Gå til innhold

NFF - Norges Fotball Fiende!


PatSharpX

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Boten er basert på et vitne? Virker litt rart at dette ikke kunne bli oppdaget av TV eller lignende.

 

I utgangspunktet synes jeg det er riktig at det er enkelpersonene som må ta boten, er de del av en supportergruppe som er med så bør de ta den. Men da bør det være klare bevis på det, og litt rart at de bare klarer å ta 1 av 50.

Lenke til kommentar

Nei, les hva jeg skriver da.

 

Alle hypotetiske tilfeller under er ulovlige.

 

Hvis et bluss blir fyrt opp, så mener jeg den personen skal ta den boten. Her er det ingen andre som har gjort noe ulovlig og den personen bør ta ansvaret. Tull at klubben skal ta på seg den boten.

 

Hvis flere bluss blir fyrt opp og dette tydelig er noe som en supportergruppe har arrangert. Type Klanen nå på søndag, så skal den supportergruppe ta på seg "skylda" og ta på seg boten.

 

Hvis du og 5 kompiser drar på kamp og kompisene dine blusser, mens du ikke gjør noe som helst, men står mellom dem, så mener jeg det er de 5 som skal ta boten. Du har ikke gjort noe galt.

 

 

I denne saken så er det selvsagt helt tullete at det er person som får hele boten. NFF bør virkelig skjønne at de ikke kan legge skylda på en person for noe som det er 49 andre som har vært med på. Hvis han skulle bli straffet så hadde den eneste riktige straffen vært for det ene blusset han hadde fyrt opp, som da vel hadde blitt rundt 800 kroner. Og da burde også bevisene være ganske klare. Et vitne blant noen tusener på samme plass er lite synes jeg.

 

Jeg er av den oppfatningen av at man så langt det lar seg gjøre bør blusse lovlig, og heller gå den lange veien for å få mer og mer lovlig. Hvis man viser at 5 stykker går fint, så kanskje man får 10 neste gang, osv osv. Nå har jeg det inntrykket av at for hver gang noen blusser ulovlig blir det verre å få tilatelse neste gang. Men jeg vet at NFF & co er veldig kjipe på dette, så jeg skjønner at man noen ganger bryter reglene. Som f.eks når NFF nekter Vålerenga og andre lag å blusse før siste seriekamp med begrunnelsen for at kampene kan bli forsinket. Da er det greit for meg å vise dem fingern og faktisk gjøre det, og da håper jeg at supporterklubbene tar boten for sine medsupportere.

Lenke til kommentar

Ok, nå skjønner jeg hva du mener og er ikke uenig.

Men dette er jo en landskamp, jeg hadde vært der om det ikke hadde kostet 600,-.

Dette var jo ingen organisasjon som hadde ansvar for, men smågrupperinger/gjenger som gjorde.

Det er veldig vanskelig for slike store supporterorganisasjoner som i dette tilfellet hadde vært NSA å ta på seg ansvaret for enkeltmennesker.

 

Dette var jo store deler av grunnen for at det ble så mye tull i forkant av denne kampen var jo at NFF skulle pålegge NSA alt ansvar for supporterfeltet, de var redde for bluss og skulle dermed gjøre NSA økonomisk ansvarlig om noe skjedd. NSA er jo en frivillig organisasjon og tjener jo ikke penger og kan da ikke gjøre dette.

Man lar ikke fangruppen til Metallica ta ansvar økonomisk ansvarlig osv på en konsert gjør man vel? Dette er arrangørens ansvar, i dette tilfellet NFF.

 

Boten kommer indirekte pga blussen, men grunnen til at NFF har fått boten fra FIFA er pga dårlig vakthold. Fordi de slipper disse tingene inn på stadion. Akkurat av samme grunn som NFF bøtelegger tippeligaklubbene i hytt og pine.

Her får de altså smake sin egen medisin og takler det særdeles dårlig.

Endret av PatSharpX
Lenke til kommentar

Bra skrevet. Mye der som er skremmende.

 

Tiltalt for "uaktsom sprenging"? What?

Ikke rett på advokat. Her må det da være noe galt.

Blir satt ansvarlig for alle blussene på norsk side er utrolig merkelig og feil. Men at han også blir satt ansvarlig for Albanske bluss. Skal jo ikke være mulig.

Anders blir pekt ut av politimannen, men han klarte ikke å få med seg noen av de andre 50? (I tillegg pekte han tydeligvis ut feil mann)

 

Vet du hvor videoen stammer fram? Og hvorfor den først kom nå?

