Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Russebuss med krone og takrigg, godkjent for taklast?


Imacthat

Anbefalte innlegg

  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Heihei!

 

Vi har en russebuss med krone og takrigg.

 

I vognkortet står det at bussen har "Tilatt taklast", betyr dette at kronen er godkjent?

 

Hva mener de med "Tilatt taklast"?

 

Takk på forhånd! :)

Hei, ser at denne har ligget her en stund på forumet uten å ha blitt besvart. Er ikke 100% sikker men om reglene er det samme for busser som for biler er svaret:

 

Nei. Det betyr ikke at kronen og takriggen er godkjent. Da skulle det ha vært skrevet inn spesifikt i vognkortet som påbygg / tilbygg. Det betyr bare at maksimal totale vekt kjøretøyet har lov til å ha på taket er den som står i vognkortet. Forutsetning for å få kronen og riggen godkjent er at den er forsvarlig festet, at ikke kronen og riggens total vekt overstiger bussens vekt begrensning av tak last. Mener også det er regler for maksimal høyde, utstikkende deler, skarpe kanter osv. Men dette er om kronen og riggen er fast montert. For eksempel sveiset fast i taket på bussen. Da går det under reglene for påbygg / tilbygg. og kjøretøyet må vises Statensvegvesen og dette føres inn i vognkort.

 

Men det finnes unntak. For om kronen og riggen ikke er fast montert. Men er festet til godkjent feste anordning. For eksempel takgrind og kan demonteres. Så vil den gå under regelen for last og trenger ingen godkjenning. Men man må jo selvfølgelig følge regler for tillatt vekt for tak og last generelt.

 

Bygde selv en russebil for noen jenter med platting og stående reklameskilt på taket. Dette var så festet i godkjent takgrind. Bilen ble vist hos Statensvegvesen med platting og skilt på taket. Det eneste de gjorde var å sjekke at "lasten" var forsvarlig sikret. Siden det var å regne for last og ikke fast montasje, trengte det ikke noe godkjenning.

Endret av The_Saint
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Dere får nok dessverre ikke godkjent å ha vekt på taket. Det er rart med det, men gjelder andre regler for russebusser enn andre busser :(

 

Jeg tror nå at det ikke er lov å ha anlegget på taket selv om man har rigg som tåler det.

Husker vi var første kullet som ikke fikk lov til å spille på uteanlegget i det hele tatt, utenom kåringer og på tryvann. Denne reglen gjaldt vel Oslo og Akershus om jeg ikke husker feil.

 

Men var god stemning da vi kjørte til Stavanger da :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...