Vice Skrevet 22. oktober 2013 Forfatter Del Skrevet 22. oktober 2013 Folk skal fortsatt forhindres av arbeidsmiljøloven slik at de ikke jobber utover det som politikerne syns er "passe". Joda du kan si det slik også, men om man mener at avskaffelse av arbeidsmiljøloven er en riktig vei å gå så er det en annen diskusjon. 2 Lenke til kommentar
тurbonєℓℓo Skrevet 22. oktober 2013 Del Skrevet 22. oktober 2013 Folk skal fortsatt forhindres av arbeidsmiljøloven slik at de ikke jobber utover det som politikerne syns er "passe".Så vi har en arbeidsmiljølov for å hindre at enkelte kan få ha frihet til å jobbe så mye vedkommende vil? Jeg personlig syntes det er fint at vi har en sånn lov. Den er rettferdig da absolutt alle må rette seg etter den. De aller fleste er jo også enig i den. Og det er vel også bedre grunner for å opprettholde den enn å fjerne den vil jeg tro. (Jeg har ikke sett noen oppstandelse i Norge for å få den fjernet). Virker også som at folk trives med den. OG at folk reagerer kraftig dersom denne loven blir brutt etc... Loven gir rom for at folk kan slappe av litt og ha fritid. Men det går selvsagt an jo jobbe med noe på fritiden også... =) Jeg mener selvsagt at folk som virkelig vil det, burde kunne søke om flere arbeidstimer og få dette, dersom deres psykiske helse tilsier at de tåler det. hehe. 1 Lenke til kommentar
Sheasy Skrevet 22. oktober 2013 Del Skrevet 22. oktober 2013 + Øker totalomsetningen - Feil. Folk hverken tjener mer eller spiser mer som følge av at åpningstidene endres. 5: Hvordan? Får kundene mer penger å forbruke bare fordi butikkene er åpne på søndager? Er det et stort problem at vanlige forbrukere har hundretusener av kroner på konto som de ikke får brukt fordi de ikke kommer seg til dagligvareforretningen i tide -- mennesker som er radmagre fordi de ikke får kjøpt maten de trenger selv om de har pengene? Alt som blir kjøpt ekstra på søndagene er mer seigmenn, chips og brus -- som bare fører til mer sykdom -- og dette blir kjøpt på bekostning av andre ting; om en familie kjøper mer godteri for 200 kroner i måneden på grunn av søndagsåpne butikker så betyr det 200 kroner mindre å bruke på ny TV. Klart omsetningen kan øke når tilbudet øker. Hvorfor ikke? Vi har tre alternativer: Nedgang i omsetning, ingen forandring, og økt omsetning. Med unntak av to-tre personer som er så sterke motstandere av søndagsåpent at de boykotter dagligvarebransjen og heller lever av skogens delikatesser vil folk garantert ikke handle mindre av en ekstra åpningsdag, så det alternativet er ganske usannsynlig. Det kan være at folk kjøper akkurat det de har lyst på/trenger nå, eller at ingen i Norge har èn ekstra krone å bruke på dagligvarer. Da får vi ingen forandring. Det kan være at noen vil handle mer. Jeg forstår ikke hvordan noen kan utelukke det siste alternativet. Et punkt som er blitt nevnt er at folk ikke plutselig har mer penger å bruke på dagligvarer. Jeg er student uten støtte hjemmefra, altså er jeg en av de med lavest inntekt i Norge. Likevel går jeg flere tusen kr i pluss hver måned. Ikke fortell meg at en familie med samlet inntekt på 8-900 000 sliter med å få endene til å møtes. Et annet punkt er at etterspørselen ikke vil øke selv om tilbudet øker. Det er veldig få som sulter i Norge, så etterspørselen etter mat vil nok ikke skyte i været. Det betyr likevel ikke at dagligvarebutikkene ikke vil øke omsetningen. De kan stjele markedsandeler fra eksisterende Brustad-buer, kiosker, resturanter og fast food-sjapper, for eksempel. Det kan være at det ikke lenger er så fristende å lage en middag for fire av en boks kikerter, tunfisk, en halvdød tomat og restene fra lørdagslasagnen når Meny-butikken har kjøttdisken åpen. Et annet moment er at dagligvarebutikken ikke bare selger basisvarer. Tenk at man kommer hjem fra lørdagshandelen og finner ut at man har glemt et eller annet til søndagens middag. Klokken er 22.30, så den lokale Kiwien stenger snart (Rema har vært stengt siden 21.00, for det viser seg at åpningstidene ikke nødvendigvis er like for alle butikker) og man er ganske sliten. Vi venter til i morgen, hva? Så, neste dag på butikken: Kanskje skulle vi hatt noe brus til ungene? Kanskje vi er noen år fram i tid og det er mulig å kjøpe seg noen øl eller en flaske vin til maten? Hvordan er ånden, en ny pakke tyggis kanskje? Er det egentlig mulig å ha for mange batterier? Jeg kan ikke spå framtiden, så jeg vet ikke om søndagsåpent vil endre nordmenns handlingsmønster, men er ganske sikker på at det ikke kan utelukkes. 1 Lenke til kommentar
knopflerbruce Skrevet 22. oktober 2013 Del Skrevet 22. oktober 2013 Omsetningen vil ØKE for de butikkene som ikke baserer seg på dagens søndagshandel. Det er et uomtvistelig faktum at dersom de "vanlige" dagligvarebutikkene får ha åpent på søndag vil bensinstasjoner og brustadbuer miste omsetning til disse. Det vil være tapere og vinnere her, men totalt sett til det bedre.Man må slutte å beskytte ethvert infinitesimalt inngrep mot alt som kalles familieverdier. Tidene endrer seg, og i dag har vi andre behov enn for femti år siden. Behovet for søndagsåpent er absolutt reelt. 1 Lenke til kommentar
Shablagoy Skrevet 22. oktober 2013 Del Skrevet 22. oktober 2013 Behovet for søndagsåpent er absolutt reelt. Definer behov. 3 Lenke til kommentar
Red Frostraven Skrevet 22. oktober 2013 Del Skrevet 22. oktober 2013 (endret) Klart omsetningen kan øke når tilbudet øker. Hvorfor ikke? Vi har tre alternativer: Nedgang i omsetning, ingen forandring, og økt omsetning. Med unntak av to-tre personer som er så sterke motstandere av søndagsåpent at de boykotter dagligvarebransjen og heller lever av skogens delikatesser vil folk garantert ikke handle mindre av en ekstra åpningsdag, så det alternativet er ganske usannsynlig. Det kan være at folk kjøper akkurat det de har lyst på/trenger nå, eller at ingen i Norge har èn ekstra krone å bruke på dagligvarer. Da får vi ingen forandring. Det kan være at noen vil handle mer. Jeg forstår ikke hvordan noen kan utelukke det siste alternativet. Et punkt som er blitt nevnt er at folk ikke plutselig har mer penger å bruke på dagligvarer. Jeg er student uten støtte hjemmefra, altså er jeg en av de med lavest inntekt i Norge. Likevel går jeg flere tusen kr i pluss hver måned. Ikke fortell meg at en familie med samlet inntekt på 8-900 000 sliter med å få endene til å møtes. Et annet punkt er at etterspørselen ikke vil øke selv om tilbudet øker. Det er veldig få som sulter i Norge, så etterspørselen etter mat vil nok ikke skyte i været. Det betyr likevel ikke at dagligvarebutikkene ikke vil øke omsetningen. De kan stjele markedsandeler fra eksisterende Brustad-buer, kiosker, resturanter og fast food-sjapper, for eksempel. Det kan være at det ikke lenger er så fristende å lage en middag for fire av en boks kikerter, tunfisk, en halvdød tomat og restene fra lørdagslasagnen når Meny-butikken har kjøttdisken åpen. Et annet moment er at dagligvarebutikken ikke bare selger basisvarer. Tenk at man kommer hjem fra lørdagshandelen og finner ut at man har glemt et eller annet til søndagens middag. Klokken er 22.30, så den lokale Kiwien stenger snart (Rema har vært stengt siden 21.00, for det viser seg at åpningstidene ikke nødvendigvis er like for alle butikker) og man er ganske sliten. Vi venter til i morgen, hva? Så, neste dag på butikken: Kanskje skulle vi hatt noe brus til ungene? Kanskje vi er noen år fram i tid og det er mulig å kjøpe seg noen øl eller en flaske vin til maten? Hvordan er ånden, en ny pakke tyggis kanskje? Er det egentlig mulig å ha for mange batterier? Jeg kan ikke spå framtiden, så jeg vet ikke om søndagsåpent vil endre nordmenns handlingsmønster, men er ganske sikker på at det ikke kan utelukkes. Så det du sier er at mennesker vil forbruker framfor å spare penger dersom det blir søndagsåpne butikker? Jeg tror du også glemmer at det skal være ansatte på søndagen, som butikken slipper å lønne i dag. La oss si at de kan kutte ut en reservevakt på fredag og en på lørdag -- samtidig som at butikken har 5 ansatte på jobb fredag, lørdag -- og nå trenger 5 ansatte på jobb søndag. Så trenger de vasking. Totalt sett må en gjennomsnittlig stor dagligvareforretning ha 5 ansatte mellom 11 og 20 -- pluss en eksternt innleid vaskehjelp. Altså: -8 arbeidstimer til sammen fredag og lørdag +45 arbeidstimer -- for totalt +37 arbeidstimer. Søndagsåpent er som å leie inn en ekstra person på heltid for en normalt stor butikk. Og hvor kommer den ekstra inntekten???? En normal person trenger: Frokost til Mandag, Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag Lunsj til Mandag, Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag Middag til Mandag, Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag Kveldsmat til Mandag, Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag Frukt til Mandag, Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag Nødvendige forbruksvarer (ukentlig eller månedlige innkjøp: Dopapir, bakepapir, servieter, vaskemiddel, såpe...) Luksusvarer (snop) til Fredag, Lørdag og/eller Søndag What else is there? HVA kjøper folk på søndagene??? Endret 22. oktober 2013 av Red Frostraven Lenke til kommentar
covah Skrevet 22. oktober 2013 Del Skrevet 22. oktober 2013 What else is there? HVA kjøper folk på søndagene??? "Så lenge JEG ikke ser grunnen, skal ikke andre få lov heller". Folk kjøper da det vanlige på søndagene? Har bodd flere år i Sverige, der det har vært søndagsåpent i MANGE år. Det å ha friheten til å selv velge hvilken dag man skal handle på, passet ihvertfall meg kjempebra. 2 Lenke til kommentar
Red Frostraven Skrevet 22. oktober 2013 Del Skrevet 22. oktober 2013 "Så lenge JEG ikke ser grunnen, skal ikke andre få lov heller". Folk kjøper da det vanlige på søndagene? Har bodd flere år i Sverige, der det har vært søndagsåpent i MANGE år. Det å ha friheten til å selv velge hvilken dag man skal handle på, passet ihvertfall meg kjempebra. Så. Butikkene selger ikke mer i løpet av en uke av søndagsåpne butikker, men trenger gjerne i gjennomsnitt en ekstra ansatt; over to 250 000 kroner mindre overskudd hvert år for hver butikk. 1 Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 22. oktober 2013 Del Skrevet 22. oktober 2013 Fortell heller hvorfor "friheten" av å handle på søndager er så tungtveiende at vi bør tillate dårligere arbeidstider, høyere priser (mitt estimat: 2,5% = ca 3,5 milliarder kroner), en svekking av helgene som sosialt samlingstidspunkt, og en hverdagifisering av hele uka? Hva i alle dager er så tungtveiende på den såkalte frihetssiden? Bare prinsipprytteri uten bakkekontakt? 5 Lenke til kommentar
Herr Brun Skrevet 22. oktober 2013 Del Skrevet 22. oktober 2013 Fordi arbeidstider bør reguleres på andre måter, priser ikke skal reguleres av staten og de to siste heller ikke er noe staten skal regulere. 2 Lenke til kommentar
Red Frostraven Skrevet 22. oktober 2013 Del Skrevet 22. oktober 2013 Frivillig forhandlede arbeidstider er fy-fy, akkurat som frivillig forhandlet lønn med 0 som lovfestet minimum. Jeg skrev et lengre svar, men velger å ikke gi begrunnelsen av hensyn til studenter uten reell arbeidserfaring. Det er en grunn til at utrolig mange nordmenn er uføre på grunn av psykiske problemer, og det handler svært mye om maktesløshet i møtet med autoriteter, og da snakker jeg ikke om byråkrati eller NAV. 2 Lenke til kommentar
knopflerbruce Skrevet 22. oktober 2013 Del Skrevet 22. oktober 2013 Definer behov. De som ikke skal i "familiemiddag" kan godt lage planer der og da, og har da muligheten til å kjøpe inn det man trenger framfor å ta til takke med det man trodde var nok for å klare seg gjennom en helg. Dessuten kan man fort rett og slett glemme å handle noe på lørdag, eventuelt at det viste seg at noe av grønnsakene man opprinnelig skulle ha i søndagsmiddagen var råtne. Kanskje brødet fikk synlig mugg søndags morgen. Behovet for å ha åpent på søndag er det samme som behovet for å ha åpent på alle de øvrige seks dagene - man ønsker å handle mat når man selv ønsker. Hvis det er så krise å holde åpent på søndag, steng minst to av de øvrige dagene også. Man greier seg fint uten hvis man gidder. Lenke til kommentar
knopflerbruce Skrevet 22. oktober 2013 Del Skrevet 22. oktober 2013 Fortell heller hvorfor "friheten" av å handle på søndager er så tungtveiende at vi bør tillate dårligere arbeidstider, høyere priser (mitt estimat: 2,5% = ca 3,5 milliarder kroner), en svekking av helgene som sosialt samlingstidspunkt, og en hverdagifisering av hele uka? Hva i alle dager er så tungtveiende på den såkalte frihetssiden? Bare prinsipprytteri uten bakkekontakt? 2.5% er nok i øvre sjikt av realiteten, men likevel. Si en gjennomsnittsperson bruker 1500kr/mnd på dagligvarehandel. 2.5% av dette er 37,50. Med andre ord snakker vi om 450 kroner ekstra i matbudsjett over et helt år, noe jeg er villig til å betale for en ekstra da i uken med mulighet til å handle varer i butikk. Forøvrig: ikke glem at man ofte ender opp med å ty til søndagshandel på brustadbu og andre småsjapper hvis det viser seg at det er noe man MÅ ha. Ikke mye som skal til før mesteparten "tapet" med søndagsåpent blir tatt igjen. Jeg vil faktisk si at søndagsstengt svekker helgene som sosialt samlingspunkt, for det er vanskeligere å spontanavtale vennebesøk med snacks evt middag når butikkene er stengt. "Hverdagsifiseringen" tar jeg imot med takk, da søndag er - for meg - den dølleste dagen i uken, hvor TV-programmet ofte redder dagen. Lenke til kommentar
Shablagoy Skrevet 22. oktober 2013 Del Skrevet 22. oktober 2013 De som ikke skal i "familiemiddag" kan godt lage planer der og da, og har da muligheten til å kjøpe inn det man trenger framfor å ta til takke med det man trodde var nok for å klare seg gjennom en helg. Dessuten kan man fort rett og slett glemme å handle noe på lørdag, eventuelt at det viste seg at noe av grønnsakene man opprinnelig skulle ha i søndagsmiddagen var råtne. Kanskje brødet fikk synlig mugg søndags morgen. Behovet for å ha åpent på søndag er det samme som behovet for å ha åpent på alle de øvrige seks dagene - man ønsker å handle mat når man selv ønsker. Hvis det er så krise å holde åpent på søndag, steng minst to av de øvrige dagene også. Man greier seg fint uten hvis man gidder. Ergo finnes det ikke et behov. Forøvrig tror jeg du undervurderer den norske befolkningens fantastiske evne til å planlegge én dag frem. 3 Lenke til kommentar
knopflerbruce Skrevet 23. oktober 2013 Del Skrevet 23. oktober 2013 Ergo finnes det ikke et behov. Forøvrig tror jeg du undervurderer den norske befolkningens fantastiske evne til å planlegge én dag frem. ...og ergo finnes det ikke et et behov for å holde åpent seks dager i uken, heller. Kan man planlegge en dag frem holder det med fire åpningsdager. F.eks. man-ons-fre-lør. 1 Lenke til kommentar
covah Skrevet 23. oktober 2013 Del Skrevet 23. oktober 2013 Forøvrig tror jeg du undervurderer den norske befolkningens fantastiske evne til å planlegge én dag frem. Tror også du undervurderer det at folk er forskjellige, og har forskjellige ønsker og behov. 1 Lenke til kommentar
Sheasy Skrevet 23. oktober 2013 Del Skrevet 23. oktober 2013 Så det du sier er at mennesker vil forbruker framfor å spare penger dersom det blir søndagsåpne butikker? Jeg tror du også glemmer at det skal være ansatte på søndagen, som butikken slipper å lønne i dag. La oss si at de kan kutte ut en reservevakt på fredag og en på lørdag -- samtidig som at butikken har 5 ansatte på jobb fredag, lørdag -- og nå trenger 5 ansatte på jobb søndag. Så trenger de vasking. Totalt sett må en gjennomsnittlig stor dagligvareforretning ha 5 ansatte mellom 11 og 20 -- pluss en eksternt innleid vaskehjelp. Altså: -8 arbeidstimer til sammen fredag og lørdag +45 arbeidstimer -- for totalt +37 arbeidstimer. Søndagsåpent er som å leie inn en ekstra person på heltid for en normalt stor butikk. Og hvor kommer den ekstra inntekten???? En normal person trenger: Frokost til Mandag, Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag Lunsj til Mandag, Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag Middag til Mandag, Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag Kveldsmat til Mandag, Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag Frukt til Mandag, Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag Nødvendige forbruksvarer (ukentlig eller månedlige innkjøp: Dopapir, bakepapir, servieter, vaskemiddel, såpe...) Luksusvarer (snop) til Fredag, Lørdag og/eller Søndag What else is there? HVA kjøper folk på søndagene??? Ja, jeg tror det er mulig at folk vil forbruke mer av en ekstra handledag. Dette fordi det er mulig at folk vil handle oftere, og jo oftere man handler desto mer handler man (det er derfor de selger tyggis og kondomer ved kassen, og det er derfor bleiene ofte er plassert i nærheten av øl i USA). Flere ansatte er ikke relevant for omsetningen, som var det jeg kommenterte. Det er ikke sikkert dagligvarebransjen vil tjene på dette. Kanskje vil alle, unntatt Brustad-buene, tjene på dette. Kanskje vil noen butikker, som i dag taper markedsandeler på grunn av markedsregulerende regler, tjene mens resten taper. Kanskje vil alle butikker tape på dette. Kanskje vil søndagsstengt fortsatt være en realitet selv med en lovendring. Det er heller ikke poenget. Poenget er at det ikke er statens oppgave å regulere hvilke dager og hvilke tider på døgnet det er fornuftig å holde butikken sin åpen, dette bør butikkeiere være i stand til å ordne selv. Dette er kanskje usaklig, men det er interessant hvordan det plutselig er flere som er bekymret for at Reitan og co vil tape penger. Har dette noen gang skjedd før? Angående behov: still dere utenfor en hvilken som helst søndagsåpen butikk; Kiwi, Bunnpris etc. på en søndag. Det er åpenbart at mange ønsker å handle på søndager, altså er det helt klart et behov. Hvis man i denne sammenhengen definerer behov for noe viktig/noe man trenger kan man stenge ned 90 % av Norge AS. 1 Lenke til kommentar
Vice Skrevet 23. oktober 2013 Forfatter Del Skrevet 23. oktober 2013 Som én del har man jo alt det som man absolutt har behov for og som er minstekravet for å overleve. Dette hadde vi klart å få tak selv om butikkene bare var åpne 1 dag i uken. Alt det andre kjøper man i hytt og pine, avhengig av lyst. For meg er det innlysende at folk bruker mer penger på "luksusprodukter" desto mer de er eksponert for dem. Feks. om man får lyst på cola og snop på en søndag, ja så kjøper man det dersom det er tilgjengelig. Om det ikke er tilgjengelig så er det jo ikke slik at man kjøper dobbelt opp neste gang man får lyst, bare fordi man ikke fikk kjøpt på søndagen? Om kunden ikke får tak i colaen på søndagen så er det et tapt salg som ikke kommer tilbake. 1 Lenke til kommentar
Camlon Skrevet 23. oktober 2013 Del Skrevet 23. oktober 2013 (endret) Fortell heller hvorfor "friheten" av å handle på søndager er så tungtveiende at vi bør tillate dårligere arbeidstider, høyere priser (mitt estimat: 2,5% = ca 3,5 milliarder kroner), en svekking av helgene som sosialt samlingstidspunkt, og en hverdagifisering av hele uka? Hva i alle dager er så tungtveiende på den såkalte frihetssiden? Bare prinsipprytteri uten bakkekontakt? Så prisen for Grandiosa vil gå opp fra 40 kroner til 41 kroner. Det synes jeg ikke er spesielt mye, spesielt med tanke på at det koster 50 kroner i noen andre butikker og vi kjøper Grandiosa forsatt der fordi det ligger nærmere. En mer effektiv metode å redusere prisen på er å ha en storbutikk i hver bydel, men vi gjør ikke det fordi tilgjenglighet er viktigere enn marginale prisøkninger. Det har også blitt nevnt av Rema at det er masse folk som ønsker å jobbe på søndager, men idag får ikke lov. Har du ikke tenkt over at det er ansatte som kan tjene på søndagsåpne butikker? Jeg mener uansett at lørdag er en langt bedre dag å samle flokken, fordi da må man ikke våkne opp tidlig neste dag. Derimot søndag er den beste handledagen, sånn at man kan bli klar for en ny uke. Desverre under dagens lover så må man løpe til butikken etter en lang slitsom skitur, fordi politikerene har bestemt at vi ikke kan handle på søndager. Etter min mening så mangler du ordentlige argumenter for hvorfor det er så grusomt å handle på søndager. Du er også inkonsekvent, fordi om søndag skal være en nasjonal samlingsdag, hvorfor skal da andre ting være åpent. Om det virkelig skal være en nasjonal samlingsdag, så burde alle kafeer, alle kiosker, alle brustadbruer, alle resturanter, og alle treningsstudioer være stengt. Jeg ser ingen grunn til at de jeg nevnte her er mer viktig enn muligheten til å handle mat. Det er ikke få ganger man finner ut på en søndag at man mangler en viktig matvare. Og da blir det ingen kake til dessert, eller ingen brød til frokost. Kanskje det er du som driver med prinsipprytteri uten bakkekontakt? Endret 23. oktober 2013 av Camlon 2 Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 23. oktober 2013 Del Skrevet 23. oktober 2013 Fordi arbeidstider bør reguleres på andre måter, priser ikke skal reguleres av staten og de to siste heller ikke er noe staten skal regulere. - Hvordan mener du arbeidstider bør reguleres da? - Det er vel ingen som har forsvart statlig prisregulering her? (Norsk kommunistisk landbrukpolitikk og målpriser hører vel langt unna denne diskusjonen) - Statens fremste oppgave er å tilrettelegge samfunnet i innbyggernes interesse, så jo, helger, ferier, arbeidstider osv er helt klart ting staten bør ha en regulerende rolle i. De som ikke skal i "familiemiddag" kan godt lage planer der og da, og har da muligheten til å kjøpe inn det man trenger framfor å ta til takke med det man trodde var nok for å klare seg gjennom en helg. Dessuten kan man fort rett og slett glemme å handle noe på lørdag, eventuelt at det viste seg at noe av grønnsakene man opprinnelig skulle ha i søndagsmiddagen var råtne. Kanskje brødet fikk synlig mugg søndags morgen. Behovet for å ha åpent på søndag er det samme som behovet for å ha åpent på alle de øvrige seks dagene - man ønsker å handle mat når man selv ønsker. Hvis det er så krise å holde åpent på søndag, steng minst to av de øvrige dagene også. Man greier seg fint uten hvis man gidder. Hvis brødet får synlig mugg søndags morgen så burde det vært kastet mange dager tidligere. Klart, det er ikke ulovlig å være suppegjøk på kjøkkenet, men det er heller ikke statens oppgave å være "mor" for dem på kjøkkenet. Matvarelogistikken i folks private kjøleskap og brødbokser bør forbli folks private æren, ikke noe staten bør blande seg borti med tilrettelegging for suppegjøker og vimsekopper. Jeg kom forøvrig på et nytt argument for søndagsstengt: Med tanke på drivstoff, miljø og tidsbruk bør folk i større grad handle varene sine færre ganger i uka. Altså mindre jojo-kjøring mellom hjem og butikker for å handle bare småting. Søndagsåpent vil trekke dette i feil retning. Som tidligere nevnt kan jeg godt tenke meg en moderat innskrenking fra dagens åpningstider, men du trenger ikke latterliggjøre det med ekstreme eksempler som bare 3-4 dager åpent i uka. Det er ikke dit jeg vil. For meg holder det fint med en reduksjon til 74 timer åpent i uka fordelt på 6 dager. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå