dbass Skrevet 9. oktober 2013 Del Skrevet 9. oktober 2013 Tjohei!Jeg vurderer en liten ting. Er det mulig å bruke tran som matolje? Jeg bruker ytterst skjelden olje når jeg lager mat, da jeg foretrekker ekte meierismør mye bedre. Noen som har testet ut? Lenke til kommentar
Windoge Skrevet 9. oktober 2013 Del Skrevet 9. oktober 2013 Som hva? Stekesmør og baking? Nei. Lenke til kommentar
Horrorbyte Skrevet 9. oktober 2013 Del Skrevet 9. oktober 2013 Det kunne aldri falt meg inn å bruke tran som matolje. Dersom du trenger noe som tåler høyere temperatur, og ikke har matolje, så kan du vel bruke litt klaret smør. Lenke til kommentar
PL610 Skrevet 9. oktober 2013 Del Skrevet 9. oktober 2013 Bruk smør eller kokosfett, det er mye bedre. Det kokosfettet i dageligvarebutikken er visstnok ikke helt bra, kjøp heller fra en helsekostbutikk. Tran hørtes ganske grufult ut Lenke til kommentar
vidor Skrevet 9. oktober 2013 Del Skrevet 9. oktober 2013 Tran inneholder for mye umettede fettsyrer og er således ikke egnet for å bli oppvarmet. Oppvarming ødelegger fettet og setter vond smak på maten. Hvis du absolutt vil prøve dette så bruk løk sammen med det for å redusere varmens effekt på fettet. Lenke til kommentar
MrArbeidsledig Skrevet 9. oktober 2013 Del Skrevet 9. oktober 2013 Kokosolje er det beste imo. Både mtp smak og funksjon Lenke til kommentar
dbass Skrevet 9. oktober 2013 Forfatter Del Skrevet 9. oktober 2013 Jeg tenkte hovedsaklig for å unngå å kjøpe noe annet, hvor smør definitivt ikke egner seg Lenke til kommentar
Skipstrixy Skrevet 10. oktober 2013 Del Skrevet 10. oktober 2013 Tjohei! Jeg vurderer en liten ting. Er det mulig å bruke tran som matolje? Jeg bruker ytterst skjelden olje når jeg lager mat, da jeg foretrekker ekte meierismør mye bedre. Noen som har testet ut? Dersom du vil at maten din skal smake tran, så versågod! Du dør ikke, men kan tenke meg det smaker dritt av maten din! IKKE gjør dette om du inviterer noen over på middag Lenke til kommentar
Skandinav Skrevet 10. oktober 2013 Del Skrevet 10. oktober 2013 Enig med Vidor her, tran klarer ikke den temperatur som brukes ved steking. Derimot kan du fint bruke tran i lavtemperert baking, som f.eks matbrød ved 165 grader. For et vellykket resultat kan du servere det nybakte brødet sammen med en god salat og provencalkrydret tran. Det er ikke mye i den norske kultur som er så over-rated som får-i-kål, F*P og tran. Vi kan uten fare for videre helseskader kvitte vårs med alle tre umiddelbart. 1 Lenke til kommentar
MrArbeidsledig Skrevet 10. oktober 2013 Del Skrevet 10. oktober 2013 ^ hvorfor skal vi kutte ut tran? her er du på villspor.. Lenke til kommentar
Skandinav Skrevet 11. oktober 2013 Del Skrevet 11. oktober 2013 ^ hvorfor skal vi kutte ut tran? her er du på villspor.. Fordi det veldig mange mennesker i sammenlignbare samfunn som Norge, som ikke bruker tran og som hverken er friskere eller sjukere. Tran har hatt sin epoke, nå har den passert, behovet for tran og dens fordeler har for lengst passert. Men hei, hvis du fremdeles lever og spiser som anno 1946, ta for pokker tran. Lenke til kommentar
MrArbeidsledig Skrevet 11. oktober 2013 Del Skrevet 11. oktober 2013 Tran er viktig og nødvendig for de fleste med mindre de tar annen form for fiskeolje/omega3. Spesielt for de som trener.. om det så var noen som tok det, men ikke trengte det. Hva tror du kommer til å skje? Tar ikke noen skade av for mye tran.. jeg tror du prøver å finne en unnskyldning til å slippe unna tranen jeg. Lenke til kommentar
