SjokoladeIda Skrevet 2. oktober 2013 Del Skrevet 2. oktober 2013 Hei hå, her syns jeg vi kan komme med middagstips til medstudenter. F.eks. har jeg noen tips, (som er sunt, billig og som er lett å lage) - Kålsuppe/løksuppe (ekstremt billig, kan fryses, mat på en laaang stund) - Grillet kylling, koster 50 for en hel, spør om en halv så blir det 25 - Pålegg: italiensk salat.. veldig billig uten at det trenger å være first price kommer ikke på noe mer nå.. håper dere har masse gode tips!! 1 Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 2. oktober 2013 Del Skrevet 2. oktober 2013 Med kylling, svin eller noko sånt så kan du lage mykje forskjellig. Det finnes mange typar ferdigsauser på butikkane. Steik kjøttet i nokre minutt, tilset sausen og la det surre i 5-10 minutt. Attåt kan du ha grønsaker, ris, poteter, pasta osv. Det er mykje billig kylling der ute, td. Coop sin. Lenke til kommentar
KKake Skrevet 2. oktober 2013 Del Skrevet 2. oktober 2013 Tomatsaus. Lett, raskt og billig å lage. Funker selvfølgelig til pasta, pizza og calzone + tomatsuppe hvis den vannes ut med god kraft/buljong. Kan også tilsettes diverse kryddere som karri, spisskummen etc. for å passe sammen med tilbehør inspirert av de indiske og meksikanske kjøkken Linsesuppe, falafel (hvis du kommer over ukokte kikerter til rundt 10,-/pakken, kan det bli veldig billig å lage) og andre ting som kan lages med belgfrukter du koker selv kan være veldig billig. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 2. oktober 2013 Del Skrevet 2. oktober 2013 Lapskaus? Pizza? Pølser? Mulig jeg er litt sånn ensformig, men blend med salet og diverse spennende sauser samt noen poteter ved siden av. Jeg personlig liker best god gammeldags husmannskost Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 2. oktober 2013 Del Skrevet 2. oktober 2013 Lapskaus (frossen lapskausblanding, kjøtt (koteletter, biff, farsekjøttkaker, pølser, hva enn du vil ha), buljong).Suppe (løk, buljong, litt olivenolje, det du vil lage suppe av, f.eks tomatsuppe, blomkålsuppe, ertesuppe, salatsuppe, whatever)Kjøttstykke (eller fiskebit) med stekte grønnsaker til (evt ha på litt hvitløksolje eller krydder for å gjøre det mer spennende) Kjøttstykke (eller fiskebit) med salatPotetmos + stekte erter + baconbiterNudler + grønnsaker (også eventuelt no kjøtt eller fisk til, hvis du vil) Biff + brokkoli (nam) Billige kylligfileter/lår/ben + grønnsaker og/eller ris, eller bare sløyf risen for å gjøre det billigere Spesielt supper og gryteretter kan bli ganske billige å lage i stor kvanta, så kan de fint fryses og så varmes opp etterpå. Av og til når jeg skal kose meg så pleier jeg å kjøpe ytrefilet på kiwi (2 stk i pakken, hvor mye det koster spørs på størrelsen på kjøttstykkene, alt fra 40 kr pr pakk til 70) no ferdigkuttet salat (blir billigere hvis du kutter opp selv, men er ikke alltid jeg orker det og gidder ikke spise salat så mange dager på rad, trenger bare kål, isberg, paprika og mais for en OK salat) så no tzatziki. Blodig biff med salat er digg og sunt.. <3 Lenke til kommentar
Henrik C Skrevet 2. oktober 2013 Del Skrevet 2. oktober 2013 Kutt opp litt grønnsaker, kok en potet eller to, kutt den i biter og stek alt sammen med litt bønner og linser. Jeg lagde f.eks. med brokkoli, gulrøtter, bønner, linser, quinoa, løk, paprika, chili og hvitløk, og hadde litt raita ved siden av. Klem saften av en halv lime over, så har du en god og billig middag hvor du får brukt opp masse rester. Kjempepraktisk.Er veldig mye du kan gjøre med grønnsaksrester og litt poteter eller ris. Tar omtrent halvannet minutt å blande sammen vann, buljong, soyasaus og maizena, og da har du en god base for en woksaus. Sleng oppi masse gode grønnsaker og server med ris. Kan gjerne putte oppi kjøtt om man vil det. Fungerer også strålende som niste neste dag. Lenke til kommentar
