... men nå er spm. Jeg har fått kåle og alt under sin egen saft og de står i sylte glass med et snaps glass i uten lokk. Skal den stå slik på kjøkkenbenken eller skal jeg skru lokket på? Mens d står på kjøkkenbenken. Noen med erfaring? Lenke til kommentar
vidor Skrevet 23. november 2013 Del Skrevet 23. november 2013 Her er en god guide; http://gladerebarn.blogg.no/1333907884_oppskrift_melkesyregj.html Fint at du sparker i gang denne urgamle kulturen. Den er litt bortglemt og det er synd. Det nærmeste man kommer dette i dag i stor skala er vel fabrikklaget surkål og rødkål men det kan i mine øyne ikke måle seg. Pass godt på hygienen når du lager dette så du ikke dyrker opp feil type mikroorganismer. Bruk gjerne også en startkultur, da minimerer du risikoen for det. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå