Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hjelp til å tolke svar fra MR.


Psycho

Anbefalte innlegg

Har vært på MR-undersøkelse med mitt venstre kne, og fikk i dag svaret i posten. Problemet er at jeg ikke klarer å tolke det som står der, og ble veldig rastløs og vil nødig vente til jeg får legetime før jeg får vite hva som er galt.

 

Her er utdrag:

 

"12.10.2013 MR Kne venstre

Fremre korsbånd er dårlig definert og med signalforandringer forenlig med ruptur. Det er også ødem i laterale femurkondyl og proksimale tibiaende slik en ofte ser ved korsbåndsruptur. Det foreligger også signalforandringer i bakre del av laterale menisk som gir mistanke om ruptur.
Det er ødem omkring øvre del av medikale kollateralligament, diskret benmargsødem i tilgrensende del av mediale femurkondyl og baktil i mediale tibiakondyl samt signalforandringer i mediale menisk. Dette er forenlig med partiell ruptur av mediale menisk.
Det er lett til moderat hydrops. Det er uregelmessige signalforandringer i tuberositas tibia og tilstøtende deler av patellarsenen - tidligere morbus Schlatter? Aktuell tendinitt?
R: Ruptur av fremre korsbånd. Bone-bruise. Meniskskrupturer. Partiell ruptur mediale kollateralligament."

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ble først skadet 14. september hvor jeg fikk en motspiller(i fotballkamp) løpende inn i kneet med strak fot ned i bakken.

Noe lignende som hvit spiller nummer 19 her;
H%C3%A5ndball.kne.490x235.jpg

Gikk så hos fysio og startet opptreninga igjen. En ukes tid senere smalt det noe voldsomt i kneet når jeg tok en liten sving under løping. Etter dette tok jeg kontakt med lege og fikk MR.

 

Synes det hørtes veldig alvorlig ut jeg, men blir selvsagt litt lettet av å høre det. Hvor lang opptreningstid tror du jeg vil bruke? Vet ærlig talt ikke noe som helst om slike skader, om jeg må operere eller ikke. Om det tar 5 mnd eller et år.

Lenke til kommentar

Stakker, spriten reddet meg fra idretten...

Du har for så vidt rett, det er en alvorlig skade sett fra et perspektiv, men den har jo ikke dødelig utgang.

Det er veldig vanskelig å skulle spå i helbredelsestiden. Dette kan jo fysio'n mye om. Det er rart at ikke fysion'n i utgangspunktet fant ut at du hadde pådratt deg en instabilitet i kneet, ikke usannsynlig en bone-bruise allerede da ("blåmerke" på skjelettet), samt ustabilitet i menisken.

Jeg synes at MR svaret var noe diffust, men skriver for det meste totalruptur, når det er det. For så vidt skriver man også partiell ruptur hvis det er det (noe man gjør i beskrivelsen av menisken). For å få orden på korsbånd, dersom det er totalt gått av (noe jeg tror), kan kirurgisk behandling være et alternativ. Total rehab fra operasjonsdagen må du nesten sette til 1 år. Etter dette vet ingen noe mer før du er der.

 

Les dette: http://fysioterapeuten.no/Fag-og-vitenskap/Fagartikler/Totalruptur-av-fremre-korsbaand-Funksjonstesting-rehabilitering-og-langtidsfoelger

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...