Gå til innhold

Kjøp av skinnjakke (B-3), trenger råd!


Anbefalte innlegg

Hei :)
Tiden er kommet for å kjøpe ny vinterjakke. Min 3 år gammle Salomon dunjakke begynner å slite med å holde meg varm, og jeg er ute etter noe nytt.

Etter at jeg kjøpte jakka har jeg jo funnet ut at dun-industrien ikke er verdens snileste, og jeg har ikke tenkt å ikle meg et dunprodukt om jeg kan la være. Så jeg har da sett meg ut ett annet alternativ: Skinn.

Problemet er at jeg har nada peiling på skinn

 

Jeg har egentlig bestemt meg for jakke allerede. Og det blir en B-3 Sheepskin.

Om dere har sett krigsfilmer fra WW2, så er dette jakken som omber pilotene bruker.

 

elc1.jpg

Jeg synes de er latterlig kule, og forhåpentligvis veldig funksjonelle (altså man hodler seg varm!) samt holdbare om man behandler dem pent. Men de er også latterlig dyre, og den øvre enden av skalaen befiner seg på 1100USD og 750GBP. Så da skal det litt til før jeg tørr å investere i en slik. Men, da snakker vi om en authentisk replica.

Så, det jeg lurte på er om det er noen her som har erfaring med disse, eller skinnjakker generelt? Jeg er på jakt etter noe som ser like bra ut som en fra feks Eastman og som er holdbar (som ikke røyter!) , men kansje ikke så svindyr? :D Og gjerne noen tips om hva som kreves av vedlikehold...

Endret av Zepticon
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skinn liker egentlig ikke norsk senhøst/vintervær noe særlig, det krever en del stell. Korte er de også, og de dekker ikke hals og nakke noe særlig godt. Fine inni et fly, som er kaldt, men ikke like bra utenfor.

 

Jeg ville ikke brukt det som vinterjakke i alle fall. Det finnes en del parkaser i ull, kanskje det kan være noe?

 

Et eksempel, til en ikke helt vill pris: http://www.llbean.com/llb/shop/69101?feat=506673-GN3&page=men-s-maine-guide-wool-parka-primaloft

Lenke til kommentar

Om det er regn du tenker på så har du ett poeng der. Men, den vil vell i all hovedsak bli brukt på tur til og fra jobb. Da mens jeg skraper is av bilen (flyet?), og mens jeg kjører før bilen blir varm, og ellers til alt tilsvarende fint bruk. Og en stor del av motivasjonen er fordi jeg rett og slett synes de er tøffere enn toget.
Eller er jo vinteren i trondheim som oftest veldig stabil kald, men høst og vår kan være litt uffen. Men, planen var uansett ikke å dra frem skinnjakka før det ble minusgrader.

Jeg har ikke planer om å dra den med meg på fjelltur eller noe lignende. Da kjøper jeg heller en billigere sak i kunststoff, som er laget for regn og faenskap.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...