Lenke til kommentar

Det er helt sjukt!

Vi er en gjeng som skal stille opp utenfor tingshuset før rettsaken på mandag om noen vi joine.

Link til event

 

Kommer folk fra Vålerenga, Stabæk, LSK, Odd hvert fall, sikkert flere også.

 

Kan garantere dere at dette banneret skal være på plass også.

400329_10152409414865413_1117617523_n-47

 

Edit:

Rettsaken er ett all sannsynlighet åpen også, så flere som skal stille opp skal følge hele rettsaken fra tilskuerbenk, personlig har jeg ikke mulighet til det dessverre.

Endret av PatSharpX
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Gratulerer...

 

 

Gjør ingen nye vurderinger

 

Juridisk fagansvarlig i NFF, Espen Auberg, hadde ikke sett videoen da f-b-no snakket med ham torsdag ettermiddag, men han sier at NFF uansett vil forholde seg til opplysningene de har fått fra politiet.

– Politiet skal ha vitner som har sett at Johansen tente blussene. Vi har stolt på de opplysningene vi har fått, og kommer ikke til å gjøre noen nye vurderinger, slår han fast.

Auberg, som har uttalt at NFF ikke har hatt noen betenkeligheter med å kreve at én enkeltperson skal betale hele boten, ser ingen grunn til å endre dette standpunktet på bakgrunn av den nye videoen.

– Dette er først og fremst en straffesak, og så har vi i tillegg kommet med et erstatningskrav. Det forutsetter at retten legger våre og politiets vurderinger til grunn. Om retten frikjenner ham, må vi ta det til etterretning, avslutter Auberg.

http://www.f-b.no/nyheter/videoen-gjor-det-umulig-a-domme-anders-1.8158591

Endret av DJ_Dark
Lenke til kommentar

Dette går vel litt i samme sjanger, så jeg tar sjansen på å poste det her:

 

http://mobil.tv2.no/sport/fotball/tippeligaen/nff-krever-40-000-kroner-i-blussbot-av-anders-33-4157305.html

http://www.klanen.no/blog/2013/11/nff-moter-anders-i-retten-mandag/

 

Et komisk paradoks som ble kommentert var at NøFF er ivrige på å bøtelegge Tippeliga-klubber for blussing, men når de selv får en bot fra FIFA for manglende sikkerhet som har ført til blussing, så sender de hele boten videre!

Lenke til kommentar

Da er det kommet en noe mer utdypende uttalelse fra NFF:

 

"Norges Fotballforbund, representert ved nestleder i kommunikasjonsavdelingen, Yngve Haavik, står fast ved den opprinnelige anmeldelsen.

- En politibetjent identifiserte han som nå er tiltalt som en av to som fyrte av bluss. To bluss ble ifølge boten fra FIFA fyrt av fra norske supportere. Det er på denne bakgrunn vi valgte å anmelde. Han blir krevd for halvparten av boten i erstatningskravet som er tatt inn som en del av straffesaken på mandag. Supporterne er godt kjent med regelverket i forhold til blussing - som kan utgjøre en fare for omgivelsene, sier Yngve Haavik.

Hva med det angivelige videobeviset som har kommet frem?

- Det som er viktig nå, er at bevisene legges frem i retten. Så er det opp til retten å vurdere, mener Haavik.

Vil ikke ha noen uskyldig dømt

Haavik bedyrer at NFF ikke ønsker at en person skal betale for noe han ikke har gjort.

- Finner ikke retten det bevist at vedkommende har gjort dette, så skal han selvfølgelig heller ikke betale bot, avslutter Haavik."

 

 

 

Lurer på om det faktisk er noen som tror på det jeg har uthevet her...

Endret av PatSharpX
Lenke til kommentar

Det som irriterer meg veldig med svaret til NFF er at det virker som at det er helt greit for dem å anklage og sende folk til retten, og hvis folk blir frikjent i retten så er alt bra igjen. Fyren har levd med et krav på 40 000 på seg i halvt år, ikke småpenger for en vanlig person, i tillegg anklagen som i mange tilfeller kan påvirke jobbsituasjonen og garantert også det vanlige livet.

 

Hvis (når selvsagt) han blir frikjent, hva da? Skal han bare gå tilbake til livet sitt og NFF kan gjøre akkurat samme greie neste gang noe lignende skjer? Håper virkelig han saksøker NFF. Burde være mat for kjendisadvokatene.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...