Gå til innhold

Fluke Oscilloscop - Skjermoppløsning


Anbefalte innlegg

Skal kjøpe inn nytt oscilloscope på jobb, og ser at nesten alt av Fluke oscilloscop har en oppløsning på begredelige 320x240! Og dette kaller de "High Resolution". Samme oppløsning som en Toshiba 1200 fra 80-tallet...

 

Har de oscilloscop med høyere oppløsning? Lånte et Fluke med slik skjerm, og kurvene blir ikke akkurat lettleselige når man står i et elskap og skal forsøke å tolke det man ser....

 

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Instrumenter er delt inn i flere klasser, der noe sånt som Consumers er lavest og Laboratoriet er høyest. Og da vet du hva jeg vil frem til.

 

Det som du nevner er gammelt, og sånt som barna har på lekene. :)

 

Men flinke service-folk har ikke bruk for så stor nøyaktighet. Vi klarer oss med indikasjoner :wee:.

Endret av sveinsel
Lenke til kommentar

Ja, det er overraskende hvor lang tid de bruker på å implementere ny teknologi i det markedet, og det som har noe halveis fancy, er som regel kun i high-end delen som koster ganske mye.

Sitter egentlig å ser på oscilloscop selv, men da i budsjett/entry-klassen. Er selv opptatt at det gjerne skal være litt oppløsning og størrelse på skjermen, så her kunne det vært greit å få noen pekepinner å gå etter. Selvsagt, er på et svært stramt budsjett, men dog ikke helt sikker på hvor godt utstyr jeg faktisk trenger for bruken min.

 

Blir i hovedsak å titte på noe ultralydsignaler, SMPS og linære strømforsyninger, og da med mulighet til å kunne observere det meste av støy. Math-funksjon ser jeg for meg vil bli brukt, og trenger i grunn bare to kanaler. Hvor høy båndbredde og oppløsning (samples per sekund) ville dere holdt som et minimum?
(Ser ikke for meg at dette nødvendigvis er et Osc. jeg skal leve med, så kvaliteten trenger vel ikke være helt i topp, men noe som holder til litt videre utvikling)

 

Noen bruktmarkeder annet enn Ebay som slikt selges kanskje?

Så litt på en slik sak: https://www.elfaelektronikk.no/elfa3~no_no/elfa/init.do?item=10-649-11&toc=19174

Men med noe jeg går ut fra er 320x255 elns i skjermoppløsning så vil veldig visuelle meg sikkert hate den etter en stund. (8-bit vertical resolution)

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...