Pliscin Skrevet 25. oktober 2013 Del Skrevet 25. oktober 2013 (endret) Indisk gryte tikka masala: Toro pose med tikka masala pulver, ca 25,- Strimlet svinekjøtt, ca 25,- Kokosmelk/fløte, ca 15,- Valgfrie grønnsaker, paprika, sopp, ananas, ca 10,- Ris eller loff, ca 10,- Smaker godt og holder til 2 middager. Pris ca 85kr Cowboygryte: Grillpølser ca 30,- Tomatbønner ca 10,- Røde bønner ca 10,- Hakkede tomater ca 10,- Mais ca 5,- Matfløte ca 20,- Løk ca 10,- Loff ca 10,- Smaker overraskende godt, samt at man kan bytte ut eller tilføye nye ingredienser etter smak og behag, for meg kan en slik gryte holde 2-3 dager, og man varmer den lett opp med mikrobølgeovn. Pris ca 105kr, men som sagt den holder en god stund, og man kan bytte ut ingredienser med evt rimeligere råvarer etter ønske. 1 pakke grillpølser kan f.eks holde til 2 gryter. Endret 25. oktober 2013 av Pliscin Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 25. oktober 2013 Del Skrevet 25. oktober 2013 Rød thai curry kan også lages ganske billig.KyllingfiletKokosmelkRød/grønn thai curry paste (varer lenge, til flere måltider)Fiskesaus (varer lenge, til flere måltider)Soyasaus (varer lenge, til flere måltider)Asiatisk 'salt' (varer lenge, til flere måltider)Grønnsaker (jeg liker å ha i gulrøtter og persillerot, kuttet tynt)Ris (du får gigantiske poser for en slikk og ingenting) Lenke til kommentar
Korporal Kranium Skrevet 25. oktober 2013 Del Skrevet 25. oktober 2013 Go gammel Taco. Bruk tupperware bokser til grønnsakene, varmer lefse og kjøttdeigen i micro, perfekt til tidsklemme mat! Lenke til kommentar
Wackee Skrevet 26. oktober 2013 Del Skrevet 26. oktober 2013 Å lage eige brød er utrulig billig og utrulig deilig. Det tar tid, men er verdt det. Kan fort få eit nybakt brød ned i under 4kr brødet. Om eg er lat og fattig kokar eg spaghetti, kuttar opp eit par pølser og hiver i gryta etter 3 minuttar med koking og har på ketchup eller pesto. Billig og smakar OK. Vil tipse alle studentar om sparebloggen. Skribenten går gjennom tilboda til dei største butikkane kvar veke og kommenterar tilboda. Link: Sparebloggen Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 26. oktober 2013 Del Skrevet 26. oktober 2013 Ofte så er egenlagde brød bedre enn de du får i butikken også Lenke til kommentar
Hjemlengsel Skrevet 28. oktober 2013 Del Skrevet 28. oktober 2013 Hvorfor skal man bruke Toro-sølet når man lager bedre sjøl på et øyeblikk? Tikka Marsala-gryte med svin, til tre normalt sultne eller to slukhalser: En kopp (stor engelsk tekopp!) skumma kulturmelk (eh.. -mjølk), ei skje finrevet sitronskall,evt noen få dråper sitronsaft, ei teskje (tørket) koriander og 1/2 skje (tørket) indisk karry (fortrinnsvis vindaloo!) går i bolle og blandes godt, 350-375 gram svinekjøtt i biter tilsettes og dekkes ordentlig med melke-/krydderblandingen. Dekk til og sett i kjøleskap over natt.Neste dag: Steikepanne eller jerngryte på middels+ varme. Ei skje mais- eller solsikkeolje og en finhakket (jeg sa finhakket) båt hvitløk i gryte/panne og varm opp i tre-fire minutter. Send gårsdagens arbeid ned i samme gryte/panne og gi tre minutter til. Tilsett en halv (altså en halv liten!) boks