Gå til innhold

Lønnstilskudd


Nerdejente

Anbefalte innlegg

Skriver på vegne av en jeg kjenner som sliter litt med arbeidssituasjonen sin.

Han har høgskoleutdanning, men innen noe han overhodet ikke ønsker å jobbe innen (feil valg som ung) Og har til nå kun hatt en deltidsstilling i butikk 60%, til tross for at han ønsket mer arbeid.

 

Nå har han flyttet til en annen kommune der mulighetene er større. Han ønsker å ta voksenopplæring og bli tømrer, men da han er en voksen mann, 28 år, så er det lite å leve av med 50kr timen som lærlingelønn.

Er det noen som har erfaring med lønnstilskudd?

Han har jo betalt skatt i alle år, dette er en investering for både samfunnet, han selv og som snart etablert kommende familie.

 

På opplæringskontoret vikk han beskjed om at det skulle være mulig å få til lønnstilskudd pga flere rusmisbrukere som fikk tilrettelagt et opplegg gjennom opplæringskontoret og nav (men mange av disse falt fra) og ettersom han brenner veldig for dette er det gode muligheter.

 

På nav fikk han blankt avvist dette i skranken og henvist til sosialstøtte. Erfaringer? Insnpill?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan han ikke gå inn som hjelpearbeider? Det er helt vanlig praksis innen elektro at dersom du ikke er så ung kan du søke deg inn som hjelpemontør samtidig mens du tar eksamner osv. Litt lenger "lærlingeløp", men da får man i hvertfall ikke så lav lønn.

Takk, skal videreformidler denne muligheten :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...