dbass Skrevet 11. oktober 2013 Forfatter Del Skrevet 11. oktober 2013 Jeg skal gi tran som stekeolje en sjanse Det er ikke mye i den norske kultur som er så over-rated som får-i-kål, F*P og tran. Vi kan uten fare for videre helseskader kvitte vårs med alle tre umiddelbart. Syns du Fårikål er over-rated? Jeg syns Fårikål ligger høyt oppe på listen min over favorittretter. Jeg syns også tran er helt greit, ingen problemer å drikke tran for meg, det samme gjelder olivenolje eller rå egg. Lenke til kommentar
Skandinav Skrevet 11. oktober 2013 Del Skrevet 11. oktober 2013 Pokker, tatt på fersken igjen... Mamma tvinger i meg tran hver bidige morgen, og jeg hater det. I tillegg må jeg betale for det selv. Jeg gir opp. 1 Lenke til kommentar
vidor Skrevet 11. oktober 2013 Del Skrevet 11. oktober 2013 Viktig å spise gullrøttene mens de enda er sunne. Er en del forskning som går mot Omega-3. Stod vel senest om det i Dagbladet for en tid tilbake siden. Personlig mener jeg det er balansen som er viktig, og når det kjøttet som spises inneholder alt for mye av de fettsyrene som promoterer betennelse p.g.a unaturlig foring av dyrene så tenker jeg det er naturlig å forsøke å balansere det. For mye og for lite kan være like ille. Moderne matproduksjon kan ikke sammenlignes med hvordan det var på 40-50-tallet. Det er veldig mange faktorer som har endret seg. Convinience is killing us. Vi er litt for ubalansert smarte for vårt eget beste. Lenke til kommentar
MrArbeidsledig Skrevet 11. oktober 2013 Del Skrevet 11. oktober 2013 Dbass: Å drikke rå egg har ingen hensikt. Kroppen tar ikke opp like mye av egget om man drikker det rå som når man steker/koker det.vidor: Hva sto vel ikke i dagbladet?... media som vg og dagbladet er siste plassen du burde tilegne deg kunnskap om kosthold... Lenke til kommentar
dbass Skrevet 11. oktober 2013 Forfatter Del Skrevet 11. oktober 2013 Dbass: Å drikke rå egg har ingen hensikt. Kroppen tar ikke opp like mye av egget om man drikker det rå som når man steker/koker det. Jeg er student, det er ikke alltid jeg har tid til å steike egg. Lenke til kommentar
MrArbeidsledig Skrevet 11. oktober 2013 Del Skrevet 11. oktober 2013 Jeg er student, det er ikke alltid jeg har tid til å steike egg. just sayin' i tilfelle du var en av de som fortsatt trodde på myten om at kroppen tar opp mer næring om du drikker det rått Lenke til kommentar
vidor Skrevet 11. oktober 2013 Del Skrevet 11. oktober 2013 Hva sto vel ikke i dagbladet?... media som vg og dagbladet er siste plassen du burde tilegne deg kunnskap om kosthold... Ja, det står litt av hvert i tabloidpressen, og mange ganger er det en journalistisk vinkling som er litt for sensasjonspreget, men de reelle studiene i bunnen som er kilden kan godt være inne på noe, selv om farmasøytisk industri gjør hva de kan for å sverte næringsmiddel som konkurrerer med deres salgsinteresser. http://www.shopping4net.com/no/Helsekost/Vitaminer/C-vitaminer/Super-C-complex.htm Les det som står i rødt og forklar meg hvorfor det er livsfarlig å kjøpe mer enn en boks om gangen. Hadde farmasøytisk industri fått viljen sin hadde du ikke kunne tatt C-vitamin tilskudd i det hele tatt. Takket være folkeopprør ble dette stoppet i USA før det ble kjørt igjennom kongressen. 1 Lenke til kommentar
fenele Skrevet 11. oktober 2013 Del Skrevet 11. oktober 2013 Jeg er student, det er ikke alltid jeg har tid til å steike egg. Men du har råd til å kaste halvparten av proteinet i dass altså. Hva med å koke opp egg du har i kjøleskapet. 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå