Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Disse parkeringsbøtene..


Nerdejente

Anbefalte innlegg

For første gang har jeg mottatt en parkeringsbot. Er alltid forsiktig og ganske nøye når det gjelder å følge regler, bedre å være på den sikre siden.. Men i dag gikk det galt.

 

Vi fant en stor parkeringsplass midt i sentrum i Tønsberg, som er delt i to, og ved første øyekast ser det ut som at det er pga forskjellige platå der halve parkeringsplassen er hevet ca 30cm høyere enn den andre. Vi parkerte på den nederste delen, og det første skiltet vi ser når vi går ut av bilen er skilt som peker oppover mot en p-automat på det øverste platået. Samt et skilt rett ved siden som peker mot andre enden av parkeringsplassen. Vi velger naturlig nok den nærmeste som står på det øverste platået. Det er blå skilt over hele p-plassen, altså begge platåer, så vi aner fred og ingen fare. Kjøper en billett og legger den synlig i ruta(mtp alt medieoppstyret vi har lest om Q-Parks tolkninger av regler).

 

Når vi kommer tilbake har vi fått bot, fordi vi har parkert uten gyldig billett - vi har nemlig kjøpt billett av feil automat som tilhører et annet selskap. Det viser seg altså at hele p-plassen er delt i to og eid av forskjellige selskaper. Ingen synlig skilting som indikerer dette annet enn et eneste stusselig lite grønt skilt som heter "parkeringsselskap" som tydeligvis skal indikere at hele den øverste parkeringsdelen tilhører det selskapet. Dette er ikke et skilt man legger merke til, står til og med gjemt bak automaten, og ser ut som et "har du spørsmål, ring parkeringsselskapet"-tpe skilt, ikke navnet på selskapet. De bruker samme skilt som Q-park ellers på den øvre delen. Og vi fulgte det skiltet som pekte opp mot den automaten vi brukte når vi gikk ut av bilen.!..

 

Har vi noen god sak for å klage mtp manglende/dårlig skilting. Virker som om dette er en opplagt felle, da dette er en ærlig feil som kunne skjedd hvem som helst. Forsøkte å prate med p-vakta, og han nektet å høre på meg, ropte og gestikulerte at det er kun skiltet som viser til sidene som gjelder og ikke det som peker opp mot den andre automaten, samtidig som han legger vekt på at det er vårt land og oss dumme nordmenn som lager så tåpelige regler som han er nødt til å følge..

 

Har noen vært utfor det samme? Har lest at om man bestrider kravet, så kan de ikke sende inkasso, stemmer dette?

 

Og hvor langt er det mulig å klage på dette? Finnes det også andre instanser enn selve parkeringsselskapet/parkeringsgklagenemnda som man kan rette klage til?

 

Lurer også på om det er helt teit og kanskje spørre om vi kan betale det den billetten egentlig kostet istedet for boten(slags forlik) om de slår seg vrang på klagen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Parkeringsvakt her, men det er veldig vanskelig å bedømme ut ifra hva du beskriver egentlig, men reglene for å være oppmerksom på skilting er ganske strenge, både offentlig og privat. Synes også det høres ut som om parkeringsvakten oppførte seg sært uprofesjonelt, men det får så være.

 

Og noe forlik ala det der kan du ihvertfall se langt etter. Men du kan for all del klage, er skiltingen for dårlig så er den for dårlig, men som sagt, det er vanskelig å si noe kun ut ifra info du kommer med her.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...