Gå til innhold

Hva er et personangrep?


Anbefalte innlegg

Hva er egentlig et personangrep? Så vidt jeg vet så er visst dette ulovlig.

 

Skulle jeg selv ha bestemt mening til personangrep, måtte det ha blitt noe slikt som: Trusler (eller oppfordringer) til vold, drap eller psykisk terror.

 

For å gi et eksempel så kan all religionskritikk bli sett på som personangrep, da de som tror på religionen nok identifiserer seg veldig med religionen de tror på.

 

Hva er et personangrep?

Endret av Because I need change!
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"Ulovlig" vil det ikke nødvendigvis være, men det bryter med våre retningslinjer.

 

Ellers er jo definisjonen i retningslinjene ganske klar spørs du meg:

 

 

Personangrep er å gå til personlig angrep på budbringeren fremfor å konsentrere seg om budskapet. Personangrep blir ansett som lite konstruktivt og er et element som ødelegger diskusjoner og er derfor ikke tillatt på forumet. Opplever man personangrep så oppfordres man til å rapportere slik at en moderator kan fjerne det. Man skal ikke svare på personangrep, men overlate det til moderator.

Generalisering regnes i utgangspunktet ikke som personangrep. Eksempelvis vil man ikke kunne påberope seg å bli personlig angrepet, i forhold til hensikten med retningslinjene, hvis man er amerikaner og leser en bruker skriver "amerikanere er dumme".

 

Bør jo svare på både hva det er, og hvordan det forholder seg ift eksempelvis religion.

Lenke til kommentar

Ja. I forumforstand er personangrep å "ta mannen istedet for ballen", der "mannen" er en med- eller motdebattant og "ballen" er emnet som diskuteres og meningene som fremmes. Som i fotball er det noen ganger uungåelig at mannen faller når ballen tas, det er ikke nødvendigvis ulovlig sålenge man primært sikter på ballen.

 

Det er derimot ikke personangrep å støte noen, så lenge det støtende innholdet er generelt og innenfor retningslinjene for forumet forøvrig. Det må være rettet mot enkeltpersonen for å være personangrep, og denne personen må være en annen bruker. (Det vil dog kunne være i strid med forumets regler å henge ut sakesløse personer eller privatpersoner som ikke er brukere på forumet.)

 

Det trenger ikke dreie seg om trusler for å være personangrep, det er nok at det fokuseres på personen og vedkommendes (antatte, forumet er jo anonymt) egenskaper eller framtoning på en negativ måte. Det er altså lov å rose noen. Merk at det ikke er personangrep å si at "nå tyter du" (bergensk uttrykk) eller "nå var du bare ondsinnet".

 

Og igjen, det er er forskjell på å ta mannen og ballen. Personlig er jeg tilhenger av å spille med såpass finesse at motstanderne ikke behøver å falle når jeg tar ballen. Sklitaklinger er gjerne noe du driver med når du er i forsvar og ikke i angrep. Det er lov å kalle en mening fascistisk (du bør dog kunne underbygge det), men ikke å kalle en konkret bruker fascist (selv om du kan underbygge det). Gode debattanter unngår etter mitt syn begge deler.

 

Edit: Bare min personlige mening dette, jeg representerer ikke forumet lenger.

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...