Gå til innhold

Er hasj virkelig så greit som alle vil ha det til?


Anbefalte innlegg

Hallo, først vil jeg bare si at jeg vet ikke helt om dette var riktig plass for denne tråden, men fant ikke en bedre plass..

 

Det jeg ikke helt forstår meg på, er det at alle sammenligner hasj med alkohol og sigarett, og sier at begge de to nevnte er farligere for kroppen enn hasj. Det de da mener er utfallet på kroppen, altså fysisk form etter lengre tid?(Ala lever og lungesykdom) Jeg blir veldig forvirret, for jeg skjenner folk som røyker gjevnlig, og det skal sies, de har det ikke akkurat bra. Jeg ville ikke sagt at hasj er vondt om du røyker det av og til. men om man begynner gjevnligt så ser man store endringer i holdninger og prestasjoner. Om man skal sammenligne sigarett og hasj la oss si daglig bruk, så er jo sigarett mye bedre(!) Du blir ikke like "vekke" når du røyker sigarett som hasj, akkurat det vet vi alle like godt. Jeg stiller meg selv mellom to helt forskjellig tenkende grupper nå, og vil gjerne ha innslag fra begge sider, for jeg klarer ikke helt se for meg hasj legalisert i jobbpraksis og i samfunnet generelt.

 

Hilsen Sander

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jahaa, Det er mange som røyker hasj jevnlig, og de røyker det nå ulovlig og må dermed også kjøpe det ulovlig. Hadde hasj blir lovlig hadde det blitt farlig lett tilgjengelig om du tenker over det. Vi ungdommer klarer å få tak i det meste, men hadde det blitt legalisert hadde det vært enda lettere, og det er da ikke positivt...

hvor stor andel i Norge som er for legalisering akkurat nå vet jeg ikke, men jeg tviler på den er så stor.. Jeg ser ikke for meg at hasj blir legalisert på gaten med de første årene, men heller gjerne brukt som et medikament..

Lenke til kommentar

Tenker du på legalisering av såklalt medical marijuana, altså marijuana til medisinsk bruk?

Det vil nok bare være positivt. Det viser seg jo at det er den beste medisinen man har mot flere type sykdommer og lidelser.

 

Jeg tror nok det vil være positivt og avkriminalisere det uansett også.

 

Jeg vil gjerne høre saklige argument for hvordan en total legalisering vil være positiv, selv om jeg ikke ser på marijuana som noe farlig i det hele tatt, ser jeg ikke grunnen til å ønske det velkommen heller.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er av den oppfatning av mennesket selv skal kunne bestemme over sin egen kropp.

Og når det viser seg at det rent fysisk ikke er noe mer skadelig enn hverken alkohol eller tobakk så bør det være opp til hvert enkelt menneske å selv velge.

 

Heller kontroll og moms enn ett ulovlig svart marked.

Endret av PatSharpX
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er av den oppfatning av mennesket selv skal kunne bestemme over sin egen kropp.

Og når det viser seg at det rent fysisk ikke er noe mer skadelig enn hverken alkohol eller tobakk så bør det være opp til hvert enkelt menneske å selv velge.

 

Heller kontroll og moms enn ett ulovlig svart marked.

Faktisk litt enig her. Folk må da få lov å bestemme selv hva de vil putte i kroppen.

Lenke til kommentar

 

Jeg vil gjerne høre saklige argument for hvordan en total legalisering vil være positiv, selv om jeg ikke ser på marijuana som noe farlig i det hele tatt, ser jeg ikke grunnen til å ønske det velkommen heller.

 

- Personlig frihet. Folk burde få lov til å gjøre det de vil så lenge det ikke påvirker andre. Skjønner at motargumentet blir at noen får problemer med cannabis og de blir en negativ byrde på venner, familie og evt helsevesen. I mitt syn vil likevel dette gjelde et såpass lite antall at den personlig friheten står sterkere.

- Gjør at cannabisen som selges er trygg og ikke for potent, og ikke er syntetisk cannabis som faktisk har påført store skader i form av slag og akutt nyresvikt, og har vært knyttet til flere dødsfall. Det har også vært tilfeller der cannabis har blitt blandet med knust glass for å få det til å se mer krystallisert ut.

- Gjør at de som kjøper cannabis slipper å oppsøke kriminelle miljøer og samtidig bli tilbudt hardere stoffer når de kjøper. Det eneste argumentet for gateway hypotesen forsvinner mao.

- Gjør at det mest sannsynlig blir vanskeligere for ungdommer å kjøpe cannabis. Man trenger ikke vise ID til langere på gata for å bevise at man er over 18 eller 20. Men selvfølgelig er det jo sikkert lett å få noen eldre til å kjøpe det som med alkohol. Man slipper da hvertfall at ungdommer mp oppsøke langere langs akerselva og risikere og bli dratt inn i kriminelle miljøer og havne på skjøret.

- Man fjerner en viktig inntektskilde for kriminelle organisasjoner og gjenger. I følge Hells Angels er cannabis deres største inntektskilde.

I stedet for å la pengene gå til staten og gode formål, går de nå til slike folk og kanskje tom. er med og finansierer f.eks. krigen i nord-Mexico som har tatt livet av minst 60.000 mennesker så langt. Det har også vært skriverier om at de meksikanske narkotkartellene sikter seg inn på det lukrative Europeiske cannabis og kokain markedet, og er på vei til å få fotfeste. Disse kartellene kan man vel si er av mer voldelig natur og vil nok ikke akkurat gå i forhandlinger med gjengene som styrer markedene i europeiske byer i dag. Marerittet er at kartellene vil prøve å ta over markedsandelene ved å utslette de regjerende gjengene. Kan jo tenke deg hvordan det går med b-gjengen, young guns og Hells Angels hvis de må krige med meksikanske karteller i Oslo.

Europol advarer: Meksikanske narkotikakarteller vil erobre Europa: http://www.dagbladet...andel/26653429/

Oslo er utpekt som narkosenter i Europa for meksikanske karteller: http://www.vg.no/nyh...hp?artid=545116

Vicious mexican drug cartels target Ireland: http://www.thestar.i...target-ireland/

http://abcnews.go.co...ory?id=18987883

http://articles.lati...artels-20130412

- Spare politiressurser og heller bruke de på kriminalitet som faktisk har et offer.

- Økte skatteinntekter fra offentlig salg av cannabis. Cannabis kan bli solgt på vinmonopolet eller i lisenserte butikker med moms. I Colorado estimeres det at skatteinntekter fra cannabis salg vil kunne bli så høyt som $60 millioner. $40 millioner skal gå direkte til å bygge skoler.

- Gi folk muligheten til å bruke et rusmiddel annet enn alkohol uten å bli straffeforfulgt. Cannabis er bevist mye tryggere enn alkohol og påfører mye mindre skade. Hvorfor skal man bli "tvunget" til å bruke et skadelig rusmiddel når det finnes mindre skadelige rusmiddler som i tillegg er mindre avhengighetsskapende? Folk vil ruse seg uansett. Kanskje alkhol bruk går ned ytterligere og man sparer helsekostnader relatert til det. http://www.economist.com/blogs/dailychart/2010/11/drugs_cause_most_harm

- Kriminalisering av cannabis brukere påfører mest sannsynlig mer skade enn rusmiddelet i seg selv i følge flere studier og undersøkelser. Samtidig gjør det at det negative stigmaet rundt cannabis fortsetter å eksistere som kan være med og skape den antisosiale effekten cannabis har på en del siden det fortsatt blir sett ned på så mye i en del kretser.

- Noe av det som tiltrekker ungdommer til cannabis er at det er ulovlig, kanskje det blir mindre tiltrekkende hvis det blir lovlig? Eller kanskje de vil da gå over til mer skadelige stoffer og man derfor burde fortsette med forbudet?

- Minsker ulovlig smugling av cannabis inn til Norge.

- Minsker illegal innvandring til Norge. En haug med asylsøkere kommer til Norge kun for å selge dyr cannabis. Hvis dette ulovlige markedet forsvinner vil de sikkert dra til et annet land der det fortsatt er ulovlig. Dette forutsetter at prisen på lovlig cannabis ikke blir så høy at det lønner seg å kjøpe det ulovlig. Det ulovlige markedet vil uansett minske drastisk.

- Det faktum at forbud på ting det er etterspørsel etter rett og slett ikke fungerer, det kommer aldri til å bli helt borte og kommer aldri til å klare å redusere bruken nevneverdig. Spesielt siden folk i dag har internett og mye lettere tilgang til informasjon, dermed kan man lett undersøke selv og se at cannabis er et mye tryggere valg som rusmiddel i forhold til alkohol. Folk flest, spesielt blant folk i 20-30 årene, har veldig liberale holdninger overfor cannabis og de vil bruke det uansett hva loven sier. En lov som ikke folk følger, er en dårlig lov.

- Det at staten fortsatt forbyr cannabis kan være med og redusere dens legitimitet, igjen spesielt blant unge folk der veldig mange ikke stoler på at staten vil en det beste.

- "Når man ikke klarer å kontrollere narkotikabruk i verdens mest sikre fengsler, hvordan forventer man å kontrollere narkotika bruk i det åpne samfunnet? Dette er et sitat fra dokumentaren "Breaking the Taboo" der flere prominente personer viser sin støtte for liberalisering av narkotikalover. Den undersøker også Global Commision on Drug Policy sin konklusjon fra 2011 om at liberalisering av narkotikalover er den beste veien for narkotikapolitikk.

http://www.breakingthetaboo.info/supportersv5.htm

- Undersøkelser fra flere land viser at en stor majoritet av innbyggere vil at cannabis skal legaliseres. I USA er dette tallet 58%.

Når det gjelder det praktiske går det ann å følge samme måte som Colorado og Washington, begge har lignende befolkningsstruktur og befolkningstall som Norge. Denne artikkelen gir en grei oversikt over hvordan det fungerer der: http://www.nytimes.c...e-pot.html?_r=0

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Gjest medlem-141789

Problemet med hasj er at det har påvirkning på hjernen til folk. Du blir helt rar i hodet av det på sikt og er helt annerledes enn alkohol og tobakk. Det har kanskje sterkare fysiske effekter enn hasj(?), men du blir sjukare av hasj på grunn av effektene det har med hode til folk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...