hakkede tomater og en halv kaffekopp god tomatpure, en stor hakket gulrot, en hakket paprika og en liten finhakket chilli. Kok opp, kok fem minutter og tilsett evt ei skje kokos, et par skjeer kokosfløte og litt ananas.Det var det. Veldig mye vanskeligere enn den intetsigende Toro-posen stappet med likt og ulikt av E-stoffer? Ikke er den spesielt billig heller... Skal vi ta et par andre retter også. Hva med proteinbombe?Ei skje eddik, ei skje (dijon)sennep og litt vann i ei skål, 125 gram tunfisk tunfisk i vann (fra boks) tilsettes. Dekk med plast og la stå natta over i kjøleskap.100 gram mais (gjerne fra boks i så fall netto vekt), 1/2 liten grønn paprika i terninger 1/2 liten rød paprika i terninger, 1/2 liten rødløk i terninger og ei stor skje (tørket) koriander blandes, tilsettes litt sitron- og eller limesaft og krydres med salt og pepper. Gjør steikepanna nesten glødende, tilsett litt olje og steik fisken fra i går ett minutt på hver side. Nytes sammen med grønnsakblanding, rundstykke og bittelitt grønn salat (og vår yngste vil gjerne også ha et speilegg til). Litt mer eksotisk hybelmat, f eks indisk laksesalat?To middels store tomater, 1/3 agurk, en liten rødløk og en liten rød chilli hakkes fint, blandes med en skje koriander og bittelitt sitron- eller limesaft før det settes i kjøleskapet. Steikepanna (helst jernpanne) varmes solid, tilsettes ei skje olje og og en laksefilet med skinn (150 gram eller så) får så to minutter eller litt mer på oversida før den vendes, drysses med 1/2 ts karve og får to minutter til på undersida. Så finnes salaten fram og litt sitron- eller limesaft has over. Nytes med godt brød, gjerne indisk. 1 Lenke til kommentar
Bodø/Glimt Skrevet 3. november 2013 Del Skrevet 3. november 2013 Det jeg har av favoritter som jeg ofte lager på hybelen: - Indrefilet av svin med salat. Du får lett en grei indrefilet til 40 kroner om du tar de minste, og her har du en super middag til en billig penge. - Lasagne. Stek opp en hel form med lasagne (jeg bruker lasagne med squash, cottage cheese og kjøttdeig blandet med tomatpure og løk. Gir meg en 4 eller 6 middager i en panne. Fryser jeg ned to/tre biter, legger en/to i kjøleskapet og tar en til middag. - Pizza. Kjøp en deig og sleng på det du måtte ha av rester - kylling eller kjøtt. Har du ingenting er salami dritt godt på pizzaen. Som saus lager du en enkel en med en boks tomater, og som ost kjøper du en fersk mozzarella. Gir to middager. - Laks og pasta. Stek en/to laksefileer og kok opp litt pasta. Jeg liker gjerne å blande inn pesto i pastaen, men her står du vel strengt tatt veldig fritt. Enkelt, kjapt, billig og godt. Lenke til kommentar
anonym-123 Skrevet 20. november 2013 Del Skrevet 20. november 2013 jeg har en spørreundersøkelse som det hadde vært veldig fint om dere svarte på. det er bare noen få enkle spørsmål. https://www.onlineundersokelse.com/s/b556eb8 Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 20. november 2013 Del Skrevet 20. november 2013 (endret) Tok testen Den var bra! Endret 20. november 2013 av BirgerCaC Lenke til kommentar
KunKristine Skrevet 26. november 2013 Del Skrevet 26. november 2013 Jeg kan tipse om min blogg jeg skrev en stund, men sluttet for en stund siden. Håper dette vil gi litt inspirasjon Her er link til bloggen: http://kokkeliten.blogg.no/ Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 27. november 2013 Del Skrevet 27. november 2013 Ikke lov til å reklamere for egen blogg her. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå