Gå til innhold

Ta vare på vår hobby og gi det er bedre ansikt utad.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Som du sikkert har sett om man har egen mening så blir man sett som fanboys desverre.

Er ingenting å man med slike gamere som vrenger det man sier til det negative mot x, y eller z.

Har jeg ihvertfall fått erfart her inne.

Sier jeg noe helt vanlig om ditt eller datt i en diskusjon, kafé, så kommer enkelte å vrenger det rundt, som en tråd i hose til det negative med beskyldninger om man er en f-boy eller noe annet møl.

 

Fanboys er det uansett hvor man har lidenskapen sin i spill, fotball, biler m.m.

Dem vrir å vender rundt seg med slibrige, løgner, angrepsfulle, beskyldninger om å være en fanboy kommentarer som bidrar til dårlig stemning i en enkel diskusjon.

Vi som ser dette daglig blir vandt med det, game on sier jeg bare, driv på med dem tingene DU liker.

 

Som jeg vet før jeg skal på spillmessen på fredag er dette: Når jeg skal poste å skrive ting fra SpillExpo som er min mening så skal jeg garantere noen vil vrenge dette til det negative, uansett hvor harmløst jeg skriver om diverse ting :)

Endret av iL Sephiroth
Lenke til kommentar

 

Fanboys er det uansett hvor man har lidenskapen sin i spill, fotball, biler m.m.

 

Vi som ser dette daglig blir vandt med det, game on sier jeg bare :)

 

Men en behøver ikke rulle over å stikke stjerten opp fordi det er så mange av dem. En må reise seg opp og vise hvor skapet skal stå.

 

Som du nevner så kommer fanboys i mange varianter som du nevner. Hooligans er vel det motsatte av tastatur krigere da dem faktisk går fysisk til verks. Men slik jeg anser det så er fanboys når det kommer til spill,konsoller og pc like ille for vår hobby som disse bøllene er for fotball.

 

Jeg synes ikke vi skal bli vandt til det og at vi ikke skal ignorere det.

Endret av _LarZen_
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Godt spørsmål...hadde jeg hatt en fasit på det så hadde det vært fint. Men det har jeg dessverre ikke.

 

Men det viktigste er jo at en har fokus på spill og den gleden en får av dem. Og ikke blir dratt alt for dypt inn i den dritten som disse folkene skriver. Men det er ikke så enkelt altså, jeg har ikke oversikt over hvor mange ganger jeg har blitt dratt inn og sunket til et nivå jeg er langt ifra stolt over.

 

Men vi må prøve, prøve å gi et ansikt utad i kommentar felter rundt som for uforstående ikke gir dem et ansikt av en pubertal liten dritt som skriver dritt dagen lang. Jeg skal innrømme jeg har opp til flere ganger vurdert å totalt hoppe over kommentar felter pga 90% av det som står der er bare dritt.

 

Men jeg nekter å la en gruppe fanboys få et slik grep over meg og min hobby. For slik jeg ser det så blir ikke det her noe bedre...jeg har som deg iL Sephiroth holdt på med dette i så mange år nå at jeg ser jo klart med egne øyne at ting blir bare verre og verre....

 

Om alle skulle bare gi opp og la disse fanboysa få rase istykker noe som ikke er bare en hobby for mange av oss men en lidenskap så hadde det vært så utrolig synd. Og jeg er sikker på at om det hadde skjedd så hadde det satt spill som underholdnings media langt tilbake i tid. Det er jo først nå dem senere årene at stadig flere jenter starter å spille...og at personer som ellers ikke har hatt noe interesse for spill nå prøver seg.

 

Jeg tror at om mange nok som er genuint glad i spill tar til kommentar feltene så kan en starte en kjedereaksjon hvor flere som er glad i spill blir med å ta tilbake kommentar feltene og en kan lese kommentarer som er hyggelige og som har om spillet å gjør og ikke masse forbanna tull som det er for mye av idag.

 

Og du/dere må beklage om dette blir noe rotete og kanskje litt aggressivt. Men en kommer til et punkt for nok er nok.

Lenke til kommentar

Jeg tror at dem som driver "hærverk" her og andre steder gjør det bare for pur faenskap.

Dem kan ikke være like glad i spill om man driver å hakker på andre spillere som har helt andre meninger en seg selv.

Når to meninger går imot hverandre så ender det opp med den ene begynner å drittsnakke til den andre.

 

Slikt har jeg sett gang på gang (har erfart å blitt angrepet utallige ganger, med både å prøve å få meg bannet med ting jeg aldri har gjort, m.m).

Jeg er som deg LarZen, er ihvertfall utrolig lei slike "gamere" som bare driver å ødelegger moroa.

Min lidenskap for spill er episk høy. Den har aldri vært høyere. Den blir ikke ødelagt med det første.

 

Men man kan jo undres på hvorfor spillere av den kaliber driver på sånt enda, at dem ikke blir lei. Det er nok når noen reagerer så får dem enda mer lyst til å drive på med svada.

Blir litt som en barnehage for voksne fra 18 til 40 åra angriper hverandre med trepinner og ordvekslinger via et skralt tastatur.

 

Er synd det er blitt slikt det er nå, det blir ikke veldig mye bedre om noen av oss prøver å ta et tak for å få et bedre spillsamfunn her og mange andre steder.

Jeg synes ikke det siste du skrev er aggresivt, synes det er bra noen av oss går rett på sak. :)

Endret av iL Sephiroth
Lenke til kommentar

Håpar dette blir ein lang og fruktbar tråd. Eg kjente sjølv at eg stussa over det som står i førsteinnlegget her om å vere glad i en plastikkboks og PC-en som ein stolt har bygd sjølv, for eg er jo nettopp glad i maskina som eg har bygd. Passar jo på å tømme den for støv og å stryke ømt og forsiktig på den av og til. Men så klart, det er jo ein eigen interesse i seg sjølv det, og ein treng jo ikkje å bygge ein eigen PC for å vere like glad i å bruke maskina si. Uansett, ville mest ha denne tråden i mine innlegg for no!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Trur det er eit ganske komplisert problem det her. Blunty tar opp ein del av det med å snakke om kor viktig det er for oss å kjenne at vi høyrer til i ei gruppe i kombinasjon med tryggleiken ein opplever når ein sit heime med tastaturet i fanget. Sånnsett handlar jo denne tråden ein god del om det same som den "Hvorfor er gamere så frekke?"-tråden som dukka opp for ei stund sidan. Ein anna faktor er jo at når ein først har kjøpt eit produkt, eller veit at ein skal kjøpe berre ein konsoll, så har får ein eit sterkt behov for å forsvare dette kjøpet.

Eg klarer ikkje helt å bestemme meg for om ein burde ignorere tullete kommentarar eller om ein skal "kjempe" i mot. Eg trur nesten ikkje det er mogleg å få ein ekte fanboy til å "snu" i ein diskusjon på internett, nettopp fordi det er den staden dei aldri vil trenge å snu, uansett kor tåpeleg standpunktet måtte virke. Eg er 100% sikker på at eg har oppført meg ganske tåpeleg i diskusjonar på internett sjølv, at eg har låst meg fast i mitt standpunkt og ikkje ville tatt andre sine meiningar seriøst eine og åleine fordi dei ikkje stemmer med mine. Så ja, eg veit ikkje helt korleis ein best skal angripe problemet. Vi får starte eit parti der den einaste fanesaken er å få nettvett inn i skulen som eige fag.

Lenke til kommentar

Jeg skulle ønske det var så enkelt som at noen bare er drittsekker.

Men, jeg har oppdaget at jeg av og til kan være den drittsekken selv.

Som han sier, og vi alle vet finnes det mange keyboard warriors der ute. Jeg trodde ikke jeg var det, men ingame må jeg desverre tilstå at jeg av og til kan bli det. Noen klarer faktisk å få meg så sinna at jeg blir ubehagelig selv.

Frustrasjonen dukker opp i spill hvor det ikke finnes mulighet for rapportering eller aktive admins.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg elsker spill! Jeg har elsket å spille siden jeg hadde min C64, videre på pc som var min hovedplattform for spill frem til jeg kjøpte meg ps3. Når blir det snart ps4, og det gleder jeg meg til. Jeg liker også masse forskjellige spill bla Battlefield OG call of duty. Jeg synes begge seriene har mye bra med seg. Men hver gang jeg prøver å diskutere dette så blir man overfalt av de som hater en av delene. Mange ganger gidder jeg ikke se på diskusjoner osv da jeg vet det bare står masse drit, og alt sklir ut i en kamp mellom noen spill, hva som er best av xbox og ps4, at iphone er jalla eller at samsung er værst osv. Det ødelegger litt av gleden ved å bruke diskusjonsforum synes jeg. :)

 

Spill er GØY - uansett plattform!

 

God helg folkens.

Lenke til kommentar

Har holdt på med gaming en del år nå og kjenner godt til fanboy-problemet helt tilbake til NES vs. Sega Master System 'krigen'. Den gangen var de av oss ungene som eide eller likte feil konsoll som fiender å regne, og det er vel bare å erkjenne at lite har forandret seg siden den gang når man ser på nettdiskusjoner nå, det er bare enda mer synlig som en konsekvens av internettanonymiteten og en mye lavere terskel for å slenge med leppa foran tastene på gutterommet.

 

Personlig har jeg aldri skjønt hva det er som gjør folk så lojale til et merke eller en konsoll at de aktivt rakker ned på alt annet. Hvis jeg skal settes i bås tilhører jeg kanskje 'PC Master Race' selv, men jeg har i det minste hatt åpent nok sinn til å kunne nyte konsoll-spill og, og det er jeg veldig glad for. Jeg skaffet PS3 for å kunne spille FF XIII og Gran Turismo 5, for eksempel, og det er sikkert titler på xbox 360 jeg absolutt burde fått med meg og. Samtidig foretrekker jeg helt klart PC for brorparten av spillingen min, siden maskina mi er betydelig sprekere enn dagens (og neste) generasjon konsoller og at mange spill kan moddes (Fallout 3, New Vegas, Skyrim, Brütal Doom, osv osv)

 

Nå sporer jeg visst helt av allerede. Hvordan takle fanboys? Jeg vet ærlig talt ikke lenger. Jeg har mange ganger prøvd å spørre etter argumenter hvis jeg i en diskusjon ser folk droppe 'fanboy' bomba og gå. Det har som regel null effekt. Jeg hadde et vendepunkt for en tid siden, og har egentlig bestemt meg for bare å overse fanboys så mye som mulig etter det.

 

Jeg har en kompis som er en smart fyr, filosofi utdanning og gode ting, og Nvidia fanboy. Jeg havnet i en diskusjon med han hvor jeg la frem at jeg syns det er liten utvikling mellom de siste generasjonene skjermkort (nvidia og alt annet), men og at nvidia driverne har blitt helt horrible, viste blant annet til selvstendige undersøkelser som viste at snitt-framerates i spill har gått NED ganske drastisk I mange spill med nyere nvidia skjermkort og drivere sammenlignet med 400 serien. Da var det duket for alskens galle i retur og svært lite fornuft, med amd fanboy anklager lagt til, siden jeg var så frekk å kritisere merket hans. (Litt morsomt, har aldri eid et AMD kort).

 

Når jeg så en person jeg normalt anser som intelligent og oppegående umiddelbart legge seg langflat på fanboy-snøvle-nivå mista jeg egentlig håpet for at det går an å 'omvende' fanboy'isme. Samtidig er det jo tragisk om man bare skal gi nettdiskusjonene til fanboys, så jeg kommer nok til å følge denne tråden fremover, kanskje noen har lyspunkter å komme med?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Meh. Min litt provoserende teori er at de som hisser seg opp over at det finnes fanboys av en spillmaskin er fanboys selv. Hvem bryr seg egentlig om dette?

 

Hadde vært mer interessant om tråden hadde vært om spillfanboys, som jeg må innrømme irriterer meg fordi det har ødelagt spilljournalistikken. Enten det gjelder hallelujahrop og stolthet knyttet til anmeldelser av middelmådigheter, som folk hadde utropt til "sitt" spill på forhånd, som f.eks Bioshock Infinite eller raseri knyttet til at pubertale middelmådigheter som f.eks det nyeste Tomb Raider for en gangs skyld fikk passet sitt påskrevet.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg lærte for lenge siden at det er umulig å ha en diskusjon rundt spill på nett, da spesiellt når det gjelder en sjanger der det er 2 "store". Folk er aldri saklige og klarer ikke å se på ting på en objektiv måte.

 

Hver gang det er en nyhet om League of Legends eller DotA2 så starter krigen i kommentar feltene.

 

-LoL is for noobs and stupids

-Dota is for ****

etc.

 

Det samme gjelder jo selvfølgelig BF vs CoD.

 

Dette gjenspeiler seg også i community ingame som er preget av "toxic" spillere. Tror det bare kommer til å bli værre også, siden spillerne bare blir yngre og yngre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg syntes det er slitsomt med folk som har et svart-hvitt syn på alt. Jeg vet ikke hvorfor det er nødvendig, kanskje for å få litt mer oppmerksomhet?

 

"Det orginale spillet var så genialt, men etterfølgeren er det verste drittet som har noen gang har eksistert. Kommer aldri til å kjøpe noe mer av det selskapet! FUUUUUUUUUUUU devs!"

Irrasjonelle rageoholics, altså....

Lenke til kommentar

Spilt med "ganske bra" community (av de jeg har spilt endel) er

 

-WoW og andre mmo`s,

-starcraft,

-Path of exile,

-Smite.

Dota, Lol, Cod, Bf (dog mye bedre enn de fleste andre, hvertfall på pc), HON og andre store casual MP spill sliter som oftest med elendig community.
Føler spill som er lett og sette seg inn i, tilgjengelig for alle osv ofte sliter mer enn de for litt mer spesielt interesserte.

Lenke til kommentar

Det jeg er nysgjerrig på, er om det samme skjer hvis man diskuterer det ansikt til ansikt.

Jeg har aldri opplevd det som man opplever på forum m.m, utenfor det store www.

 

Har noen av dere ?

 

Største problemet er vel kanskje at man ikke se ansiktsutrykkene til folk. Også blir jo alt mulig av folk samlet på en plass og det er ikke slik at alle tolererer alle. Slik er det jo utenfor www også, og da trekker man seg som regel unna den personen, men her konfronterer man den personen istedenfor, muligens fordi det handler om noe du har en lidenskap for og det er som sagt ikke ansikt til ansikt.

 

Men det artige er jo at noen ganger så kan din største erkefiende på www, være en person som du kommer godt overens med irl. :p

Endret av Rottenspacehead
Lenke til kommentar

Meh. Min litt provoserende teori er at de som hisser seg opp over at det finnes fanboys av en spillmaskin er fanboys selv. Hvem bryr seg egentlig om dette?

 

Hadde vært mer interessant om tråden hadde vært om spillfanboys, som jeg må innrømme irriterer meg fordi det har ødelagt spilljournalistikken. Enten det gjelder hallelujahrop og stolthet knyttet til anmeldelser av middelmådigheter, som folk hadde utropt til "sitt" spill på forhånd, som f.eks Bioshock Infinite eller raseri knyttet til at pubertale middelmådigheter som f.eks det nyeste Tomb Raider for en gangs skyld fikk passet sitt påskrevet.

 

Nå er det vel ingen her som hisser seg opp såvidt jeg vet, men uansett har det seg nå slik at selv man ikke bryr seg om denne hylekrigen som foregår i øst og vest, så slipper man i dag ikke unna dette som spillelsker med mindre man isolerer seg fra internett.

Uansett hvor lite vi bryr oss, faller det i fanget på oss uansett så straks vi er online, og "gjør livet surt" for oss.

 

La oss si du spiller fotball ukentlig, med venner og kjente. Hver gang dere er på banen, hver uke, er det en eller to i flokken som alltid roper, kjefter og generelt lager kvalme for de andre konstant under hele økta. HVER uke fortsetter vedkommende med den samme oppførselen. Hvor lyst har du da til å fortsette? Lar du bare være å bry deg? Dropper du å spille fotball? Eller tar du tak i problemet? Det eneste du egentlig ville gjøre var å spille fotball, thats it. På tross av dette er det noen individer som driver å ødelegger "opplevelsen" din. Muligens et dårlig eksempel, men du skjønner kanskje hvor jeg vil?

 

Forøvrig så elsker jeg begge spillene du nevner nesten helt ukritisk. Er jeg da en fanboy eller en spillelsker? Hmm... Uansett handlet vel denne tråden i utgangspunktet generelt om fanboys, uavhengig av spill eller konsoller, såvidt jeg har skjønt.

Endret av NrNine
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...