Gå til innhold

Hjelp til førstegangshund!


Anbefalte innlegg

Vi vurderer å skaffe oss vår første hund! Det er nok meg (jente på 17år) som er mest ivrig etter å få et nytt medlem i familien. Moren min og broren min på ni år, har også smaken for hunder. Alle unntatt pappsen og min andre bror på 14år, er enig om en liten hund (som helst bør være rolig og lærevillig!).

 

Det er to problem...

Familien vår er allergisk, så valget av rase er kraftig redusert... Selv har jeg falt pladask for yorkshire terrier, og har hørt at de skal være allergivennlige?!

 

Jeg er nok den eneste i familien som har erfaring med hunder, da jeg passet en dachs for litt over et år siden. Han var helt fantastisk, men broren min ble syk av allergi, og litt senere flyttet jeg hjemmefra (internatskole). Sammen med den 3år gamle dachsen, deltok vi på hundekurs en gang i uken. Var ikke store treningene og kan ikke akuratt skryte av resultatet, men vi fikk et utroolig sterkt forhold på relativt kort tid! Noe av det jeg tok med meg er at hjernetrim/triks og kommando trening + mye tur er det kjekkeste og viktigste som finnes i et hundeliv!

 

Hva vil dere anbefale av raser? Noen som har erfaringer eller tips? :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Terrieren er ikke nødvendigvis lettlært eller rolig. Det er en veldig livlig rase, som elsker å utfordre lederen sin. Med mindre du er forberedt på å være konsekvent og bestemt under trening, så er ikke det en hund jeg vil anbefale. De har også overraskende mye energi, mtp. størrelsen. Du kan jo prøve å ta disse:

 

http://animal.discovery.com/breed-selector/dog-breeds.html

http://www.pedigree.com/All-Things-Dog/Select-A-Dog/Default.aspx

 

for å se hvilken rase som kan passe deg. Det kan godt hende at terrier blir ett av alternativene, men skal du ha en slik, så husk at det ikke er en dans på roser å oppdra dem. :)

Endret av Therawyn
Lenke til kommentar

Er det du eller familien din som ønsker hund? Bør avklares, siden du sannsynligvis flytter ut innen et par år.

 

Angående allergi kan dette fint løses ved å ta allergitabletter. Jeg har hatt hund i mange år, og er veldig allergisk. Det er ikke alltid det er selve pelsen man reagerer på, dermed kan også røyte-frie hunder forårsake plager. Allergimedisiner er så og si ufarlige idag, man kan bli litt trøtt til tider, men da er jo spørsmålet om hva som er viktigst.

 

Sørg ihvertfall for å låne en hund noen dager først av den rasen dere vil ha.

 

Forøvrig er det et veldig dårlig utgangspunkt om ikke hele familien ønsker seg hund, da ansvaret vil falle på de fleste innimellom.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er forresten ikke hår som utløser allergi, det er flass, spytt og urin. Så det er som Heidi sier ikke noen forskjell for en som er allergisk på en hund som røyter mye/lite/ikke i det hele tatt. I tillegg er det debatter om "allergifrie" hunder faktisk eksisterer. Noen mener det er en myte. Det KAN finnes hunder som man reagerer MINDRE på enn andre, men det er tvilsomt at det finnes hunder som ikke avgir noe allergen for mennesker som er veldig allergiske. Kanskje kan dere gjennom allergitester og litt research finne ut hvilken hund som eventuelt familien din ville reagert minst på.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...